Dacă am ajuns la a patra pereche de căști Sony, mă pot considera un Sony fanboy?!? Bugetul alocat (350 lei) îmi permitea să aleg între MDR-ZX330BTJVC HA-SBT5RE și PHILIPS SHB3060BK. Am optat pentru primele din simplul motiv că toate căștile mele poartă sigla Sony și, dpdv al calității sunetului, sunt extrem de mulțumit de toate.

A contat, firește și autonomia promisă de 30h, că nu-ți cumperi căști fără fir pentru a le ține legate de priză, dar și materialele, că m-am săturat de căști ale căror pernițe se jupoaie și încep să arate jalnic după doar câteva luni de utilizare; de la Sony la HAMA, toate suferă de această boală.

SONY MDR-ZX330BT - Butoane multimedia

Posibilelor candidate, deși aveam să le folosesc cu predominant conectate la computer, iar eu nu folosesc aplicații VoIP, nu le putea lipsi microfonul. Încă regret că am alex o boxă Bluetooth fără microfon, că e foarte enervant să-ți conectezi telefonul la ea și să trebuiască să-l deconectezi ori să comuți manual pe difuzorul integrat când primești un apel.

Nu mă interesau butoanele multimedia și nici posibilitatea stabilirii rapide a conexiunii prin NFC, dar ambele caracteristici sunt binevenite și, după mai bine de trei ore de utilizare, mă bucur că nu sunt nevoit să apelez la telefon pentru a repeta o melodie, trece la următoarea, întrerupe temporar redarea sau răspunde unui apel.

Casti Bluetooth SONY MDR-ZX330BT

Deși sunt convins că ar fi fost primul pe care l-aș fi pierdut, aș fi preferat ca Sony să doteze portul USB de încărcare a acumulatorului din dotare (Li-ion/3.7V) cu un capac de silicon sau orice altceva care, pe lânga protecție, la trecerea degetului peste respectivul conector, acesta să nu-ți ofere la atingere o senzație similară butonului de reducere a volumului.

Folosind căștile, nu o singură dată mi s-a întâmplat să apăs insistent pe conectorul USB fiind convins că e butonul Vol-

N-am nicio nemulțumire cu privire la calitatea sunetului. Acesta se aude clar atât la redarea melodiilor cât și în apeluri. Bass-ul nu este puternic, dar se aude foarte clar pe mai toate genurile de muzică pe care le-am ascultat în cele câteva ore de utilizare; o spun deoarece am observat că la un moment dat citisem într-o recenzie trimisă de clientul unui magazin online că bass-ul le-ar lipsi cu desăvârșire. Mie nu mi s-a părut, ci din contră, arhisuficient.

N-am avut nici probleme cu conexiunea dacă între adaptorul Bluetooth USB și căști se aflau mai puțin de doi pereți, ambii din beton, dintre care unul structural („de rezistanță” ∼ 30 cm grosime).

Materialele sunt cele pe care le veți regăsi în construcția oricăror căști Bluetooth până-n 100€, adică plastic și mușama (piele ecologică). Aceasta din urmă, la examinarea vizuală și la atingere pare a fi de o calitate superioară celei întâlnite pe căștile cu fir de până-n 100 de lei.

Capacele exterioare sunt, după cum poate fi observat și în fotografii, lucioase, deci un magnet de scame și amprente, adică ce urăsc eu cel mai mult.

https://www.youtube.com/watch?v=ZRrD6LrMSaM

Despre autonomie nu vă pot spune nimic deocamdată. Fabricantul promite o autonomie „de până la 30 de ore”, însă m-aș mulțumi și cu jumătate. E prematur să mă pronunț, în primul rând fiindcă nu le-am încărcat înainte de a le împerechea cu PC-ul și telefonul, ci după vreo 3,5 ore de utilizare.

Cam atât de moment. Cu mai multe detalii voi reveni, ca de obicei, după cel puțin două, trei săptămâni de utilizare intensă. Dacă aveți întrebări, le-aștept!

2 comentarii
  1. Salut cristi folosesti ceva adaptor Bluetooth pentru PC ca sa le conectezi la el sau cum faci ca eu le am pe cele de la PHILIPS si pot sa le conectez la PC precizez ca eu am acest adaptor ASUS USB-BT400.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.