Pentru cei care nu știți despre ce este vorba, funcția de resetare a calculatorului aduce sistemul de operare Windows 10 la același stadiu pe care acesta l-a avut imediat după instalarea sa și a driverelor. Sau cel puțin asta făcea până recent.

În build-ul 14986, o versiune distribuită în cadrul programului de testare Windows Insider, a fost observată o îmbunătățire a acesteia, în sensul că resetarea nu se mai rezumă la ștergerea fișierelor și programelor, ci și aduce sistemul la zi prin instalarea tuturor actualizărilor disponibile.

cleanup and update

Din câte se pare, noua versiune va ajunge pe versiunile stabile ale Windows 10 odată cu următorul update important (un fel de service pack cum a fost și November Update), cunoscut cu denumirea de „Creators Update”.

Astfel, în defavoarea celor care câștigă bani din punerea la punct a PC-urilor, dispar toate motivele pentru a apela la un service (ori, după caz, la un prieten mai priceput) pentru a-i ruga să reinstaleze sistemul de operare. Nimeni nu va mai avea motive să facă asta, că resetarea este, după cum am și explicat aici, deosebit de simplă, accesibilă oricui.

Într-adevăr, vor fi și persoane care vor spune „Nah, tot mai bine să-l reinstalezi”, și chiar o vor spune convinși că așa și este, însă așa-i la început, că unora le este mai greu să accepte că și computerul poate fi resetat la fel ca telefonul, televizorul sau routerul. Dați-le timp, mai devreme sau mai târziu își vor da seama că pierdeau timpul degeaba descărcând ISO-ul, creând un mediu de instalare și reinstalând Windows-ul și driverele.

Publicitate:
12 comentarii
    1. Da run power shell as administrator systemreset -cleanpc si ai doua optiuni sterge tot sau tine personal files

  1. Ma bucur sa aud treaba asta, este o veste buna. Sper sa faci si de acum incolo articole din astea interesante despre windows 10 cu trucuri si noutati chiar daca te axezi mai mult pe linux in ultima perioada.

  2. Si pe viitor daca o sa mai reinstalez windows 10 pe pc-ul meu, o sa mai fie nevoie sa creez o imagine completa de backup a windows-ului pentru restaurare asa cum faceam deobicei?

  3. O idee bună, în sprijinul utilizatorului casual.
    În legătură cu restaurarea imaginii, mie-mi ia 15, hai, 20 de minute să restaurez o imagine cu Acronis. Îmi închipui că o resetare ar dura nițel mai mult. Plus instalarea altor programe.

  4. Mă plictiseam și laptop-ul lui Pisi și-așa avea nevoie de-un tune-up, am restaurat o imagine în 16 minute. Apoi i-am dat un reset cu keep old files, 43 de minute.

  5. Dar un truc pentru a putea deschide conturile facute cu windows 8 in windows 10 Insider exista? De ce se destabilizeaza windows-ul 10 daca incerc un live CD cu Linux?

  6. Buna ziua. Am nevoie de un mic sfat din partea dumneavostra. Eu am un laptop Hp Pavilion G6, procesor i5 de 2.4GHz, 4GB RAM si placa video dedicata AMD de 1GB si sunt un mare impatimit al jocurilor si as vrea sa stiu ce windows ar merge mai bine. Va multumesc frumos si o zi buna.

    1. Salut Ionut.
      Testeaza-le de la Windows 8.1 in sus pana la Windows 10, doua mari si late fiind. :D .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.