Întreb, că poate n-am luat eu în calcul alinierea planetelor, variabilele și alte necunoscute. Dacă ar fi s-o luăm etimologic, cuvântul backup descrie generarea unei clone a unui fișier și e bine. În schimb, dacă încercăm să întoarcem problema pe partea logică, descoperim că nu există o astfel de parte. Vorbesc despre asta:
Pentru că sombree face o treabă de milioane cu portarea ROM-ului CyanogenMod 12.1 pe SG S4 VE, instalez noile versiuni pe care le publică de îndată ce apar în folderul Mega. Ca să nu pierd timp cu instalarea manuală a celor 32 de aplicații, cu configurarea acestora și a sistemului, am activat efectuarea unui backup în contul Google.
După fiecare wipe complet / factory reset și instalare de versiune nouă + gapps, rutină de care m-am deprins văzând că așa e cel mai bine, la conectarea la contul Google sunt întrebat, printre altele, dacă doresc reinstalarea celor 32 de aplicații de care vă vorbeam mai sus. Evident că vreau, altfel n-aș fi făcut backup, dar ce nu vreau e ca 32 de aplicații să fie prima dată instalate, iar mai apoi actualizate.
În fine, există vreo motivație sublimă pentru a instala o aplicație și, câteva minute mai târziu, s-o actualizezi? De ce n-ai instala direct versiunea cea mai recentă?
Nu stiu, asta tine de gandirea celor de la Google (pardon, parca acum se numesc Alphabet) care de cele mai multe ori nu se potriveste cu gandirea consumatorului (sau mai pe intelesul tuturor al omului simplu). Ei gandesc la scala atat de mare incat nu se preocupa de lucrurile mici si marunte. Ai putea face un tutorial despre cum se poate configura un astfel de backup. M-ar ajuta si pe mine sa scutesc o groaza de timp pentru reconfigurarea dispozituvului, dupa cine stie ce experiment mi-ar trece prin cap (adesea se poate ajunge in stadiul in care dispozituvul nu mai e functional, si asa pierd eu cateva ore incercand sa-l configurez). Daca tot te-ai referit la backup, dupa un anumit timp devin inutile deoarece ajung sa fie prea multe actualizari de facut, deci cu sau fara backup, atunci tot iti vei pierde cateva ore din zi.
Backup-ul despre care vorbesc e cel salvat în cloud folosind contul google, de-asta mă miră că la „restaurarea aplicațiilor” nu se instalează direct ce mai recentă versiune.
Am inteles si eu asta. As fi curios sa stiu cum se procedeaza pentru a-l face. Mi-am resetat tableta de nenumarate ori, m-am reconectat cu acelasi cont google dar n-am primit nici-un mesaj prin care google sa-mi reinstaleze aplicatiile (si aici o paranteza, aplicatiile reinstalate trebuie reconfigurate sau se configureaza ele de la sine?).
Am înțeles greșit întrebarea, dar am o scuză, încă nu-mi băusem cafeaua… :) Abia acum mi-am dat seama că tu nu știi cum se restaurează backup-ul din contul Google.
Exact. Sincer nu prea am vazut tutoriale pe tema asta. Bine stiu ca daca intri in setari, backup ai acolo o obtiune prin care setezi sa faci un back-up dar nici-un buton restore. Culmea, cunosc atatea chesti complexe despre android (complexe pentru un utilizator normal) dar ma blochez la ceva simplu.
În Backup ai activată opțiunea Automatic restore / Restabilire automată?
Da, dar nu ma informa cu nimic.
Având Backup pentru date & Restabilire automată activate, ar trebui ca după un factory reset, la conectarea la același cont Google, să vezi asta.
De la ce versiune de android in sus? Acum m-am ramurit. Tableta mea este un allview viva q8 (stiu slaba, am luat-o doar pentru plet, una din cele mai proaste alegeri). Dupa o resetare nu am acel meniu de configurare, imi intra direct in launcher. Multumesc. O sa-mi fie de ajutor intr-o buna zi (indicat pe un alt dispozitiv).
Eu folosesc 5.1. Depinde de aplicații. La unele se restaurează preferințele, la altele nu.
E cat se poate de logic…
Exemplu: faci backup la aplicatiile suportate de telefonul tau pe care ai Lollipop dupa care vinzi telefonul si iti cumperi unul care are Jelly bean. Aplicatiile se vor instala incepand cu prima versiune si vor merge cu update pana la versiunea suportata de device. Probabil ca unele dintre ele vor ramane la o versiune inferioara celei avute pe Lollipop.
Îmi vine greu să cred că magazinul Play nu poate identifica, înainte de a descărca și instala aplicația, dacă telefonul meu e compatibil cu cea mai recentă versiune a aplicației.
Salutare
In versiunea de android pe care o folosesti 5.1 exista si functia de multiwindow ,sau are doar ce are CyanogenMod 12.1?
Multiwindows o sa fie disponibila incepand cu Android M.
Multiwindow exista pe telefoante de la Samsung,intrebam cu totul altceva ms de raspuns,Cristi poti sa imi confirmi daca Samsung I9515 Galaxy S4 4G Value Edition are OTG te rog .
Multiwindows, OTG da, are.