Chiar dacă eu l-am cumpărat pentru a renunța la cablurile care se împăienjeneau în spatele unității și implicit al biroului, principalul avantaj pe care ți-l oferă un receptor audio bluetooth precum Philips AEA2000/12 e posibilitatea de a conecta la același sistem audio fără a necesita tot felul de cabluri, adaptoare și prelungitoare, orice dispozitiv dotat cu o astfel de conexiune, cum ar fi smartphone-ul, tableta, laptopul sau desktop-ul.
Referitor la transmiterea sunetului computerului prin bluetooth, deoarece desktop-ul meu nu dispunea de această conexiune, am cumpărat și-un adaptor bluetooth USB Hama (Bluetooth 4.0 + EDR cu criptare AES pe 128 de biti, 3 Mbps), cel din fotografia de mai jos.
Revenind la receptorul bluetooth Philips AEA2000/12, acesta poate fi conectat la sistemul audio prin jack de 3.5 mm sau RCA. Dacă sistemul audio nu dispune de conectori RCA pentru intrarea audio, puteți utiliza cablul adaptor RCA – Jack 3.5 mm oferit în pachet.
Cablul adaptor RCA – Jack 3.5 are circa 50 cm, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru a permite plasarea receptorului deasupra sistemului audio, loc de preferat pentru a asigura recepționarea semnalului în cele mai bune condiții indiferent de locația dispozitivului emițător.
Pentru a putea funcționa, receptorul Philips AEA2000/12 trebuie alimentat cu 9V 300 mA, iar de asta se ocupă un transformator de dimensiunile unui încărcător de smartphone (seamănă foarte mult cu încărcătoarele recente Nokia), inclus în pachet, a cărui cablu are circa 1.5 m lungime.
Philips AEA2000/12 dispune de bluetooth versiunea 2.1+EDR și, conform fabricantului, are o rază de acoperire de 10 m dacă între el și emițător nu există obstacole. Apropo de asta, presupun că Philips se referă aici strict la ceea ce înțeleg inginerii care l-au proiectat prin „cea mai bună calitate” stând cu ochii pe-un reflectometru.
Ce pot să vă spun eu referitor la acest aspect, e că în testele mele conexiunea a rămas stabilă chiar dacă distanța era clar mai mare de 10 metri, iar între smartphone și receptor erau doi pereți groși de cărămidă. Estimez că ar fi vorba de 12 – 13 metri în care n-au existat interferențe, sunetul auzindu-se atât de clar încât ziceai că e vorba de o conexiune cablată.
Philips AEA2000/12 mai dispune și de propriul amplificator care asigură o putere de ieșire de 1000 mV RMS. Pe înțelesul tuturor, destul pentru a fi conectat la un sistem audio, insuficient pentru a fi utilizat cu căști auriculare. Dacă pe Sony MDREX110LPB sunetul are un volum acceptabil, pe MDR-V150 și MDR MA300 n-ai nicio șansă să auzi ceva dacă nu te afli într-un mediu silențios. E posibil ca alte căști să se audă bine, nu exclud această posibilitate, dar m-as mira.
Configurare în Windows
Pentru a utiliza adaptorul Philips AEA2000/12 pentru a transmite prin bluetooth sunetul unui computer cu Windows la sistemul audio, acesta trebuie pornit, conectat la sistemul audio prin cablu și apăsat butonul de deasupra pentru a activa modul împerechere. Din momentul apăsării butonului aveți la dispoziție 2 minute pentru a-l adăuga și configura în Windows.
1. Manager bluetooth » Add a Bluetooth Device
2. Manage Bluetooth devices » ca PhilipsBT să fie detectat și listat » Pair
Dacă doriți ca adaptorul Philips AEA2000/12 să fie utilizat ca dispozitiv implicit pentru redarea sunetului, faceți click dreapta pe difuzorul de lângă ceas și accesați Playback devices.
Localizați dispozitivul PhilipsBT Stereo în listă, faceți click dreapta pe acesta și alegeți Set as Default Device în lista meniului contextual.
De ce ați face acest lucru? Pentru ca Windows să comute automat redarea sunetului la acesta indiferent de dispozitivul utilizat în acel moment. Mie, de exemplu, îmi este de ajutor pentru a nu face manual trecerea de la boxa bluetooth Avantree Pluto la sistemul audio.
Astfel, dacă receptorul Philips nu este pornit, dar boxa bluetooth da, Windows redă sunetul în aceasta. Dacă în timp ce boxa rămâne pornită este detectat receptorul Philips, Windows va ști că trebuie să redirecționeze sunetul spre acesta din urmă.
Dacă la un moment dat doriți ca receptorul să redea sunetul altui dispozitiv, accesați lista de dispozitive de redare (Playback devices), faceți click dreapta pe Philips și selectați Disconnect. După ce veți reconecta dispozitivul la PC, e posibil să fie necesară repornirea aplicației care redă sunet în Windows în acel moment.
Configurarea în Ubuntu
Configurarea conexiunii dintre un computer cu Ubuntu și adaptorul Philips AEA2000 este inclusiv mai simplă de efectuat decât în Windows.
După ce dispozitivul PhilipsBT a fost adăugat în Ubuntu, dacă dispuneți de alt dispozitiv bluetooth conectat, deconectați-l apăsând butonul din ramura Connection a respectivului dispozitiv. Abia după ce ați făcut acest lucru conectați receptorul Philips, altfel nu veți putea face conexiunea.
Pentru setările audio avansate, accesați ramura Sound Settings… a PhilipsBT.
E posibil ca adaptorul Philips AEA2000/12 să nu funcționeze corect. În acest caz va trebui să efectuați desperecherea de la computer. Pentru asta, accesați Bluetooth Settings…
Pentru desperechere pur și simplu selectați-l și apăsați butonul minus (-) aflat sub lista dispozitivelor care au fost autorizate și configurate în Ubuntu.
După cum ați putut vedea, configurarea Philips AEA2000/12 în Windows și Ubuntu nu este deloc complicată și se realizează în doar câteva minute. În ceea ce privește prețul său, 130 de lei nu este o sumă deloc mare având în vedere că până și un adaptor bluetooth USB de calitate costă cel puțin 70 de lei, iar faptul că elimină din peisaj toate cablurile care în lipsa lui v-ar fi împânzit sufrageria, îl face în opinia mea un produs care merită achiziționat.
Am inteles eu gresit sau ai si o boxa bluetooth, care are cel putin aceleasi functii ca dispozitivul prezentat mai sus…..intrebarea este de ce ti-ai mai cumparat si acest Philips……
Cred că n-am explicat eu cum trebuie și ai înțeles greșit. Boxa bluetooth e micuță, e pentru deplasări, acasă vreau sunet pe sistemul audio. Ți-am lăsat link-uri spre ele ca să vezi diferența și să înțelegi rostul.
Poate am comentat in necunostinta de cauza, faceam referire la boxa bluetooth pe care o am eu si care, am dedus ca are aceleasi functii ca si a ta. Si eu o folosesc ca receptor la un Receiver AV Denon. Cand introduc mufa jack de la receiver, in boxa, sunetul redat la difuzor se opreste si-l redau stereo pe sistem, acelasi lucru pe care-l face si dispozitivul Philips.
Eh, a mea „nu știe de-astea”! Ne dai un link, sau măcar ne poți spune modelul?
https://www.easyacc.com/audio-video/p152-easyacc-mini-cannon-wireless-multi-function-bluetooth-speaker-red-.html
Pe lângă ce ai tu, Pluto e pistol cu apă. Asta are microfon, radio, cititor de carduri microSD. Văd în fotografii și o mufă jack pentru căști, care presupun că are rolul de ieșire audio, ei, boxa mea nu dispune de așa ceva. Mufa jack a pluto este doar pentru intrarea audio, a cărei singur rol e să-ți permită să folosești boxa și cu MP3-uri sau alte dispozitive ce nu dispun de bluetooth.
buna ziua. am si eu o problema.stau la casa si la mansarda am pc-ul iar jos la parte am routerul. sotul mi-a cumparat un usb adapter wireless networkwl 169. jos in bara computerului imi apare ca am internet acces prin usb respectiv dar eu totusi nu am internet. ce se intampla? ce nu am facut bine sau ce trebuie sa mai fac?multumesc mult ptr ajutor
Multumirile de rigoare ca postezi si indrumari legat de setarile in Ubuntu.O saptamana cat mai frumoasa posibil si astept cu nerabdare si alte articole interesante ca de obicei.
Cu multă plăcere! Am observat că aproape 10% din vizitele blogului vin de pe Ubuntu, așadar voi publica tot mai des articole și tutoriale despre și pentru acesta.
Salutare
Soso de unde ai luat boxa bluetooth.ma intereseaza si pe mine sa cumpar una,as fi recunoscator daca ai lasa mai multe detalii.
multmesc
Nu l-am cumparat. L-a primit cumnata de la cineva de dincolo, iar ea, la randul ei, cadou sotiei.
O poți comanda de pe Amazon DE, de exemplu, ajunge în cel mult 2 săptămâni.
Totul este OK cu sunetul și legătura. Am conectat tableta, PC-ul, telefonul, TV-ul pe sunet și toate merg super bine.
Am o întrebare.
Cu dispozitivul acesta pot reda și filme pe TV ? Și dacă da, ce cabluri ar trebui să am.
Nu râde, poate vreau eu prea multe de la el.
Oricum mulțumesc și aștept un răspuns, oricare ar fi el.
Nu, doar audio poți transmite cu el.
Asta e. Oricum mulțumesc.
PS
Dacă auzi/vezi cumva un dispozitiv Bluetooth care face și treaba asta, rămân recunoscător.
multumesc pt informatie ,eu nu am cautat pe amazon,scuze.
m-ar interesa daca adaptorul transmite bluetooth sonorul unui tv catre o casca bluetooth?. adica este si transmitter sau doar receiver (bineinteles, fara o conectare la computer si fel de fel de setari). Multumesc.
Este doar receptor.
multumesc frumos. O zi buna va doresc!
Salut
Am un tv smat samsung model de acum 5 ani si nu are bluetooth. Stie cineva daca ar functiona un adaptor bluetooth pe care sa il conectez la tv prin usb?
Scopul este sa ascult muzica de la tv prin niste casti wireless cu conectere prin bluetooth. Am vazut ca sunt adaptoare de vreo 50 de lei, dar nu stiu daca ar functiona.
Îți trebuie un adaptor special, de genul acestuia. Cele USB sunt pentru PC-uri, pentru TV ai nevoie de ceva care să se conecteze prin Jack.
Salutare
studiu de caz – am un amplituner care suporta doar intrare analogica(RCA)
vreau sa ascult muzica la el de pe telefon/tableta – se rezolva cu adaptorul bluetooth
complicatia – am si un LCD smart Samsung – nu are iesire analog si nici bluetooth (dar are iesire digital optic) – solutia – adaptor digital to analog
intrebare de 100 de puncte – exista un adaptor bluetooth (sau chiar si boxa bluetooth) care sa aiba si intrare digital optic, astfel incat sa-mi rezolve ambele probleme (ca eu nu am reusit sa gasesc )
nota – nu vreau sa scot sunetul din TV prin iesire casti, datorita calitatii slabe a sunetului
Multumesc in avans ptr raspuns, oricare ar fi el
pot sa leg un laptop care are Bluetooth la un system 5.1 ?si sa scult muzica la system de pe laptop?..multumesc !!!
Salut!am un tv samsung care are bluetooth si as vrea sa l conectez la o combina technics prin bluetooth ce fel de receptor imi trebuie?si as vrea sa stiu daca emit semnal mare si clar la sistem audio
salut, produsul prezentat mai sus e special pentru ce vrei tu, la fel am procedat si eu… doar ca linia e Pioneer :))… aaah si sunetul e perfect clar!
Salut, iti multumesc pentru explicatiile concrete, dar totusi eu am urmat toti pasii si ma opresc atunci cand in fereastra Playback Devices nu imi apare Philips BT. Am gresit ceva?
* folosesc Philips AEA2000 si pt laptop adaptor bluetooth Asus.
Dacă nu apare în listă fie nu s-a împerecheat corect, fie e conectat în acel moment la alt dispozitiv.
Am inchis restul dispozitivelor Bluetooth, am reimperecheat adaptorul, dar nimic. Exista posibilitatea ca placa de sunet, sau ceva setari din laptop sa nu permita redarea pe aceste dispozitive? Am incercat si cu Soundbar-ul si tot asa..
Salut , pe langa adaptorul HAMA , imi trebuie si celalalt bluetooth Philips ?
D-le Cristian, var frumos sa ma lamuriti intr-o problema care nu ii pot da de cap, am un sistem audio 5.1 si vreau sa il conectez la laptop pt. a auzi sunetul din filme si nu stiu cum sa-l conectez. Va rog sa ma lamuriti daca este posibil sau nu. Va multumesc anticipat.