O veritabilă dovadă că cei de la Xiaomi au înțeles perfect principalul motiv pentru care lumea îi cumpără brățările o avem în Amazfit Bip, brățara-ceas a cărei autonomie cu o încărcare completă poate depăși lejer 80 de zile (în cazul meu, după 72 de uz mai avea 10%).

xiaomi amazfit bit

Este primul gadget pe care, deși mi-a plăcut încă de când l-am văzut în render-uri nu m-am grăbit să-l cumpăr convins fiind că e imposibil să existe pe piață vreun gadget de acest fel cu o autonomie mai bună decât a celor din familia Mi Band. Mă înșelam.

La fel de adevărat este și faptul că în fotografii arăta mult mai bine decât în realitate, că presupusa sticlă Corning Gorilla Glass 3 care ar trebui să-l protejeze de zgârieturi e aproape la fel de sensibilă precum orice plastic ordinar, sau că vine însoțit de o curea deloc practică.

Un alt detaliu interesant și deopotrivă important: nu poate fi utilizat în paralel cu Mi Band pentru atunci când din comoditate preferi brățara.

Periodic primește actualizări, în special pentru firmware-ul GPS-ului. Utile sau nu, e destul de enervant să nu poți folosi aplicația Mi Fit și nici ceasul în tot acest timp, cu atât mai mult cu cât întregul proces durează 8-10 minute și se realizează automat când deschizi aplicația, vrei sau nu.

Ecranul, în schimb, salvează turma. Deși dispune de iluminare pentru a consulta ora pe întuneric, trebuie sa fie complet beznă pentru a o activa. Se vede bine atât la lumina slabă a iluminatului public sau a lunii, cat și în bătaia razelor de soare.

Cadranul din fotografii este unul personalizat. Vine cu câteva preinstalate ce pot fi înlocuite (da, doar înlocuite) cu oricare dintre cele disponibile în aplicațiile de profil. Eu am optat pentru unul care afișează toate informațiile utile mie, dar oferta este cat se poate de bogată.

În concluzie, pentru cineva care dorește un smartwatch pentru notificări, monitorizarea activității fizice sau pur și simplu pentru a consulta ora și data curentă (dar pe care să nu trebuiască să îl pună la încărcat foarte des), Amazfit Bip-ul încă reprezintă una dintre cele mai accesibile opțiuni (costă in jur de 50€, dar l-am văzut tot mai des în oferte la 30-35€; eu l-am cumpărat de pe AliExpress).

Publicitate:
8 comentarii
  1. Ai un typo in titlu si articol. Cred ca este Bip, nu Bit. In rest, pot confirma cele spuse de tine, eu l-am luat pentru tatal meu, care este super multumit de autonomie. Uita sa il mai incarce. :D

  2. Foarte interesant articolul. Off topic : ai putea cumva scrie un articol si despre Usb-uri de 2 Tera sau 1 Tera ? Eu locuiesc in Germania si un neamt mi-a zis ca a cumparat din China un stich Usb de 2 Tera, cu doar 5 Euro. Nu am comandat niciodata nimic din China, dar cu siguranta daca exista aceste Usb-uri la un asemenea pret, as comanda cel putin 2 sau 3 bucati. Cel mai mare Usb stick pe care-l detin, este de 128 Gb si ma costat 21 Euro la oferta. Acum s-au mai ieftinit si aici, au ajuns si la 15 Euro, dar tot nu au ajuns la capacitatea de 1 sau 2 Tera.
    Crezi cumva ca neamtul respectiv este un mitoman ( mincinos ) sau chiar exista cu adevarat asa ceva in China ?

    1. Poti sa faci o comparatie sa vezi cat costa un stick de 1-2 terra de la o companie cat de cat respectabila(SanDisk, Samsung) si vezi daca merita. Eu nu zic ca nu exista dar ca o parere personala nu as cumpara asa ceva

  3. Da, cred ca a fost o minciuna. I-am cerut link, si nu a reusit sa-mi ofere vreunul.
    Sunt convins ca nu exista inca asa ceva, mai ales ca am vizionat si un clip pe youtube in care cineva a cumparat un stick de genul acesta si cand a facut proba nu a functionat deloc. Intradevar arata pe Windows 2 TB dar nu functiona absolut deloc : ( I Bought a $3 2TB USB Drive and Got More Than Just Malware ).
    Oricum, multumesc pt raspuns. Concluzia clara, daca este prea frumos, pt ca sa fie adevarat, atunci cu siguranta nu este.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.