VPN-urile (rețelele virtuale private) oferă o sumedenie de beneficii, printre care garantarea anonimatului în timpul navigării pe Internet prin înlocuirea adresei IP publice a conexiunii noastre și criptarea datelor transmise și recepționate prin intermediul acesteia, eschivarea filtrelor care împiedică utilizarea serviciilor restricționate la anumite zone geografice de către utilizatori aflați în afara lor, cum ar fi Netflix, Hulu, Spotify, șamd.

FrootVPN este un VPN gratuit rapid, care oferă utilizatorilor săi toate facilitățile menționate mai sus și-n plus, spre diferență de principalii săi competitori, nu impune instalarea unui client pentru a putea fi utilizat, accesul către el făcându-se doar prin instrumentele disponibile în sistemele de operare cu care este compatibil, respectiv Windows, OS X, Linux, Android și iOS (iPhone și iPad).

frootvpn

Pentru a beneficia de serviciile VPN oferite de FrootVPN este necesară crearea unui cont și, având în vedere faptul că serviciul nu dispune de un client, configurarea manuală a rețelei VPN.

Dacă pentru crearea contului vor fi suficiente accesarea și completarea formularului aflat în pagina principală a serviciului, pentru configurarea rețelei VPN, în cazul în care n-ați mai făcut acest lucru niciodată, vă invit să urmați pașii indicați în tutorialul pe această temă pe care l-am publicat în urmă cu câteva ore.

Pentru conectarea la FrootVPN

Internet address: se-vpn.frootvpn.com
Destination name: FrootVPN

Serverele FrootVPN se află în Suedia, prin urmare serviciul nu vă va fi de ajutor dacă doriți să accesați prin intermediul său varianta SUA a serviciilor Netflix și Spotify, în schimb, dacă ceea ce vreți de la un astfel de serviciu este posibilitatea de accesa varianta europeană a acestora, sau pur și simplu doriți să navigați în siguranță pe Internet atunci când aveți laptopul sau smartphone-ul conectate la o rețea publică, nu veți avea nevoie de nimic altceva.

Update 20 Martie 2013: serviciul nu mai dispune de niciun pachet gratuit. Ca alternative, de moment vă recomand VPNium, TunnelBear sau Spotflux,

14 comentarii
    1. Ai obtinut IP de Romania, sau te poarta prin toata Europa, ca eu am incercat Hola VPN si nu reusesc sa ma conectez la canalele TV romanesti, pentru ca atunci cand imi verific IPul sunt prin Londra, Berlin etc…. nicidecum in Romania

    1. Nimeni nu a spus că nu-și fac treaba, ce spuneam eu în articol e că având în vedere gravitatea vulnerabilității trebuiau să facă și ei o excepție și să aștepte, cu atât mai mult cu cât Microsoft pare că le-a confirmat că lucrează la un remediu. Referitor la bug-ul descoperit în OS X, ei bine, acesta nu e chiar atât de grav, nu există grad de comparație între el și cel descoperit în Windows.

  1. Mai recomand un VPN gratuit, fara logare sau folosire de vreun program: VPNBOOK (https://www.vpnbook.com/). Avantajul este ca serverele „Euro1” și „Euro2” de la VPNBOOK sunt în România. Vpnbook au luat niște măsuri noi foarte amuzante. De pildă serverul „Euro2” – deși are IP românesc, se conectează la Google prin Brazilia.

    1. Mulțumim pentru recomandare. Comentariul tău a fost băgat la SPAM, e posibil ca adresa ta de email să se afle în filtrele Akismet. O spun doar ca să nu ai nedumeriri în cazul în care comentariile pe care le postezi pe alte bloguri nu vor vedea niciodată lumina zilei. :)

  2. Salut Cristian. Spune-mi te rog ce trebuie sa scriu la user name si la parola concret, ca nu reusesc sa ma conectez si imi da eroare ..

    1. În 2013 am revenit cu o notă ce indică faptul că serviciul nu mai dispune de versiune gratuită. Well, pe scurt, răspunsul este: îți dă eroare fiindcă VPN-ul a fost sistat de ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.