Cum se inregistreaza video-uri – filmulete cu Webcam-ul

Fiindcă n-am tratat încă acest subiect, haideți să vedem cum se înregistrează video-uri / filmulețe cu webcam-ul instalat în calculator. Vom folosi în acest scop un program gratuit, compatibil cu fiecare dintre versiunile actuale ale sistemelor de operare Windows, SMRecorder.

webcam

Spre diferență de celelalte programe asemănătoare, acesta generează video-uri de bună calitate care, datorită algoritmului de compresie utilizat, ocupă mai puțin spațiu pe hard disk.

Într-adevăr, spațiul de stocare nu reprezintă o problemă actualmente, când găsim la prețuri extrem de bune hard disk-uri de câțiva TB, dar la ce folos să epuizăm resursele cu 10 filmări când o putem face cu 1000 sau chiar mai multe?

Un alt avantaj al SMRecorder e că permite selectarea sursei audio. Astfel, vom putea opta pentru a înregistra sunetele provenite de la microfonul integrat, cel extern sau placa de captură, în funcție de utilizarea care li se vor da ulterior filmulețelor înregistrate astfel.

Cum se înregistrează filmulețe folosind webcam-ul

După descărcarea programului, dacă nu ați făcut acest lucru deja, conectați camera web la unul dintre porturile USB ale calculatorului, apoi efectuați instalarea. Este posibil ca în kitul de instalare să fie împachetate și alte aplicații și setări de care mai mult ca sigur nu veți avea nevoie, cum ar fi bara de instrumente Video2Down sau înlocuirea paginii de start cu una sponsorizată.

Pentru a evita modificări nedorite, bifați caseta Custom installation și debifați toate recomandările.

După ce instalarea a fost efectuată, rulați aplicația și faceți click pe primul buton (de la stânga spre dreapta) pentru a accesa panoul de control al aplicație, locul din care veți putea alege sursele video și audio ce vor fi înregistrate.

program inregistrare filmulete cu webcamul

În cadrul panoului New Recording Task, selectați în dreptul Capture Type opțiunea Camera Video.

new recording task » capture type » camera video

Accesați fila General și asigurați-vă că la Video Input apare camera video de la care doriți preluarea imaginilor, iar la Audio Input, sursa audio ce va fi înregistrată în video-ul creat cu SMRecorder. De regulă, în acest ultim caz ar trebui să apară microfonul pe care-l folosiți de obicei pentru a conversa prin Skype sau alte program VoIP.

În celelalte file, Video Settings și, respectiv, Audio Settings, veți avea posibilitatea de a particulariza parametrii ce vor determina calitatea audio și video a filmării. De exemplu, veți putea alege valoarea fps dorită, sincroniza pistele, cea video și cea audio, alege bitrate-ul, numărul canalelor înregistrate, adăuga sau elimina delay-ul pistei audio.

După configurarea programului conform preferințelor, apăsați butonul OK. Pe ecran va apărea o fereastră de tip pop-up în care veți putea vedea imaginile capturate de către webcam-ul conectat la computer. Este indiciul de care aveți nevoie pentru a ști că programul funcționează și înregistrează.

SMRecorder înregistrează imagini de la webcam

Pentru a ascunde sau afișa respectiva fereastră, apăsați combinația de taste Ctrl+P. Cât timp este ascunsă fereastra, o iconiță a programului va fi afișată în zona de notificare a sistemului.

După ce ați terminat de înregistrat, apăsați butonul Stop, al treilea din bara de instrumente, apoi cel având forma unui folder, pentru a accesa directorul în care a fost salvat filmulețul creat astfel.

Filmările realizate cu SMRecorder vor fi salvate în format *.wmv și vor putea fi redate în orice PC cu Windows folosind oricare dintre playerele video renumite, sau editate cu ajutorul unui editor video compatibil cu acest format de fișiere. În schimb, pentru redarea lor pe dispozitive portabile, cum ar fi telefoanele și tabletele, e posibil ca filmările să trebuiască mai întâi convertite în *.mp4.

Acestea fiind spuse, dacă vi se pare un program interesant și doriți să-l încercați, îl puteți descărca de aici, este gratuit și rulează impecabil pe orice versiune Windows, atât de 32, cât și de 64 de biți.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.