De fiecare dată când vine vorba de cât de mult a avansat tehnologia în ultimii ani, îmi vine în minte o reclamă Nokia de pe vremea când eram unul dintre fericiții posesori ai unui terminal 3330, care anunța la acea vreme că în foarte scurt timp vom putea viziona filme pe telefoanele companiei finlandeze. Îmi aduc aminte că de fiecare dată când vedeam respectiva reclamă priveam display-ul minuscul al telefonului și încercam să-mi închipui cum aș putea urmări filme pe ceva atât de mic.
Dar am trăit să o văd și pe asta și, cu puțin noroc, voi prinde și lansarea pe piață a primului telefon holografic. În fine, ce vreau să spun e că tehnologia a avansat în ultimii zece ani mai mult decât unii ne-am fi așteptat să o facă în decursul a 50, dar din păcate n-a făcut-o uniform. Avem televizoare inteligente, telefoane cu caracteristici pe care în urmă cu doar 5 ani le credeam imposibile chiar și pentru un computer, frigidere conectate la Internet, samd. Nu același lucru îl putem spune și despre baterii și acumulatori. Da, acestea au fost îmbunătățite pe parcurs, dar insuficient pentru a menține un smartphone activ nu o săptămână, ci măcar 48 de ore! La momentul de față tot mai rar întâlnești un smartphone a cărui baterie să ocupe mai puțin de 50% din întregul ansamblu, iar dacă întâlnești așa ceva, cu siguranță va trebui conectat la o priză de cel puțin 2 ori pe zi.
În aceste condiții de mult plănuiam să scriu despre acele setări Android pentru smartphone și tablete, recomandate în scopul prelungirii autonomiei bateriei, așa că ieri am profitat că am avut suficient timp liber, pentru a le aduna într-un articol și a vi le face cunoscute.
Înainte de toate țin să precizez că unele dintre funcțiile sacrificate în scopul reducerii consumului de energie pot fi utile unora dintre voi, prin urmare nu-mi urmați orbește sfaturile, ci renunțați doar la acelea care nu afectează felul în care obișnuiți să folosiți smartphone-ul ori tableta.
Reducerea consumului ecranului
Vorbind despre smartphone-uri și tablete, principalul consumator de energie al acestora este ecranul. Având în vedere că în majoritatea cazurilor ecranul ocupă cel puțin 90% din suprafața dispozitivului, e normal să fie cel mai mare consumator. Setând corect dispozitivul, putem prelungi autonomia bateriei prin eradicarea consumului inutil avut de ecran.
Luminozitatea ecranului
Dacă se dispune de senzorul necesar, ar fi păcat să nu profitați de funcția de ajustare a luminozității în funcție de mediul în care folosiți dispozitivul. Atenuarea luminozității se va face în condiții de lumină ambientală scăzută, și intensificarea acesteia atunci când razele solare sau lumina din încăperea în care vă aflați v-ar împiedica să deslușiți ce este afișat pe ecran.
Pentru activarea ajustării automate a luminozității ecranului accesați Setări » Lumini și afișare » Luminozitate » Automat. Dacă după activarea ajustării automate a luminozității nu sunteți mulțumiți de rezultate, încercați să găsiți o modalitate de calibrare a senzorului. În acest scop vă pot fi de ajutor resursele disponibile în forumurile dedicate dispozitivului pe care îl dețineți, sau pe forumuri precum xda-developers, androidforums, androidcentral, etc. Nu există sau nu reușiți să găsiți pe cont propriu? Nicio problemă! Deschideți un topic nou în secțiunea de întrebări a oricărui forum și cereți ajutorul comunității, e imposibil să nu găsiți pe cineva dispus să vă ajute!
Opriți iluminarea ecranului atunci când nu este folosit
E inutil ca ecranul să fie iluminat atunci când nu folosiți dispozitivul. Eu l-am setat pe valoarea cea mai mică disponibilă, 15 secunde, dar dacă folosiți smartphone-ul ori tableta pentru a citi, alegeți valoarea în funcție de intervalul de timp de care aveți nevoie pentru a parcurge textul afișat pe întregul ecran, astfel încât lectura să nu vă fie întreruptă.
Puteți alege intervalul de timp după care ecranul se blochează dacă dispozitivul este inactiv în Setări » Lumini și afișare » Inactivitate.
Selectând valoarea care se ajustează cel mai bine necesităților voastre, ecranul nu va consuma inutil energie, iar autonomia dispozitivului va crește.
Rotirea automată a ecranului
Ecranele dispozitivele cu Android trec de la modul peisaj la modul portret în funcție de poziția dispozitivului. Această funcție este posibilă datorită giroscopului integrat, giroscop care, la fel ca celelalte componente și ceilalți senzori, consumă energie. Pe cât de utilă, rotirea automată a ecranului poate fi și enervantă în anumite situații, de exemplu atunci când citiți sau vă jucați în pat, înainte de culcare. Renunțați la ea și activați-o doar atunci când este utilă!
Dacă nu doriți dezactivarea rotirii ecranului în totalitate, dezactivați cel puțin tipurile de rotire inutile. Eu de exemplu am renunțat în permanență la rotirea în 180 și 270º, iar rotirea în pozițiile permise o activez doar atunci când am nevoie, din widget. Dezactivarea rotirii ecranului sau particularizarea acesteia se face din Setări » Lumini și afișare » Rotație.
Luminile de notificare și double-tap
De fiecare dată când este primită o notificare (mesaj nou, apel pierdut, alerte, șamd), dispozitivele cu Android care dispun de un led de notificare vor semnala utilizatorului prezența notificărilor printr-un semnal luminos. Pentru unii poate fi utilă această caracteristică, dar pentru mine nu este așa că renunț la ea chiar dacă sunt conștient că nu economisesc foarte multă energie în acest fel. De asemenea reanunț și la notificarea luminoasă a necesității reîncărcării bateriei.
O altă caracteristică la care renunț este și double-tap, caracteristică ce permite prin atingerea repetată a ecranului, activarea modului sleep/ standby. Pentru asta am butonul Power, deci ar fi inutil să las un proces să ruleze în fundal doar pentru a identifica dubla atingere.
De asemenea, renunț și la trezirea dispozitivului atunci când acesta este conectat la încărcător, iar asta deoarece nu-i văd rostul. Toate acestea le puteți dezactiva din Setări » Lumini și afișare » Lumini și Setări » Lumini și afișare » Setări avansate.
Imagine de fundal statică
Celor care nu și-au cumpărat spartphone-ul ori tableta cu Android pentru a admira cum se plimbă bulinele sau liniuțele pe fundalul ecranului, le recomand să seteze ca imagine de fundal una statică, de preferat cu cât mai puține culori.
Dacă o imagine de fundal mai colorată crește energia consumată de pixeli, trageți singuri concluziile referitor la afișarea unei imagini dinamice (live), la afișarea căreia procesorul, procesorul grafic și memoria au mult mai mult de lucru. Alegerea imaginii de fundal se poate face din Setări » Teme, sau ținând apăsată o porțiune goală a ecranului.
Reducerea consumului sistemului
Depanare Android (Android debugging)
Activați Android debugging (depanare Android) doar atunci când doriți să faceți o operație care necesită prezența acesteia. În plus, dacă ROM-ul telefonului o permite, dezactivați și opțiunile dezvoltatorului.
Dezactivarea Android debugging se poate face din Setări » Opțiuni dezvoltator.
Dezactivarea conexiunilor
La ce folos să țineți bluetooth-ul, WiFi-ul, datele mobile și GPS-ul activate atunci când nu aveți nevoie de ele? Păstrați active doar conexiunile necesare în permanență, iar pe celelalte activați-le doar când aveți nevoie și dezactivați-le când devin nenecesare.
Mai mult, o configurare optimă a conexiunilor poate și ea prelungi autonomia dispozitivului. De exemplu, în cadrul setărilor rețelelor Wireless puteți dezactiva scanarea, evita conexiunile slabe, dezactiva conexiunea Wireless atunci când telefonul este inactiv, conexiunea activată însă dispozitivul nu este conectat la rețea, sau evita conectarea la rețelele care nu asigură o navigare adecvată pe Internet. De asemenea, este recomandată activarea modului Avion în zonele în care știți că vă aflați în afara ariei de acoperire a rețelei.
Tot în cadrul setărilor avansate ale conexiunii Wireless puteți activa și optimizarea WiFi, care asigură o utilizare minimă a bateriei atunci când conexiunea este activă.
Toate aceste setări pot fi efectuate din Setări » Wi-Fi » Avansate.
Sunete și vibrații
Dacă nu le considerați imprescriptibile, renunțați la sunetele redate la atingerea sau blocarea ecranului, la atingerea tastelor, la vibrațiile la atingere, la vibrarea pentru avertizarea prezenței notificărilor, la redarea unui sunet în timpul ajustării volumului samd. Toate acestea le puteți dezactiva din Setări » Sunet » Sistem, și Setări » Sunet » Notificări.
Renunțați și la vibrațiile și sunetele tastaturii, dacă dezactivarea acestora nu vă împiedică să scrieți… O puteți face din Setări » Limbă și introducere de text » Setări tastatură activă.
Deoarece nu-mi sunt utile, eu am dezactivat și filtrul pentru cuvintele jignitoare, sugestiile și autocorectarea.
Sincronizare, backup și localizare
Sincronizarea e imprescriptibilă pentru a citi în timp util email-urile. Sincronizarea calendarului, agendei, browserului, fotografiilor, datelor aplicațiilor și detaliilor despre persoane, e inutilă dacă folosiți un singur dispozitiv. Dezactivați tot ce nu necesitați! E inutil să se verifice în serverele Google după noutăți dacă acestea nu există.
Dacă doriți sincronizarea cu rol de backup, faceți acest lucru manual atunci când ați adus modificări în agendă sau calendar. Pentru a dezactiva sincronizarea agendei, calendarului, browserului, etc., accesați Setări » Conturi » Apăsați pe Google » Apăsați pe contul Google.
Backup pentru date
Android vine configurat pentru a face o copie de rezervă a datelor aplicațiilor, setărilor dispozitivului și parolele rețelelor la care v-ați conectat pe serverele Google. E bine să faceți un backup înainte de a reseta dispozitivul la valorile din fabrică, precum și înainte de al resofta (reinstala alt ROM). E inutil însă ca în permanență, aproape de fiecare dată când vă conectați, să fie realizat un nou backup.
Puteți dezactiva funcția de crearea și salvare automată a backup-urilor pe serverele Google din Setari » Backup și resetare.
Localizarea
Funcția de localizare este folosită de Google pentru a stabili poziția exacta a dispozitivului în funcție de rețelele Wireless din împrejurimi și celulele GSM aflate în apropiere. E inutil să o țineți activată atunci când nu folosiți Google Maps, prin urmare vă recomand să o dezactivați și să o activați doar atunci când aveți nevoie de ea.
Chiar dacă este dezactivată, la activarea GPS-ului și pornirea navigării, vom fi întrebați dacă dorim să activăm și localizare. Pentru dezactivarea ei accesați Setări » Locatie.
Sincronizarea automată a datei și a orei
Dispozitivele cu Android au capacitatea a a ajusta, în funcție de locație, data, ora și fusul orar. Deși serviciul de sincronizare care se ocupă de ajustarea datei și orei nu presupune un consum mare de energie, micul consumul avut poate fi evitat dezactivându-l.
Dacă doriți să dezactivați sincronizarea datei și a orei, accesați Setări » Data și ora.
Reducerea numărului de ecrane auxiliare
Dacă nu presupune un efort prea mare să accesați meniul pentru a deschide oricare dintre aplicațiile instalate în telefon în log să glisați ecranele în lateral pentru a face același lucru, renunțați la toate ecranele auxiliare.
La acest capitol regula de bază care se aplică este „Cu cât mai puține, cu atât mai bine!”, așadar, dacă nu aveți suficient cu un singur ecran, asigurați-vă că nu păstrați ecrane active doar pentru a afișa aplicații pe care le folosiți o dată la câteva zile. În acest fel reduceți consumul de resurse și odată cu el consumul de energie.
Renunțați la aplicațiile „Task Killers”
Nu vreți ca anumite aplicații să ruleze pe fundal? Dezinstalați-le sau configurați-le corect! Am întâlnit persoane care foloseau un Task Killer doar pentru a nu fi deranjate de notificări noaptea sau la birou! Pentru asta aveți alte metode la îndemână, cum ar fi DND din ROM-ul MIUI sau Quiet Hours din Cyanogenmod! ROM-ul vostru nu include aceste funcții? Instalați Silent Hours, Do Not Disturb sau oricare alta! Oricum ar fi, nu instalați aplicații care închid forțat alte aplicații!
E demonstrat că acestea, chiar dacă promit reducerea consumului de energie, de cele mai multe ori nu fac altceva decât să-l crească, iar asta deoarece sistemul încercă să pornească o sarcină programată, iar ele o închid forțat, sistemul o ia de la capăt, task killer-ul insistă.
Cu alte cuvinte, se produce o buclă care presupune un efort mai mare pentru dispozitiv, ceea ce duce la consum mult mai ridicat de energie.
Nu vreți ca serviciile Google de care nu aveți nevoie să ruleze în fundal? Instalați un ROM gol, Cyanogenmod de exemplu, apoi instalați doar aplicațiile și serviciile Google de care aveți nevoie. Eu, de exemplu, folosesc pe Redmi Cyanogenmod 11, în care am instalat pachetul gapps „Pico”, adică cel care include doar serviciile Google Play. Dar asta este deja o altă temă pe care o voi trata cum i se cuvine într-un articol pe care am să i-l dedic în totalitate.
Observații
- În funcție de versiunea Android instalată în dispozitivul dumneavoastră, locația opțiunilor poate fi diferită de cea menționată în articol, ba mai mult, unele dintre acestea e posibil să nici nu existe! Căutați și întrebați! Copilul care nu plânge…
- Nu renunțați la funcții a căror rol nu-l înțelegeți! Dezactivați-le doar pe cele de care sunteți siguri că nu aveți nevoie!
Cam asta ar fi. Dacă am omis setări pe care unii dintre voi considerați că era important să le menționez, las articolul deschis, cum am făcut și cu alte ocazii, pentru a adăuga cele mai bune recomandări ale voastre.
Salut! Frumos si detaliat articol. Ar trebuie sa mentionezi ca ai lucrat pe un dispozitiv care ruleaza Android KitKat. De exemplu, in actualul Lollipop 5.0.1, reglajele luminozitatii ecranului sunt total diferite, functia „Auto Brightness” fiind inlocuita cu „Adaptive brightness”, ceva in genul celei de pe dispozitivele cu iOS.
In loc de activarea senzorului de luminozitate, eu comut manual intre luminozitate scazuta si cea medie, in functie de nevoie. Cred ca se va consuma mai putina energie astfel.
Dacă senzorul nu e calibrat, da. Dacă e calibrat corect, n-ai nicio șansă să economisești mai multă energie setând manual luminozitatea. Ce face un senzor într-o secundă, tu faci în cel puțin 10.
Sunt destul de utile aceste setari care presupun o marirea stand-by-ului la baterie.Ideea e ca „riscam” sa facem smartphon-ul un 3310 frumos colorat.Sti de Project Volta din Android 5 !?Sunt sigur ca da.Ei bine, acele setari care sunt implementate nu fac altceva decat sa mareasca cu vreo 4-5 ore durata stand-by.Cu aceste setari se pot castiga tot cam atatea ore.Asta e buba la Andoid, consumul de energie.Aici se poate invoca si wakelockurile, servicile care se pot dezactiva, aplicatii de care nu ai nevoie in mobil.etc…Nu mi-o lua in nume de rau, este doar o parere personala. :)
Nu te întorci la fântână montând un robinet pe conducta de apă curentă.
Nu e vorba de problema unui sistem de operare, ci de ce consumatori și acumulatori. Primii s-au înmulțit în smartphone-uri, ceilalți au rămas în urmă, așa că singura soluție la îndemână pentru a crește durata bateriei e să anulăm consumul inutil. De exemplu, nu-mi folosește la nimic scanarea rețelelor wireless când sunt în mașină, nici GPS-ul în drumul spre casă și nici vibratul telefonului în mână pentru fiecare tastă apăsată. Apropo, ce telefon ai?
Am un Samsung S Advance.O vechitura pe care am reusit sa o mentin la un stand-by de 2 zile in modul de utilizare normala.Fiind rootat, i-am instalat Greenify, Disable service si un module xposed Amplify.Toate astea plus un custom rom cu un kernel ok, te ajuta sa-l incarci cat mai rar.
Ai încercat vreun CPU Manager (ex: franco.kernel)?
De CPU manager nu am nevoie fiindca având un custom rom deja el este default instalat.Am optat la guvernator Pegasusq și I/O scheduler Deadline plus managmentul memoriei am bifat Alow purging of assets și KSM.
Cum procedez sa suspend blocarea ecranului smartphone ace 4
Setări » Dispozitivul meu » Afișare » Timp expirare ecran.
Cum sa fac sa pot asculta muzica din nou?la orice piesa imi afiseaza „nu se poate reda in timpul unui apel”.ce am facut? Am.un samsung S4
Daca ma poate ajuta cineva..astept.Multumesc anticipat pentru suport si colaborare.Zi faina tuturor:))
Dacă repornind telefonul nu se rezolvă, salvează-ți datele importante în PC și dă-i o restaurare a valorilor din fabrică.
Salut
Ma poate ajuta cineva cu setarile la internet pe un lg g3 android 5.0.1
La retele mobile apare doar setari 4g sau vpn :(
Pe ce rețea?
La un android 4.1.1 pe tel. dupa ce apelez pe cineva ecranul se blocheaza si nu mai pot face nimic. oprirea o pot face doar de la butonul de pornire.
Se poate face ceva?
se poate seta timpul pana la blocarea ecranului?
Ms.
În timpul apelului, ecranul este blocat prin intermediul senzorilor de proximitate, nu prin temporizator.
da, dar nu mai revine. Nu se mai lumineaza ecranul, si nu reactioneaza la touch.
Ce vreau să spun e că deși vei seta ca ecranul să se stingă după mai mult timp, el tot se va stinge de îndată ce vei așeza telefonul la ureche, prin urmare problema va persista. Dacă telefonul mai este în garanție, trimite-l în service.
Salut, poate cinea sa-mi spuna cineva cum sa anulez blocarea ecranului in ecranul de apeluri.
Iata cam ce patesc: intru in meniul de apel,selectez persoana pe care vreau sa o apelez,apas butonul verde de apel si pe ecran imi apare un lacatel si imi cere sa ating de doua ori ptr deblocare.
Exista o setare care ma ajuta sa evit aceasta blocare a ecranului in meniul de apel telefonic?
Multumesc
Imi cer scuze ca te deranjez. Ai primit o solutie pentru problema ridicata? Ma intereseaza si pe mine cum se poate rezolva. Multumesc anticipat
vreau sa redau muzica dupa tel ,sau tableta,an boxe cu usb,prin cablul ala de date si nu merge,e vreo setare ceva
Boxele externe le conectezi în mufa căștilor, sau prin bluetooth, dacă dispun de acest tip de conectivitate.
buna …a invadata virusi pe tableta si eu ca sa scap de ei a trebui sa dau resetare si am apasat fara sa vreau restetare din fabrica …acum tableta nu mai are nici o aplicatie …cum pot sa bag din nou toate aplicatile
Le reinstalezi din magazinul Google Play.
Salutare….eu am alta problema…am un edge plus nou nouț…funcționează perfect dar spre nelamurirea mea consumul mare de baterie când e in stand-by…seara cu 35% baterie i-l închid iar dimineața e stins complet…..l-am si resetat….l-am lăsat fără nici o aplicație instalată…si tot degeaba…m-a duce bateria o zii…problema e ca atunci când e in stand-by consuma de rupe….ce ar putea fi????va rog sa m-a ajutați…mulțumesc
Dacă e cu versiunea Android la zi, ia legătura cu vânzătorul și vezi ce-ți recomandă să faci; am avut și eu un S6 edge și nici vorbă de așa ceva.
Salut!
Am o intrebare. Am o tableta lenovo de 7 inchi si de la o vreme incoace cind ai dau drumu la wireles mi se descarca tot felu de aplicati pe care eu nu le doresc. Cum pot scapa de asa zisi intrusi mentionez ca e debifat surse necunoscute si am antivirus. Dar totusi cind dau drumu pe net intra frate de numa restarturiri isi da. Multumesc!
Domnul Cristian , cu respect va rog daca puteti sa ma invatati cum sa fac root la un telefon BQ Acuaris E5 HD.
Am gasit numai tutoriale in spaniola ( telefonul il am din Spania ) dar nu le inteleg.
Multumesc !
Cu Deosebita Consideratie ! Stanciu Ioan
Se permite instalarea din surse necunoscute (setări » securitate).
Se descarcă și instalează această aplicație.
Se deschide aplicația, se apasă Root (butonul din dreapta).
După finalizare, se repornește telefonul, apoi se verifică rootarea cu Root Checker.
Buna Cristian am un smartphone ALLVIEW A5 QUAD PLUS si am incercat sa fac root dar nu am reusit. Mentionez ca mi am cumparat un card de memorie de 16 gb pt a avea mai mult spatiu de stocare. In setarile telefonului nu am optiunea mutare pe card pt aplicati si restul….desi am optiunea stocare pe card sd activata. Va rog sa ma ajutati. Va multumesc anticipat
Ce metodă de rootare ai încercat?
Domnul Cristian , am urmat paşii descrişi de dvs. , dar nu am reuşit.
Scrie : Sorry! Root access is not properly installed on this device.
Device: Aquaris E5 HD Android Version:5.0
Probabil din cauza că am facut upgrade la versiunea 5.0 ( Lollipop ) .
Iniţial era 4.4.2 ( Android KitKat ) .
Oricum vă multumesc din suflet !
Cu Mult Respect––-Stanciu Ioan
Aveți TWRP instalat în telefon?
Am un allview a5 easy și îmi da eroare mereu la cameră. Ce să fac¿
O resetare completă nu ajută?
Nu Domnul Cristian , nu am TWRP instalat în telefon .
Cristian.. la blocarea ecranului mi se deconecteaza wi-fi… si asa nu mai pot primi notificari..etc. cum pot face sa nu mi se mai deconecteze..am samsung S6 EDGE..
MULTUMESC ANTICIPAT..:)
O problema am si eu…ecran negru inactiv la un Allview A5 Easy…ce se poate face?
Și nu se rezolvă prin scoaterea bateriei? Nici prin factory reset?
As dori sa nu mai aud sunetul la pornire si oprire(restatrt) in android 5.02.
Buna ziua,
Domnule Cristian cu respect va rog daca puteti face un articol cu setarile complete pentru economisire a energiei pentru un Samsung Galaxy S6 cu android 6.0.1 ? Cred ca ar fi foarte util deoarece se stie ca e un telefon cu baterie mica care nu rezista mai mult de 24 de ore pana sa il incarci.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua
Am luat acum o luna un telefon Allview x2 Soul Style. Functioneaza ireprosabil doar ca mi se pare ca bateria se duce mult prea repede. In setari, la Baterie, imi arata la rubrica Telefon inactiv un consum foarte foarte mare 40%. Intrebare Este vorba de o setare sau sa il duc la service? Multumesc!
Buna ziua!
Am un telefon Allview X2 Soul Style si am achizitionat de curand o husa flip cu fereastra( modelul care este pe site Allview). Nu reusesc sa activez senzorii sau sa l setez pentru a lucra cu fereastra husei. Va rog, daca se poate, o modalitate de rezolvare.
Va multumesc!
Functioneaza numai jumatate de ecran a telefonului. Cum sa rezolv problema asta?
Buna! Am si eu o nelamurire..am un Samsung edge6 si in momentul in care vorbesc la telefon (whatup .viber .messenger..si blochez telefonul sau intru intr.o alta aplicatie in timpul conversatiei ..se deconecteaza convorbirea .. la ce setari ar trebui sa intru ?multumesc
Buna,as avea o intrebare in legatura cu functia sau setarea LUMINOZITATE la Samsung.Am avut un sg j5 2015 si l-am dat pt ca atunci cand primeam un tf sau il deschideam se reseta luminozitatea singura la minim si bifat automat,am luat un sg a3 2016 si patesc acelas lucru.Cum pot face sa nu mai intampin acest lucru,sau sg a ajuns de ras ?
buna, am un samsung core prime(android 5.1 lolipop) si il conectez prin bluetooth la o bratara mi band 2…dupa aproximativ 5 min se inchide functia bluetooth a telefonului si nu o mai pot activa decat repornind tel sau activand si dezactivand mod avion…
Ai incercat si resetarea la setarile implicite din fabrica?
da,face la fel…
Va rog daca puteti sa ma ajutati in cazul unui samsung note 3 nu mai merge senzorul de proximitate .cand vb la tel se deschid toate aplicatiile .exista vreo setare sau … .multumesc
Încearcă soluțiile recomandate aici.
buna ziua,as dori si eu domnu cristian da ca puteti sa ma ajutati si pe mine un pic,detin un samsung s2 plus i9105p,dar numai merg senzorii si nici butonul home,deci nul mai pot folosi decat sal sting si sal aprind,as dori este o aplicatie care se poate folosi ca sa ies inapoi ca un fel de maus
Buna ziua.Am un samsung s4 s-a actualizat la android 5.1.OK dar acum cand se incalzeste imi opreste aplicatile pe care le folosesc.si imi lasa doar telefonul si mesajele active.Cum as putea sa scap de problema asta.sa nu mai tina seama de temperatura/si sa mearga normal.Multumesc
Salut. Am un htc desire 820 si imi da eroare la serviciile google play…am incercat stergere mem.cache, date, am dat restart la telefon, am revenit la setarile din fabrica, m-am chinuit o jumatate de zi sa ma reconectez la contul de google si am reusit in sfarsit dupa ce am instalat google apk, dar tot aceeasi eroare imi da, si nu pot sa intru in magazin play sa imi descarc nimic pe telefon, si imi apare casuta de eroare pe ecranul telefonului din 20 in 20 de secunde atunci cand e activ, nu reusesc sa fac nimic…si daca imi e oprit internetul imi apare si atunci cand efectuez un apel…pfff…nu mai stiu ce as putea sa fac…oare ma poti ajuta cu o idee ceva? Multumesc
Buna Paula.
Ai incercat descarcarea unei versiuni cat mai recente a magazinului Play?
Exemple aici sau aici.
Succes.
am un allview a5 easy cum ma pot conecta wi fi la un smart tv