În ultimele zile tot mai mulți cunoscuți m-au întrebat dacă merită făcut upgrade-ul la Windows 10 și care ar fi principalele diferențe dintre el și Windows 7 și Windows 8.1. Puțini dintre ei știu de existența acestui blog și mult mai puțini sunt într-atât de interesați de subiectele tratate aici încât să-l frecventeze. Astfel, deși indirect, prin întrebările pe care mi le adresează, ei mă ajută să nu pierd contactul cu „omul normal” și să păstrez în explicațiile pe care le dau un limbaj pe înțelesul celor care văd în PC doar o mașinărie de făcut ceva virtual; o mașină de Facebook & YouTube, cum îmi place mie să spun. Pentru oameni ca ei enumăr motivele care, în opinia mea, ar trebui să-i determine să treacă la Windows 10 de îndată ce acesta va fi disponibil.
În primul rând Windows 10 este gratuit dacă se upgrade-ul se efectuează înainte de 29 Iulie 2016. Ar fi neplăcut ca după un an de la lansare, cum de altfel s-a întâmplat cu majoritatea versiunilor de Windows anterioare, să-l vedeți la cineva, să vă placă și să fiți nevoiți la a alege între a-l cumpăra sau risca datele și intimitatea piratându-l.
Dar gratuitatea lui nu se oprește aici, Windows 10, dacă actualmente folosiți Windows 8 sau 8.1, va putea rula fără probleme pe PC-ul vostru fără a fi nevoie să suplimentați cantitatea de memorie RAM, să înlocuiți procesorul, placa video sau alte componente. Cerințele de sistem ce trebuie îndeplinite au rămas neschimbate!
Compatibilitate îmbunătățită
Am rulat fără probleme, în versiunile beta pe care le-am testat până în prezent, o sumedenie de programe dezvoltate special pentru Windows 7 care în Windows 8.1 îmi dădeau tot felul de bătăi ce cap. Windows 10 schimbă „tradiția” prin îmbunătățirea compatibilității la un nivel greu de imaginat în urmă cu 2-3 ani. Aveți un program sau un joc preferat ce rulează excelent în Windows 7, 8 sau 8.1? O va face în aceleași condiții și în Windows 10, fiți fără griji din acest punct de vedere!
Securitate sporită
Windows 10 vine cu câteva funcționalități noi, printre care una deosebit de interesantă și bine pusă la punct numită Device Guard. E vorba de o caracteristică de securitate care, deși dezvoltată și implementată mai mult pentru companii, împiedică rularea aplicațiilor care nu dețin semnături digitale. În acest mod se reduce riscul de a vă infecta computerul cu malware provenit de pe stick-urile care se perindă prin porturile sale USB.
Aplicațiile maligne, cum ar fi CryptoLocker, cel care sechestrează datele din PC și vă cere recompensă pentru a vi le repune la dispoziție, cele care vă transformă sistemul într-un «zombie» în slujba unui grup de infractori cibernetici și altele asemănătoare, se vor izbi de un scut care în versiunile anterioare ale Windows pur și simplu nu exista.
Cortana
În Knight Rider, Michael (David Hasselhoff) făcea o echipă nemaipomenită cu partenera sa Kitt, mașina inteligență și vorbitoare care-l servea cu informații sau indicații utile. Cam așa este și Cortana, asistentul virtual integrat în Windows 10.
https://www.youtube.com/watch?v=IjifAejDVCM
Chiar dacă inițial nu va vorbi limba română, de îndată ce o va face o veți vrea în calculatorul vostru! Va ști să adauge persoane în agendă, să creeze mementouri, să caute informații despre produse, servicii, vreme și trafic, să vă răspundă la întrebări din diverse domenii, inclusiv să spună bancuri.
Dacă aveți timp suficient iar limba engleză nu reprezintă o piedică, video-ul de mai jos vă va arăta de ce este capabilă actualmente. E rulată pe un smartphone cu Windows, dar e aceeași pe care o veți întâlni și pe laptop-uri și desktop-uri.
Știu că la momentul de față asistența virtuală pare ceva aparținând literaturii științifico-fantastice, dar când vă veți da seama cât timp economisiți folosindu-le, vă veți schimba părerea și inclusiv vă veți întreba de ce a durat atât de mult inventarea și implementarea lor, la fel cum s-a întâmplat și la apariția primelor GPS-uri cu indicații vocale.
Interactiune cu smartphone-ul
În momentul de față smartphone-ul urmează un drum paralel celui avut de PC, dar începând cu Windows 10 acest lucru se va schimba radical. Fotografiile din computer vor putea fi vizualizate pe smartphone-ul cu Android, iOS sau Windows prin simpla instalare a unei aplicații.
https://youtu.be/lXREpLEwgOY
Veți putea reda în smartphone playlist-urile create pe PC, sincroniza fișiere, memento-uri și face multe alte operații care până la Windows 10 au fost separate sau, în cel mai fericit caz, unificarea lor condiționată de aplicații terțe și a căror configurare era anevoioasă și prin urmare accesibilă doar utilizatorilor cu foarte bune cunoștințe tehnice.
Ștergerea datelor de la distanță
Chiar dacă prezentată acum pare mai puțin importantă, odată cu Windows 10 își face apariția o nouă caracteristică pe care eu, unul, o văd deosebit de utilă pe orice computer, în special pe laptop-uri. Ce face aceasta? În caz de furt sau pierdere vă permite să ștergeți documentele și fotografiile personale de la distanță, împiedicând astfel hoțul să vă cauzeze alte neplăceri.
Rapiditate
Deși încă n-a fost lansat în versiunea finală, beta actuală a Windows 10 pe care o folosesc și de pe care vă scriu aceste rânduri, 10166 mai precis, este în opinia mea și a multor alora cea mai rapidă versiune a sistemului de operare creat de Microsoft până acum. Deși pare o afirmație greu de crezut, asimilat și acceptat, diferențele de performanță dintre Windows 10 și oricare altă versiune anterioară sunt suficient de evidente încât să fie remarcate.
Până nu demult eram convins că Windows 8.1 a atins limitele rapidității în timpii de reacție, dar m-am înșelat și sunt convins că-mi veți da dreptate de îndată ce veți încerca Windows 10.
În concluzie, consider că Windows 10 este un sistem de operare foarte bun, cel mai bun din istoria Microsoft și nu voi obosi repetând acest lucru. Dacă, de ce, sau când veți începe să-l folosiți rămâne la aprecierea voastră. Mai devreme sau mai târziu îl veți folosi, sunt convins de asta cum sunt convins și de faptul că nu vă va dezamăgi.
se merita sa faci upgrade la windows 10 ai numai de castigat plus ca dupa parerea mea cu windows 10 microsft a facut cea mai mare schimbare ii cam cel mai schimbat sistem de operare a muncit destul de mult la el aduce multe lucruri noi si vizuale si de performanta, nu are rost sa ramanem la windows 7 sau 8.1 nu ii vad rostul cand poti avea acest windows 10 nou si mai bun
Eu cred că ai glumit când ai zis că riști datele și intimitatea piratându-l
Doar nu vrei să spui că dacă îl cumperi Microsoft nu-și bagă nasul și nu-ți copiază datele din calculator la ei pe servere
Dacă windows-ul n-ar fi plin de backdoor-uri ar putea să ne arate codul sursă
Până atunci intimitatea folosind un software proprietar intimitatea e o glumă
Mai demult chiar am prins windows 7 cum trimitea datele la ei la un transfer între calculatoarele din rețeaua mea locală.
Crezi greșit.
Microsoft nu-ți copiază datele la ei pe server.
Gluma asta a fost bună de tot! » „Dacă windows-ul n-ar fi plin de backdoor-uri ar putea să ne arate codul sursă”
Ce rețea locală, dovezi?
Mai dau și eu cu parul, dar vin cu dovezi. Te invit! Unde ți-a copiat Microsoft și ce?
Un buton de edit n-ar strica
Trimițând comentariul a doua oara, corectat/modificat, eu îl șterg pe celălalt cu plăcere; ca să știi. ;)
Subscriu chiar daca am vazut ca faci mici corecturi atunci cand sunt greseli minore.
Acum câțiva ani mai transferam fișiere în rețeaua locală între laptop și desktop
La un moment dat m-am conectat la desktop de pe laptop prin Remote desktop connection (RDP) folosind ip-ul local (192.168.1.xxx) care nu este rutat prin internet
Pe vremea aceea RDS-ul avea o limită de 1 MB la upload în afara rețelei
Trăgând niște fișiere din laptop și lăsândule în fereastra de Remote desktop connection s-au copiat pe desktop
Având o conexiune lan de 100mb prin fir, spre uimirea mea fișierele s-au copiat cu o viteză aproape constantă de 1 MB/s, acceași cu cea de upload în afara rețelei
De aici am tras concluzia că le-au trecut pe la ei să facă o copie
Nu cred că a fost doar o coincidență și la aceeași viteză mergea și rețeaua locală pentră că testasem partajare prin windows explore și mergea cu 10MB/s
Din păcate nu mi-a dat prin cap să fac o captură de ecran sau să folosesc Wireshark să văd exact ce se întâmplă
Nu mai e decât o amintire pentru mine, care pe voi nu vă ajută la nimic, pe mine mă ajută să nu am încredere niciodată în Microsoft
Tot cam în același timp dacă transferai ceva prin Yahoo messenger mergea foarte încet pentră că ei treceau fișierele pe la ei prin servere
În același timp pe skype mergea exact cu maximul vitezei dintre voi doi
Altfel spus dacă tu și prietenul de pe skype erați din același oraș și rețea mergea foarte repede, pe când pe Yahoo parcă unul dintre voi era în America
În fine dacă tu vrei să crezi că Microsoft, Google și Facebook nu strâng date ca nesimțiții și nu pun bacdoor-uri în produsele lor, e treaba ta
Eu după ce am văzut documentarele Zeitgeist și citit wikileaks + confirmărire din partea lui Snowden nu mai am încredere în niciunii
Până nu arată codul sursă, nu vreau să vină nimeni la mine să-mi vorbească de intimitate și securitate
Eu așa sunt, fiecare gândește cum vrea
Numai bine
Și mie îmi pare rău că n-ai investigat cu Wireshark ce se întâmplă, ajungând astfel să tragi, în opinia mea, concluzii greșite. Explicații posibile sunt multe, dar gândește-te doar la una: dacă de pe laptop plecau cu 1 MB/s, de ce pe desktop ajungeau tot cu 1 MB/s?
Iti raspund eu Cristian, aplicatia negociaza o viteza intre instante si o afiseaza pe cea negociata, nicidecum pe cea reala, din cateva linii iti poate spune ca totul mere la 1Tb/s ca sa dormi linistit.
Lectura suplimentara :
https://www.schneier.com/essays/archives/2014/01/how_the_nsa_threaten.html
https://rense.com/politics2/crypto.htm
Imi pare rau, dar subscriu la tot ce spune Dani, e chiar mult mai rau.
Trebuie neapărat să omitem exemplu acesta și acesta, acesta și acesta și alte câteva sute de exemple care demonstrează același lucru: RDP nu-i cea mai bună alegere pentru a transfera date.
Dar noi trebuie să insistăm că Microsoft ne fură datele. După care venim cu dovezi că NSA fură date. Are logică.
Mda, am avut si eu o poza nud pe calculator si mi sa parut ca-mi umbla Gates pe la ea, cred ca avea de gand sa-i faca de petrecanie.
Ce idei obosite…..
Nu stiam de ce fac cei de la Microsoft ore suplimentare….sa ne sterpeleasca cele cateva poze si melodiile cu Guta (lui Bill ii plac manelele).
Sun la servici si am reusit sa ma amuz un pic.
Mersi baieti!
oamenii care spun ca Microsoft „le fura cate ceva” de ce mai folosesc Windows?! de NSA nimeni n-a zis ca spioneaza doar Windows, ei spioneaza tot ce misca de la Symbian la iOS, Android, BB. anyway, unora le fura „decat” manele, vorba lui Soso.
Ca ceva sa poata sa-ti fie furat trebuie sa iti apartina, in primul rand, deci manele cad fiindca sant 90% piratate, cel putin.
Pe de alta parte singura firma care s-a inpotrivit nsa a fost Yahoo, si inca de 3 ori, la curtea suprema, in procese tinute la secret, deci cade intentia de reclama.
Au pierdut de fiecare data, si asta spune ceva despre justitia lor, despre cum vad ei furtul de informatie, dar spune cate ceva si despre Yahoo in contrast cu restul gastii.
Eu zic cinste lor, mai exista barbati, desi nu folosesc produsele lor des.
Cine crede ca e secure in ziua de azi … vorba cuiva „nu stiu ce a fumat, dar e de calitate ” hehe
Eu n-am spus că ești în siguranță pe Windows, Linux, Android sau iOS, spun doar că n-are nicio treabă Microsoft cu transferul pe care-l faci tu prin locală folosind RDP. În plus, de ce ți-ar fura cineva datele în timp ce le transferi când ar putea-o face atunci când dormi sau ai lăsat torrentul deschis pentru rație?
Oameni buni ! Eu is novice intru tot ce tine de programe de operare,limbaj,si multe altele legate de software.Nu sunt singurul care si-a exprimat parerea ca gigantul de la Redmond,WA,intra in istoricul navigarii tale,nu fura informatia.
Am mai facut dizertatia aceasta.Din momentul instalarii OS-ui tu iti dai acceptul ca cei de la Microsoft sa poata retine „anumite”informatii despre istoricul actiunilor tale facute prin intermediul Windowsul-ui.Si aici vorbesc despre tot si toate cele ce ai facut cu ajutorul sistemului lor de operare.Navigare pe net,descarcari de diferite feluri si din surse „acceptate” sau nu,includ si folosirea unui program de tip VPN de genul CyberGhost sau OkayFreedom.
Pana si locatia noastra geografica le este transmisa instant.Iar OneDrive-ul are un rol important aici.Ei sustin ca fisierele tale-s securizate si nu au acces la ele.Tot ei sustin ca informatiile tale,dupa ce tu ti-ai dat acordul sa le impartasesti lor,sunt folosite pentru imbunatatirea permanenta a OS-ui,si ca ele-informatiile despre tine-NU fisierele tale fizice din pc-pos sa fie trimise unor tertze persoane,companii,firme,pentru o mai buna imbunatatire a sistemuluiui de operare si spre satisfactia ta drept consumator.Toate la cererea din partea tertzelor entitati .
Inteleg ce spune Dani,dar OS-ul nu transmite copii ale fisierelor tale din hdd/ssd decat cu acceptul tau prin OneDrive si prin faptul ca le dai informatia ca tu ai descarcat un fisier de peer-to-peer,gen uTorrent,astfel automat ai si in intregime filmul,melodia,prin intermediul sharingului.Nu va mai conta daca tu efectiv ai dus pana la capat descarcarea de continut.Ei au informatia de la tine ca tu Nu doar ai acccesat un sait de sharing ci si ai descarcat de acolo sau prin intermediul lui.Ramanadu-ti tie sa dovedesti ca Nu ai fizic stocat continutul de imagini/muzica/soft/pe hard sau ssd.
Mai rau pentru tine e cand faci si backup up to OneFrive de la Microsoft.Deoarece cei de la Microsoft,la cererea unor tertze companii,firme,pot sa indice ca tu ai descarcat prin peer-to-peer fizic pe pc apoi ai facut upload pe serverul lor.Chiar de ai indepartat din pc acelasi continut de date pe numele de cont al tau este tot al tau in final.Sunt acorduri/intelegeri intre corporatii cu privire la reducerea drastica a sharingului de continut.Continut agreat sau nu de multinationale si producatori.In asemenea intelegeri este si Microsoft parte.Am mai spus-o si iata ca m-am repetat.Programul Insider e pentru cei care vor sa fie,cu consimtamantul lor,leecheri ai indentitatii lor,a tot ceea ce fac si unde se afla.
Si fara Insider poti fi expus si vulnerabil la actiuni externe prin backdoor,registrii,si multe alte cai.Dar pana azi sunt mai putini oameni care au suferit de pe urma instalarii unui OS din alte surse decat cele oficiale/agreate.In sprijinul meu : https://torrentfreak.com/there-arent-more-horrible-backroom-deals-were-getting-better-at-spotting-them-150607/ ; si : https://torrentfreak.com/microsoft-logs-ip-addresses-to-catch-windows-7-pirates-150504/ -dar nu numai pentru Win7 se poate si pentru altele.https://torrentfreak.com/google-microsoft-mastercard-isps-sign-anti-piracy-agreement-150511/
Si bomboana de pe coliva : https://googleonlinesecurity.blogspot.nl/2015/02/more-protection-from-unwanted-software.html – https://torrentfreak.com/chrome-blocks-major-torrent-sites-over-harmful-programs-150710/ .Acesta si pentru ca folosesti Chrome.
-Ce alegeti,libertate sau siguranta(constrangeri si lipsa de intimitate) ?
Programul Insider, am mai spus-o și mă repet, e pentru cei interesați să testeze beta-uri. Cei care voi intimitate pot opta să nu instaleze clientul și să nu adere la el.
OneDrive, la fel ca Dropbox și Drive, sunt opționale. Nu-ți inspiră încredere, nu le folosești. Nu te obligă nimeni.
Un firewall nu-i greu de configurat astfel încât să permiți doar traficul care-ți convine.
Îți mai rămâne doar să rogi furnizorul de servicii la Internet să-și securizeze sistemele astfel încât traficul generat de tine și trecut prin acestea să nu mai poată fi interceptat. Multă baftă!
Pe bune, despre ce vorbim aici?!? Iar dacă tot avem discuți de agenți MI6, haideți să facem o listă cu sistemele de operare 100%, ce nu pot fi interceptate. Încep eu:
1. :o
Success!
incerc sa mai scriu ceva, si primesc eroarea „am detectat un duplicat, se pare ca te repeti” …
NU ma repet, ce se intampla ?
Cumva, habar n-am cum, comentariul este identificat ca fiind același pe care l-ai mai trimis. Încearcă de pe alt browser și spune-mi, te rog dacă ai rezolvat. Între timp încerc eu să golesc cache-ul.
Orice ar sustine redmond (sper ca cineva observa ca scriu unele nume fara majuscula, e felul meu de razbunare) eu as citi in lumina asta https://www.heise.de/tp/artikel/5/5263/1.html, apoi as lua cum zice doctorul despre bautura „e voie o lingurita seara, daca scuturi bine lingurita inainte”
Marian, tu spui „parerea mea ca..”, imi pare rau ca trebuie sa-ti intep balonul, e o certitudine de 20 de ani, cu dovezi, cuvantul parere nu are ce cauta aici.
Toate linkurile tale sant in afara subiectului, exprimand doar ce aliante s-au mai facut ca sa filtreze mai bine informatiile sau continutul (alege ce-ti place) ce ajunge la prostime, sau cum tinem mai bine lesa.
Personal, daca cineva m-ar intreba la ce sant cei mai buni americanii as spune la media, la prosteala globului si bagatul in viteza sub covor, de departe.
Numai de bine, si vise frumoase, celor care nu s-au trezit.
Si la pozitia 1, Cristian, poti trece Tails, a fost suficient de ok pentru Snowden, si mai sant si altele.
Firefox, Opera, IE11 :) toate spun la fel ..
E vorba de acesta?
Da
L-ai trimis identic, acesta era motivul. Când se mai întâmplă așa ceva modifică cel puțin un cuvânt. Doi la mână, habar n-am de ce, intrase la SPAM, așadar, dacă nu-mi spuneai, rămânea acolo și dus era. Tare ar fi fost să crezi că te-am cenzurat eu. :)
Pai tu ce ai fi crezut ? Si am incercat deja asta, am sters propozitii intregi ..
Păi tocmai de-asta am zis. Apropo, nu ajută ștersul, doar înlocuirea unor cuvinte sau adăugarea altora.
Si apropo de sisteme de operare mai noi, adica de la 8 in sus, Tpm, care in principiu securizeaza procesele ce pot fi rulate „pentru o cat mai buna experienta a utilizatorului” nu-i decat un backdoor ..
Că tu ești convins că Microsoft folosește Windows pe post de cal troian am înțeles, ce n-am înțeles e ce sistem de operare folosești și care-s alternativele 100% sigure în care nu ești spionat.
iulian, ce meserie ai?
Scuze, cred ca nu am fost suficient de clar atunci, sant convins ca nsa/gchq folosesc windows pe post de cal troian ..nu microsoft, ei doar executa ordine, altfel se inchide tejgheaua.
Snowden a folosit Tails pe toata perioada de asediu, si a ramas sub radar, performanta de apreciat zic eu, si exemplu de urmat.
Ar mai fi Kali, Qubes, si altele, fiecare cu metode diferite, care mai de care mai ingenioase.
In alta ordine de idei, folosesc win7, merg toate jocurile copilului :)
Shhh – si ale mele, fiindca nu am prea multe de ascuns, in afara dezgustului profund fata de „noua era” (germanii macar aveau obrazul de a o numi asa pe fata), iar asta il fac public de cate ori pot
Iar pentru ce am de ascuns, un container cu token pt autentificare sant de ajuns, cine vrea sa vada ce fel de poze si cu cine am se va chinui indeajuns cat sa merite.
De ce conteaza meseria aici ? Nu lucrez pentru stat ha.
Din curiozitate.
@iulian, asta am susținut de la început. Nu-i Windows nesigur, tot ce are conexiune la Internet e nesigur.
@Dorian, mulțam, dar chiar nu trebuia.
Hmm, nu stiam cu ce se ocupa Cristian, dar, la subiect, ce se mai poate spune, decat ca daca ai ceva informatie/date de valoare le vor avea si altii, daca nu le au deja.
Citisem pe undeva, ca regula generala a unei firme de marime mijlocie in usa, trebuie sa inveti sa traiesti cu hackerii in lan, ca un fel de convietuire, fiindca daca incerci sa faci curat vei fi spart din nou cu scule cu un ordin de marime mai complex.
Parca Mandiant spunea asta..referitor la hackerii chinezi.
Scuze din nou, dar a crede ca esti secure si/sau invizibil legat la internet e copilaresc si periculos in 2015, nu vreau sa starnesc vreum flamewar.
Si unde ma contrazic cu Cristian ?
de aici se vede o discutie contradictorie
poti inlocui ca nu ma supar
Mulțumesc!
Pai Cristian, e o diferenta fundamentala, Win e insecure by design, intelegi ce vreau sa subliniez ..orice altceva e mai bine.
Iar 100% nu exista, si nici nu va exista, e in contradictie cu natura, in scimb cu cat mai aproape cu atat mai bine.
Eu as zice asa : cu cat comunicatiile si sistemele sant mai secure cu atat „greii” vor trebui sa munceasca mai mult, tradus cu atat mai multi bani vor avea nevoie, pana la punctul cand va fi nefezabil ca timp si bani sa ne sparga pe toti, cum fac acum, si se vor concentra pe cei intradevar interesanti.
Azi, faptul ca santem spionati in bulk denota faptul ca secure e o gluma pentru cei saraci cu duhul, eu zic hai sa-i facem sa-si merite banii.
Daca putem :/
Sper ca acum mi-am exprimat punctul de vedere mai clar.
De data asta da, pot spune că sunt de acord cu tine. Ce nu voi accepta eu niciodată e o afirmație de spionaj bazată pe argumentele acestea, adică: am upload de 1mb/s, clar de-aia nu merge de 10 ori mai repede fiindcă trage Microsoft o copie.
Înainte să tragi concluzia asta deconectezi cablul de net (cel care vine de la operator) din router și aștepți să vezi ce se întâmplă. Și iei un ISO de OpenSUSE, de exemplu, și repeți transferul monitorizând viteza de citire pe HDD-ul expeditorului, cea de scriere a destinatarului, cea de ieșire din router, în fine, faci teste la îndemâna oricui doar din curiozitatea de a afla dacă e ceva comun sau ieșit din comun.
Mi se pare aberant, și o spun cu cele mai bune intenții și tot respectul posibil, să menționezi wireshark când tu nici măcar n-ai întins mâna spre cablu sau ai repetat transferul offline.
Cireasa de pe tort e alta, toti banii astia de acum si din viitor vin tot de la noi, cei multi.
Asa ca am iesit total din aria subiectului, v-as mai spune eu ce spioneaza NSA, FBI, sau ce litere mai doriti. Aia nu-s in stare sa se spioneze pe ei, facand o analogie, va amintiti cand le-a pus BINLADEN trei Boeing-uri pe casa?…… saracii au aflat de la stiri!
Asa ca dormiti linistiti, suntem prea mici in a fi bagati in seama, iar daca va simtiti ca GIBSON in „Teoria Conspiratiei”, in legatura cu continutul datelor de pe PC…..CRIPTARE.
Argumentul ca santem prea mici e o gluma nu ?
De ce depun aia asa eforturi si fonduri pentru a ne copia informatia ?
Cand spun informatie spun date/voce/video/decryptare onthefly pentru toate mesengerele/mail/bla/bla
Spui criptare e solutia ?? pai tocmai criptarea a fost schilodita la comanda nsa si tu o propui ca solutie ?
Iar cu Boeing pe acoperis, tind sa cred alta teorie…ma rog. Dupa ce un sef de sectie cu 15 vechime acolo spune ceva, tind sa-l cred pe el, si nu media care e un business si se vinde pe arginti
Cristian ! Tu insuti ai argumentat ca ramai in Insider odata ce alegi upgrade la Win10.Si asta sa testezi patchuri-le urmatoare.Ramai in Insider Program dupa upgrade sau Nu ! Asta va fi alegerea ! Va fi o stare de testare permanenta.Si mult timp nu va fi un altul decat 10.
Nu am facut sa demontez motivele unui upgrade ci instalarea pe curat a OS-ui.Nu un Windows 10 cu Insider ci altul prin care sa ma expun constient la rele intentii ale altora.Si ca mine sunt foarte multi oameni.Informatia reprezinta puterea si controlul informatiei e controlul multimii.Aceasta afirmatie a fost pentru Iulian.
Sper sa nu traiesc acel Web 3.0 . Fac referire la o parte dintr-o postare,fara link ca sa nu mai sustina cineva ca-s in afara subiectului.
Citez:”While Mader faces an uncertain future, his parting comments paint an even more bleak picture for the destiny of the Internet.
“I have no doubt about what the Internet is going to be. A Web 3.0 fully under the control of a few IT giants, regulated by other corporations and government.
“They gonna tell you where to go, what to watch, what to listen to, what to read, what to think and, most importantly, where to enter your credit card number,” he warns.
“I will enjoy the small piece of freedom I have left to try something different, until nothing is possible anymore.”July 11, 2015″.
Stai așa că nu-i așa. Eu n-am spus că rămâi insider prin simplu upgrade la Windows 10, ci că trebuie să o faci dacă nu ai licență de Windows 7 sau 8 și vrei să folosești gratis Windows 10.
Intr-un mod sau altul trebuie sa intrii in programul lor.Daca-ti aduci aminte,la inceput am testat G+(plus).Si acela pe acelasi principiu functioneaza.Au folosit si dupa 11.09 ca un pretext apoi laitmotiv.”Cine nu e cu noi,e impotriva noastra !”
P.S.: Multmesc ptr oportunitatea de a scrie liber !
Cred ca am transformat articolul in ceva de gen „de ce sa faci downgrade la linux”, scuze a fost neintentionat.
Ca ultim post in aceeasi culoare, cam cat credeti ca organizatiile ce lupta pentru libertatea internetului vor mai tine piept zecilor de miliarde de usd/eur ?
Daca cineva mai poate gandi ca nu in secunda 2 cand internetul a devenit 1% din ce e azi guvernele au gandit – uau, mic si video la fiecare pedestras in casa ?? se poate si la purtator ??? nu cumva putem ruta totul prin minunea asta ca sa pot pune si eu de un MITM eficient ?
Iar spionii uau putem fara risc de expunere real sa atacam orice infrastructura oricui oricand ??
As spune ca cine nu realizeaza ca noi devenim pe zi ce trece in plus la noi acasa (in sentimentul ca netul fiind free am si eu locsorul meu acolo, un blog un ceva radio etc) iar reteaua din ce in ce mai mult radio/tv adica media anilor 2000, plus ca e bidirectionala, de, avantajele tehnologiei noi , pana in 2k puteau controla doar ce ne baga pe gat acum pot verifica daca am si facut-o, trebuie sa bea mai multa cafea, poate ceata si somnolenta dispare.
Intr-un fel, bomba atomica a fost depasita la capitolul forta oameni buni, de internet, as spune cu mana pe inima ca internetul este bomba atomica a anilor 2010.
Destul cu prostiile astea, ce film bun a aparut ? terminator 3 mi-a parut varza.
jurassic world, bun să-l vezi cu juniorul. :)
Am facut asta deja hehehe
Mi-am pierdut de mult increderea in Windows si nici daca ar face sistemul open source nu as mai reveni. Mai devreme citeam pe pcmag.com un articol mai vechi despre Windows 8.1 iar la comenturi numa injuraturi la adresa sistemului. Cei mai multi nemultumiti ca au facut update de la 8 la 8.1 si au pierdut aplicatii de mii de euro sau si-au busit sistemul si bineinteles ca daca ai sistem preinstalat nu mai ai cum sa-i faci restore la vechea versiune, si dintr-un sistem preinstalat te alegi cu un sistem busit. Fiti cu bagare de seama daca tot vreti sa faceti upgrade si aveti Windows preinstalat faceti o clona la partitia cu windowsul + partitia de system (aceea ascunsa). Un soft bun pe care il recomand pentru clonare de partitii este acronis.
Luati-va cat mai multe masuri de siguranta pentru ca la viitorul update nu se stie daca o sa va mai porneasca Windowsul iar pe M$ o sa-l doara in cot ca nu aveti CD de instalare.
Te contrazic. Windows 10 va putea fi restaurat la versiunea Windows avută înainte de upgrade la fel cum se putea face și până acum. Cei care înjurau Windows 8.1 îl înjurau degeaba.
Va salut!
Mi-am instalat WINDOWS 10 PRO Lb. Romana si chiar mi-a placut cum arata,insa pe laptopul meu,un ASUS X550LDV imi apare o problema la inchiderea lui,mi se stinge doar ecranul,insa ledurile de wi-fi si cel in forma unui bec,nu se sting cum ar fi normal.
Precizez ca Win 10 Pro Lb.Ro l-am istalat prin upgrade,driverele ramanand cele de la Win 8.1 Pro Lb. Ro l-am reinstalat luat de pe site-ul microsoft si montat pe cd si stick,cu driverele luate de pe site-ul ASUS,cu drivere instalate prin update-ul windowsului,cu driver booster 2.4,dar tot aprinse imi raman,nu mereu,insa este enervant…
Stie cineva care este cauza?!
Vorbim de laptop-ul oprit având cablul de alimentare deconectat, corect?
Salutare domnu Cristian, La Mulți Ani cu sănătate ! Mie îmi place mult Windows 10 dar tot windows 7 folosesc deoarece un program nu vrea nici în ruptul capului să funcționeze dacă e instalat CLEAN acest Windows 10. Dacă e cu upgrade direct de la windows 7 atunci culmea, merge! Programul e făcut în Pascal pare-mi-se și nenea care l-a creat l-a făcut în așa fel încât să meargă doar din mouse, însă pe un Windows 10 instalat clean nu vrea să meargă iar eu vreau neapărat un Clean install. Bănuiesc că dacă merge pe Windows 10 care e instalat prin upgrade, atunci e nevoie de un tweak sau ceva care îi lipsește la clean install și eu nu știu ce poate fi. Am scris pe câteva adrese despre această chestie dar deocamdată nici un răspuns de nicăieri. Programul nu e free decât la etapele intermediare care sunt în timpul săptămânii și numai atunci poate fi descărcat de aici.
Nu se rezolvă nici prin click dreapta pe iconița sa » compatibilitate » programul se execută în modul compatibilitate pentru Windows 8 / Windows 7?!?
Nu, din păcate! Am încărcat eu installul aici.
Nu mai necesită parolă, se poate instala și testa!
Singura soluție ar fi să iei legătura cu dezvoltatorul și să-l întrebi care sunt dependențele. Poate fi vorba de .NET Framework 2.0, sau ceva de genul.
Dezvoltatorul nu are windows 10 si nu-l intereseaza decat latura productiva a programului :)
Vorbesc cu el prin skype si spune ca windows 10 e naspa :D
Bun. Dacă ai un PC suficient de puternic, pune VirtualBox, instalează Windows 7 și rulează programul acolo. :)
Apoi numai asa, altfel… ciuciu deocamdata :)
Totusi ma enerveaza de ce merge prin upgrade si pe clean nu.
Eu zic ca trebuie sa fie o solutie, dar care???
În cazul tău, singura soluție ar fi dezvoltarea unei versiuni pentru W10, dacă rularea în modul de compatibilitate nu rezolvă problema.