După mai bine de opt ani în care mi-a fost fidel, a venit momentul să pensionez Designer-ul, însă nu din cauza vreunei defecțiuni, ci din cauza Mac-ului. Înainte de achiziționarea sa foloseam două sisteme de operare în dual boot și configurasem mausul să funcționeze în ambele. Acum folosesc trei, fiecare pe câte un PC, așadar aveam nevoie de un maus care să poată fi conectat la toate, iar HP 420-ul permite acest lucru.
Deși nu este singurul, este cel mai ieftin pe care l-am găsit și are ceea ce căutam eu: sincronizare cu minimum 3 PC-uri și trecerea de la un PC la altul se face prin simpla apăsare a unui buton. Inițial pusesem ochii pe MS900-ul de la Dell, care pare chiar mai ergonomic, dar înainte de a plăti dublu voiam să mă asigur că HP-ul nu este ceea ce căutam. Îl folosesc deja de 17 zile, cam 9-10h/zi și încă n-am regretat alegerea făcută.
Aparent vine însoțit de un software prin intermediul căruia poți modifica acțiunile realizate de către butoanele laterale și dpi-ul, însă nu m-am sinchisit să-l instalez și nici n-am simțit nevoia. Sincronizarea se face foarte simplu: în partea superioară are o fantă printre care se întrevăd trei led-ul, fiecare aflându-se în dreptul unui punctuleț marcat pe carcasă, indicând numărul dispozitivului la care este conectat.
Cu ajutorul butonului aflat deasupra acestora treci de la unul la celălalt. Pentru sincronizare, mai întâi selectezi poziția dorită și conectezi dispozitivul la el. Dacă la respectiva poziție nu a fost sincronizat niciun dispozitiv, micuțul led alb din dreptul acesteia pâlpâie, iar în PC, în lista dispozitivelor Bluetooth va apărea un dispozitiv nou HP 420/425 Programmable BT Mouse.
După sincronizarea cu toate cele trei PC-uri trecerea de la unul se face aproape instant. La mine ordinea de conectare coincide cu portul HDMI și poziția PC-ului pe switch-ul KVM la care am conectat căștile și tastatura.
-
-
- Laptop-ul cu Windows (KVM 1, HDMI 1)
- Mac-ul (KVM 2, HDMI 2)
- Dell-ul 3070 cu Ubuntu (KVM 3, DisplayPort).
-
Un maus cu adaptor wireless e o bătaie de cap în plus. Chiar dacă eu i-aș putea ține conectat adaptorul la switch atunci când lucrez așezat la birou, ar trebui să-l mut de fiecare dată când plec cu laptopul și să-i port și lui grija. Cu Bluetooth e mult mai simplu: apeși un singur buton și gata, problemă rezolvată.
Funcționează cu o singură baterie R6/AA și după 17 zile de utilizare nivelul de încărcare a acesteia nu a fost afectat, continuă să fie de 100%, ceea ce mi se pare surprinzător deși era totuși de așteptat ca autonomia să fie bună având în vedere că vine cu Bluetooth 5.3.
Aveau și cei de la Razer, parcă, un mouse care se conecta automat la unul dintre ultimele trei dispozitive la care a fost conectat, însă de multe ori se întâmplă să am nevoie de două PC-ul active, caz în care trecerea de la unul la celălalt ar fi destul de anevoioasă, motiv pentru care am evitat de acest tip.
Altfel, nu e zgomotos, click-ul se aude înfundat, în consonanță cu cel produs de switch-urile cherry ale tastaturii K65 RGB Mini, greutatea e optimă și alunecă plăcut pe mousepad. Carcasa e din plastic poros plăcut la atingere și conform fabricantului a fost confecționată în proporție de 65% din materiale reciclabile.