Cu Xposed Framework, platforma de aplicații a cărei procedură de instalare am descris-o la începutul săptămânii trecute, telefonul meu cu Android este mai „inteligent” și mult mai puțin plictisitor. Dar fără de module, acesta n-are nici o utilitate, iar astăzi vă voi vorbi despre zece dintre cele pe care le folosesc și recomand tuturor celor care v-ați încumetat să o instalați.

Module recomandate pentru Xposed Framework

Presupun că toată lumea știe ce are de făcut pentru a descărca, instala și activa un modul în Xposed Framework, dar și că instalarea celor nedisponibile în depozitul oficial al platformei se efectuează prin descărcarea și executarea kitului de instalare apk.

1. AcDisplay

Încep cu AcDisplay deoarece este cel cu care intru cel mai des în contact. Nu este vorba de ceva exclusiv pentru Xposed, dar eu prefer modulul în detrimentul aplicației. Acesta preia și afișează într-un mod practic, intuitiv și elegant toate notificările existente.

Indiferent dacă e vorba de notificări generate de sistem sau de către aplicații, AcDisplay le afișează organizat direct pe ecranul de blocare asupra căruia pune stăpânire, permițând citirea lor fără a debloca telefonul.

2. YouTube Background Playback

Singura modalitate oficială de a rula YouTube în background este să vă abonați la YouTube Red. Dar acest serviciu nu este disponibil pentru moment și în România. Dacă nu preferați să folosiți o aplicație terță pentru a beneficia de această opțiune, ci să folosiți în continuare aplicația oficială, puteți instala YouTube Background Playback.

După instalarea sa amintiți-vă să dezactivați instalarea automată a actualizărilor, și să nu actualizați YouTube înainte ca dezvoltatorii modulului să lanseze o versiune compatibilă cu cea mai nouă versiune a aplicației.

3. Crappa Links

Majoritatea aplicațiilor Android se ignoră reciproc când vine vorba de link-uri. Dacă accesezi în Feedly un link aparținând Twitter, mai întâi se deschide navigatorul Web și din acesta se face (dacă se face) redirecționarea către aplicația Twitter. Iar lucrurile se complică dacă link-ul respectiv a fost prescurtat. Crappa Links remediază această problemă.

Activat și configurat să rezolve inclusiv link-urile prescurtate și să le deschidă, dacă o astfel de aplicație este disponibilă în dispozitiv, se va asigura că link-urile sunt deschise în aplicația proprie. Înainte să-l folosesc, cel mai mult mă stresau link-urile YouTube pe care le accesam din Feedly, care în cel mai fericit caz se deschideau în browser.

4. WhatsAppX

Printre aplicațiile pe care le folosesc se numără și WhatsApp, pe care o prefer la comunicare prin mesaje text, iar modulul WhatsAppX îmi oferă posibilitatea de a ascunde sau proteja conversațiile cu o parolă, particulariza fundalul fiecăreia, etc.

O altă caracteristică pe care o consider deosebit de utilă este cea care forțează efectuarea prin rețeaua de telefonie a apelurilor inițiate din WhatsApp, că urăsc proasta calitate audio a serviciului VoIP integrat.

5. Boot Manager

Boot Manager este alternativa Startup Delayer pentru Android. Pe Meizu l-am dezactivat, că Flyme OS vine însoțit de o aplicație similară, dar pe celelalte telefoane l-am preferat înaintea oricărei alte soluții de acest gen: își face treaba exemplar împiedicând pornirea automată a aplicațiilor de care nu am nevoie să ruleze în permanență.

6. GravityBox

De departe cel mai complet modul pentru Xposed Framework! Folosind Gravity Box nu mai ai nevoie de un custom ROM și nici nu mai aștepți ca fabricantul dispozitivului să adauge X sau Y caracteristică nouă și utilă a celei mai recente versiuni de Android.

Cu el poți schimba fonturile și culorile, poți particulariza bara de notificări, modifica acțiunile butoanelor, activa și configura gesturi, meniurile avansate de oprire și repornire, șamd. Sunt multe de spus despre el, dar vă voi spune mai multe în articolul pe care i-l voi dedica.

7. No Lock Home

Dacă telefonul vostru nu dispune de Smart Lock, No Lock Home este modulul de care aveți nevoie pentru a nu mai fi necesară deblocarea cu pin, amprentă sau model când telefonul este conectat la ceasul, brățara inteligentă, boxa portabilă ori rețeaua wireless de acasă.

Chiar dacă fabricantul telefonului nu s-a ostenit să păstreze Smart Lock (sau dacă aceasta nu era disponibilă în momentul publicării ultimei versiuni a firmware-ului), veți putea beneficia de ea și, cu această ocazie, descoperi cât de utilă este în activitatea de zi cu zi.

8. MinMinGuard

Știți foarte bine că sunt genul de individ care consideră că orice efort trebuie recompensat, dar unii dezvoltatori de aplicații Android sunt într-atât de nesimțiți încât îți vând un un pachet Ad Free, dar când le reinstalezi aplicația după un „clean update” al firmware-ului telefonului, descoperi că ți-au luat banii degeaba. În astfel de situații e numai bun modulul MinMinGuard.

Insist asupra faptului că aplicațiile și jocurile gratuite n-ar exista fără anunțuri, iar dacă nu vreți sau nu puteți să achiziționați versiunea pro ori un pachet „ad free” (cu una singură am avut problema descrisă mai sus), dacă vreți să vă mai bucurați de gratuități și în viitor, ați face bine să permiteți afișarea anunțurilor.

Blocați doar anunțurile dezvoltatorilor nesimțiți, adică a celor care, în ciuda faptului că v-au vândut o aplicație afișează anunțuri „de interes”, sau au plasat anunțurile în așa fel încât acestea să împiedice folosirea versiunii gratuite dacă nu dați click pe ele!

9. Never Sleep

Dacă folosiți telefonul sau tableta pentru a citi cărți ori newsletters, știți cât de enervant este ca ecranul să se stingă în timpul lecturii. Never Sleep este un modul pentru Xposed care vă permite să alegeți ce aplicații vor menține ecranul activ atunci când rulează în prim-plan.

10. XblastTools

Chiar dacă ambele seamănă dpdv al instrumentelor și opțiunilor, Gravity Box și XBlastTools formează împreună o echipă imbatabilă când vine vorba de particularizarea aspectului și a comportamentului dispozitivelor cu Android.

Îl folosesc pentru a remedia ceea ce Meizu n-a avut încă timp să pună la punct în Flyme OS, cum ar fi notificările unor aplicații care uneori sunt imposibil de citit (text negru/fundal negru), pentru a schimba culoarea barei de notificări la rularea aplicațiilor în a căror interfață grafică predomină albul, înlocui animația de boot, printre altele.

Iar aici se încheie primul set de module recomandate pentru Xposed Framework. Mai multe, cel puțin la fel de interesante și utile, în articolul următor pe această temă.

Publicitate:
28 comentarii
    1. Parțial, logic. Tu ce crezi, l-am folosit vreodată, sa am zis în articol că-l folosesc doar că să mă aflu în treabă?! :)

    2. Nu, n-am crezut asta, am crezut ca l-ai folosit pe un alt telefon, nu pe Meizu. „Partialul” ala de care spui e de fapt cam 20%, maxim. La fel si XBlastTools. Mai mult nu merg decat merg pe FlymeOS (eu le-am testat si pe FlymeOS4 si 5). Stiu, nu e relevant, putini dezvolta module xposed pentru Flyme si e normal sa fie asa.
      Astept cu interes review-ul la Gravity Box pe Flyme evident :).

    3. Am incercat, dar doar pe FlymeOS4 (Flyme Tools 4) pentru ca aia e tradusa. E ok aplicatia, merita incercata, insa ce voiam eu am rezolvat cu Flat Style Bar Indicators.
      Pe FlymeOS5 exista FlymeTools5, insa pare a fi cu plata (ceva sistem obscur de plata din aplicatie, downloadul fiind gratuit din AppStore-ul chinezesc) si nu e inca tradusa.

    4. Probabil stii deja, s-a lansat o versiune de FlymeTools5 tradusa in engleza. E pe forumul meizufans.

  1. ACDisplay inutil pe Nexus-ul meu 6… L-aș înlocui cu Xperia/AOSP NavBar Buttons. În rest, bun articol! Mulțumim!

    1. Așa crezi? Am alte motive pentru care l-am cumpărat, nu pentru glume de genul ăsta.

    2. La Nexus 6 ai jumatate din bateria de pe un Meizu Pro 5. L-am avut vreo sase luni : ecran mediocru, camera la fel. Daca vrei zeci de custom ROM-uri, ala e :).
      La 6P au rezolvat o buna parte din problemele care le avea 6-le (baterie, ecran, camera), insa pretul e pe masura.

    1. Da, ai dreptate, și e normal, că majoritatea dezvoltatorilor își cumpără Nexus-uri. Ca simplu utilizator, dacă vrei să ai ultima versiune de Android și să poți testa cât mai multe ROM-uri custom, îți iei un Nexus.

  2. Salut, dețin un Meizu M2 mini și întâmpin probleme în folosirea openvpn și aplicații voip.
    Mai exact cu ambele am deconectări după 20 – 30 secunde.
    Am încercat CM12.1 MIUI, nu am scăpat de această problemă, în plus erau alte inconveniente și am revenit la flyme 5.1.6.0G.
    Întrebarea mea ar fi dacă există un modul Xposed care să activeze în Flyme clientul „nativ” de voip care există de obicei in android.
    Legat de openvpn am cam renunțat și trecut la PPTP…

    Mulțumesc pentru orice sugestie anticipat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.