Sunt ferm convins că toată lumea a auzit de Remix OS, o versiunea neoficială a sistemului de operare Android, personalizată și adaptată astfel încât să poată fi folosită în orice PC.

Remix OS - desktop

Deși mai este de lucru până la publicarea primei versiuni stabile, o versiune alfa a acestuia, destinată programatorilor interesați să ajute la dezvoltarea sa, poate fi descărcată de pe site-ul oficial și testată în propriile noastre computere fără asumarea vreunui risc.

Pentru a-l testa Remix OS veți avea nevoie de un PC cu Windows, un stick USB, imaginea ISO a acestuia și instrumentul Remix USB Tool, ultimele două putând fi descărcate de aici.

La descărcare veți obține o arhivă zip. Extrageți-i conținutul și rulați programul Remix USB Tool. E posibil ca antivirusul să-l considere o amenințare, caz în care va trebui să-l adăugați la excepții sau, deși nu vă recomand să faceți asta, să opriți temporar antivirusul.

Conectați la PC un stick USB gol și formatați-l în FAT32. Indicați-i instrumentului Remix USB Tool locul în care se află imaginea ISO a Remix OS, selectați litera ce corespunde stick-ului USB, apoi apăsați OK și așteptați ca fișierele să fie extrase și copiate.

Remix OS USB Tool

După copierea tuturor fișierelor, operație care durează 5-10 minute, închideți programul.

Remix OS stick USB

Reporniți computerul și configurați-l să pornească de pe stick-ul USB. La pornire ar trebui să vedeți următorul meniu. Alegeți cea de-a doua opțiune, apoi apăsați Enter.

Remix OS - Guest mode

Câteva minute mai târziu vi se va cere să alegeți limba în care doriți să folosiți Remix OS și să acceptați termenele și condițiile licenței. Imediat după, Remix OS va porni și va putea fi utilizat, cu puțin noroc, fără nici un fel de probleme de compatibilitate. La mine n-au fost.

În ciuda faptului că vorbim de o versiune alfa, Remix OS este surprinzător! Spre diferență de toate distribuțiile GNU/Linux folosite până acum, acesta a știut încă din primul moment că laptopul meu are butoane multimedia, bluetooth, o cameră web și conectivitate wireless.

Nici dpdv al rapidității nu-i pot cere mai mult, dar sper să fiți la fel de norocoși cum am fost eu și să vă convingeți de acest lucru pe cont propriu. Curând vom avea o nouă alternativă decentă la Windows, să nu vă îndoiți de asta!

27 comentarii
  1. Se pare ca eu locuiesc intr-o pestera, caci e prima oara cand aud de el, dar probabil ca tu te-ai adresat cunoscatorilor…:)) oricum ar fi, multumesc pentru articol. Chiar ma intrebam cand o sa fie si Android pentru PC :D
    O zi frumoasa Cristi!

  2. Prima tentativă a fost să folosesc direct imaginea .iso ca şi maşină virtuală în VirtualBox (am obsesia maşinilor virtuale). Merge, doar că mouse-ul nu este afişat corect, doar un dreptunghi, şi nici nu functioneşte. O să instalez Remix OS pe un stick USB şi o să bootez tot cu VirtualBox direct de pe stick (se poate!). Voi reveni cu amănunte.

  3. Am incercat si eu acest sistem de operare doar ca am primit o eroare cum ca ,nu ar va stick nu stiu ce viteza de scriere …. Il voi mai incerca inca o data …Sper sa reusesc pana la urma … !!

  4. Sunt convins ca a fost o „figura” de stil, faptul ca nu cunoastem Remix, de …. noi suntem mai de la tara, dar avem incredere in tine si o sa-l probam, mai ales ca mie mi place f mult interfata. In rest doar de bine si un an bun!

  5. Eu m-am lăsat păgubaș după câteva ore de încercări: nu reușesc să trec de „Booting the kernel… Finding Android on /dev/sdb1”. Aici moare…
    Aștept o altă versiune.

    1. L-am incercat si eu si patesc exact ca si Bobses, aceeasi chestie, finding Android bla bla si poti sa stau si 4 ore ca tot acolo ramane. E clar o chestie de la Android x86-ele pe care e bazat, pentru ca si la ala aveam probleme la fel sa trec de logo-ul Android.
      Ori are ceva cu procesorul meu ori nu stiu.. Nu ma mai obosesc sa caut solutii ca nici la Android x86, nu am gasit una.

  6. Revin cu o precizare, se pare ca exista o lista de GPU-uri care nu sunt suportate de Android x86, deci automat nici de Remix OS. Din ce am mai gasit si eu asa pe forumuri, placile Nvidia sunt problema si din nefericire se confirma pentru ca tot asa am si eu una.

  7. Atentie la versiunea de descarcare: daca sistemul este EFI(UEFI) descarcati versiunea „Remix OS for PC Package (EFI)” iar pentru Legacy descarcati versiunea „Remix OS for PC Package (Legacy)”

  8. Eu am inceput cu un styk de 2g,nu a mers dupa care am folosit unu de 16 G,,mi-a ocupat 6 G si ceva si tot nu merge chiar daca am ATI Radeon

    1. Simioane… cum ai facut bre, poate ne spui si noua… Sau vrei sa mearga numa la tine….

  9. Salut. Eu am un laptop mai vechi si anume un MSI AMD turion dual core cu 2 gb RAM. As fi dorit macar live sa vad si eu cum merge acest sistem de operare. Am verificat si instalat multe distributii linux in timp, acum am linux mint 17.3 mate si merge foarte bine. Dar totusi, cum as putea instala remixos?

  10. L-am testat pe un laptop Fujitsu Lifebook E Series (intel core 2 duo 2.1 GHz – 2 GB-MRAM), am instalat si cateva apk-uri si totul este OK. Multumesc!

  11. Cristi, testează-l din nou dacă nu deja o faci. Au o versiune stabilă, cu instalare direct pe hard. Un soi de dual boot cu ce mai ai pe-acolo. În mod cert au rezolvat incompatibilitatea cu NVidia. Eu l-am pus pe-un laptop slim căruia nu reușeam să-i scad temperatura procesorului sub 70 sub nicio formă, după toate operațiile posibile. Acum nu știu cât are, că n-am găsit nicio app de verificare, dar în mod cert e mai rece. Și Remix e o bijuterie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.