Telenovela continua, iar de această dată o face datorită a noi pachete de actualizări pe care Microsoft le distribuie sistemelor cu Windows 7 și 8.1. Nu vorbim de transmiterea propriu-zisă a fișierelor nici de această dată, dar asta nu înseamnă că ar trebui să ne simțim comod raportând unei companii scopul folosirii propriului PC și modul în care o facem.
Update-urile a căror instalare trebuie să o evitați pentru a împiedica în totalitate colectarea datelor telemetrice de către Microsoft, sau mai bine spus pentru a împiedica transmiterea acestora, au următoarele coduri de identificare:
- KB3075249
- KB3080149
Iar la acestea se adaugă și cele menționate în primul articol pe această temă. În schimb, dacă nu ați acordat atenție ultimelor actualizări instalate, puteți dezinstala respectivele pachete cu ajutorul comenzilor de mai jos.
wusa /uninstall /kb:3075249 /quiet /norestart wusa /uninstall /kb:3080149 /quiet /norestart
Sau, desigur, puteți renunța la Windows și instala Linux…
cam abuziv windows ul asta , bine ar fi daca ar exista un sistem concurent care sa fie la fel de performant , dupa ce ca platim ne si spioneaza exagerat
lafel se intimpla si cu windows 10?
Windows 10 le are deja implementate.
atat de frica mi-a fost de chestia asta incat nici pana acum nu am instalat niciun update al carui nume sa inceapa cu KB :)) doar drivere si cateva esentiale
Multumesc pentru acest articol. Oricum ma gandesc sa revin la Windows 8 si este mai mult decat binevenita aceasta stire.
Din imaginea de mai sus observ ca sunt niste update-uri optionale, deci bine macar ca nu se instaleaza automat, cum sunt update-urile numite „Importante”. Iar pe astea optionale eu nu le mai instalez. Bine, ca si la alea importante se poate verifica ce anume se instaleaza sau ce a gasit pentru instalat, dar astea optionale doar daca le bifez eu espre se instaleaza.
Am citit in mai multe tutoriale ca dupa instalarea sistemului operational fara licenta,cel mai indicat este sa nu se faca update-urile,doar instalarea driverelor si a altor utilitati care se pot instala offline.La win 10,da,este un strict necesar,momentan.Personal am facut de cateva ori aceste update-uri doar cele importante,dar nu s-a simtit nimic deosebit in performanta PC-ului,dimpotriva.Intrebarea mea este „Chiar sunt vitale aceste actualizari”?
Update-urile sunt de mai multe feluri, dar în principal sunt de securitate și performanță. Dintre cele de al doilea fel, unele pot aduce îmbunătățiri unor funcționalități pe care poate nu le folosești, din acest motiv uneori nu remarci nicio diferență după instalarea lor. La cele din prima categorie nici n-ai ce remarca. În fine, ce vreau să spun e că update-urile sunt importante, acestea reparând probleme descoperite după lansarea sistemului de operare, sau adăugându-i acestuia noi funcționalități.
După instalarea sistemului de operare e bine să faci toate update-urile importante. Problema cu cei care-ți recomandă să nu le instalezi e că fie sunt prea proști, fie își consideră cititorii prea proști și prin urmare nu le explică acestora, așa cum fac eu adesea pe acest blog și nu numai, ce update-uri ar trebui evitate dacă nu se doresc anumite funcționalități. Referitor la utilizarea unui SO fără licență n-am nimic de adăugat, mă urmărești de suficient timp pentru a cunoaște ce părere am despre această practică.
Un raspuns clar si la subiect,multumesc.
Ce te faci cu cei care:
1.daca explici vezi in ochii lor „ce destept se da asta” dar nu zic nimic
1.daca explici iti spun pe fata „nu ma intereseaza cum merge masina man, eu doar o conduc”
Cine este prostul in aceste cazuri ?
Despre colectarea de date de catre Microsoft,iata : https://blog.emsisoft.com/2015/09/02/the-truth-about-windows-10-spying-on-almost-everything-you-do/?ref=ticker150908&utm_source=newsletter&utm_medium=newsletter&utm_content=blog&utm_campaign=ticker150908
Tot articolul este despre cât de similare sunt Windows 10 și Android, diferența e că tipul e consternat că o face Microsoft. Adevăratul „wow” e că o face Microsoft, nicidecum Google.