Review Xiaomi Redmi 1S

Posted on Actualizat în #MIUI, #reviews, #xiaomi, #xiaomi redmi 1s

Xiaomi Redmi 1S este de aproape o lună noul meu smartphone, venit în familie pentru a substitui Galaxy-ul care mi-a fost aproape în ultimii 3 ani. Dacă n-aș lua în calcul că este un smartphone entry-level, l-aș considera, deși unul mediocru, unul capabil să surprindă prin calitate și performanțe; în schimb, având în vedere segmentul din care face parte, mă declar de-a dreptul surprins, acesta fiind, din orice unghi l-as analiza, cu mult peste așteptările mele.

xiaomi redmi 1s

Fiind un smartphone conceput și construit în China, de la Xiaomi Redmi 1S te-ai aștepta să nu stea excelent la capitolul finisaje, dar ajuns în mâna ta vei descoperi că te înșelai. Telefonul este robust, inspiră siguranță când îți trec prin minte viitoarele căzături la care va fi supus, iar acest lucru se datorează în principal materialelor din care a fost construit, pe care le vei percepe ca fiind de cea mai bună calitate, cu nimic de invidiat produselor de gamă superioară ale marilor fabricanți.

Specificații Xiaomi Redmi 1S

  • Ecranul de 4.7 inchi este unul de tip PS Retina Display având o densitate de pixeli de 312 ppi, are rezoluția de 720 x 1280 pixeli și este protejat de AGC Dragontrail, o sticlă, conform fabricantului, superioară a Corning Gorilla Glass 2 care însoțea prima versiune a Redmi 1S.
  • Procesor Quad-core Qualcomm MSM 8228 de 1.6 GHz.
  • 1GB de memorie RAM LPDDR2
  • Camera foto de 8MP cu senzor BSI (retroiluminat), 1.4 µm, diafragmă f/2.2, capabilă să înregistreze video Full HD (1080p) la 30 fps.
  • Cameră foto frontală de 1.6 MP, care filmează 720p la 30 fps.
  • Dual Sim WCDMA (3G) & GSM (2G) (GSM 850/900/1800/1900 MHzWCDMA 900/2100 MHz)
  • GPSGPS+AGPS+GLONASS,
  • BluetoothBT4.0LE
  • WLAN802.11b/g/n
  • Giroscop, accelerometru, busolă digitală, senzori de luminozitate și proximitate.
  • USB OTG, baterie Li-Ion de 2000 mAh.
  • Microfon secundar pentru atenuare a zgomotelor ambientale în timpul convorbirilor.
  • Jack 3.5mm, Radio FM.

Disponibilitate în România

  • eMag – 649,99 lei pe alb și gri (modelul deținut de mine).
  • Quickmobile – 649.90 lei pe alb, negru și gri (eu am comandat negru și mi-au trimis gri. În descrierea produsului este specificat faptul că în cutie vei găsi o cască cu fir și așa este, doar că au omis faptul că aceasta nu se află în cutia telefonului ci în cutia de transport, iar casca este una Nokia, incompatibilă cu Redmi 1S, deci inutilă).

casti nokia

Ambalare

Cutia este simplă, banală chiar, ca orice altă cutie, cu mențiunea că a fost construită din materiale reciclate. Aceasta conține smarptone-ul Xiaomi Redmi 1S, acumulatorul, o broșură cu instrucțiuni și certificatul de garanție, precum și încărcătorul englezesc + adaptor euro, ceea ce face ca încărcătorul să pară unul auto, nicidecum unul pentru încărcarea acumulatorului unui smartphone.

cutie redmi 1s

Construcție

Chiar dacă am comandat varianta neagră și mi-a fost trimisă cea gri, mă bucur de greșeala celor de la Quickmobile, astfel telefonul nu este doar discret, ci și mai elegant. Textura capacului posterior a fost aleasă corect, aceasta împiedică alunecarea smartphone-ului, colectarea amprentelor și reflexiile. Marginile carcasei sunt ușor rotunjite, deci muchiile sunt inexistente.

Cum era de așteptat, ecranul este protagonist în partea frontală a telefonului, deasupra acestuia, în colțul stâng, se află camera foto secundară și senzorii de luminozitate și proximitate, în centru se află difuzorul utilizat în convorbiri, iar dedesubt butoanele menu, home și back (sub butonul home e și led-ul de semnalizare).

Apropo de butoanele de control, o chestie care nu-mi place la Redmi 1S e că acestea nu sunt iluminate chiar dacă din video-uri și fotografii puteți deduce contrariul. Vopseaua folosită la semnalizarea acestora este una reflectorizantă, astfel butoanele sunt foarte vizibile în situațiile în care o rază de lumină, cât de mică ar fi, cade pe ele. Noaptea în schimb, sunt invizibile și mergi la ghici primele zile, până când te obișnuiești cu poziția lor.

Celelalte butoane, respectiv cele de control al volumului și oprire/blocare telefon sunt realizate din plastic, vopsite astfel încât să aibă un aspect metalic.

Hardware-ul smartphone-ului Xiaomi Redmi 1S

1. Ecranul

Ecranul este incredibil din toate punctele de vedere, chiar și privit din unghiuri ascuțite. Culorile sunt vii, naturale, iar rezoluția HD și densitatea mare de pixeli îți oferă tot ce ți-ai putea dori de la un ecran de 4.7 inchi. Dacă sticla de protecție ce-l acoperă nu s-ar comporta ca un veritabil magnet de amprente și scame, n-ar avea cusur.

Obișnuit să fiu orbit de luminozitatea minimă a smartphone-ului anterior, Redmi 1S m-a uimit și din această privință, fiindu-mi aproape la fel de comod să citesc pe el ca pe Kindle. În plus, senzorul de luminozitate își face excelent treaba reglând luminozitatea ecranului în funcție de lumina ambientală, motiv pentru care această ajustare a rămas pe automat, pentru prima dată de când am trecut la smartphones.

2. Sunetul

Se putea și mai bine. De altfel, ar fi fost excelent dacă difuzorul multimedia s-ar fi aflat în același loc cu cel pentru convorbiri, sau cel puțin pe lateral, nicidecum pe spate. Altfel sunetul redat de difuzor este oarecum metalic, ascuțit, la redare evidențiindu-se lipsa acută de joase. În căști e OK, desigur.

În convorbiri, vocea celeilalte persoane se aude foarte natural. De altfel, la prima convorbire efectuată cu Redmi mi-a luat vreo 3 secunde să recunosc vocea interlocutorului. Iar dacă tot am adus vorba de convorbiri, cu câteva zile în urmă vorbeam la telefon cu un prieten. La un moment dat am ridicat tonul deoarece treceam pe lângă o vidanjă care făcea o gălăgie infernală, din reflex, pentru a mă face auzit. Prietenul meu a remarcat diferența dar nu a înțeles motivul. Când i-am explicat împrejurările, s-a arătat surprins și mă asigura că-mi aude doar vocea, nimic mai mult, motiv pentru care tind să cred că microfonul pentru atenuarea zgomotelor ambientale își face excelent de bine treaba.

Notificările se aud foarte bine, chiar mai bine decât aș fi crezut. Indiferent de zgomotul ambiental, telefonul se aude chiar și dacă difuzorul din spate nu este orientat spre exterior atunci când telefonul se află în buzunarul pantalonilor. Am auzit ding-ul care mă avertiza de primirea unui nou email chiar și în momentul în care metroul își făcea intrare pe peron, motiv pentru care am renunțat la semnalizarea prin vibrații.

3. Procesorul

Despre procesorul Quad-core Qualcomm MSM 8228, deși are patru nuclee tactate la 1.6 MHz, se spune că ar fi unul dintre cele mai leneșe de pe piață, dar cert este că eu nu am simțit niciun fel de lag în aplicațiile și jocurile rulate până acum. E drept, AnTuTu Benchmark îl poziționează undeva jos în clasament, dar asta nu va schimba cu nimic părerea mea despre acest smartphone atât timp cât operațiile efectuate vor decurge rapid și fluid, iar multitasking-ul nu lasă de dorit.

Un alt aspect pe care aș vrea să-l dezbat este temperatura. Ei bine, am avut în mână Sony-uri, LG-uri, Samsung-uri mult mai fierbinți decât Redmi 1S. E drept, temperatura crește atunci când rulez un joc, fac o videoconferință pe Skype sau redau vreun film, dar nimic ieșit din comun, insuficienta pentru a incomoda. Poate cu versiunile anterioare de MIUI altfel stăteau lucrurile, dar cu versiunea actuală (MIUI-JHCMIBH43.0), la care am făcut upgrade chiar în primele minute de utilizare, n-am avut probleme cu temperatura.

4. Camera foto & video

Nu obișnuiam să fac fotografii cu smartphone-ul dar de când am Redmi 1S am luat mai rar compacta Nikon Coolpix 3100 cu mine. Fotografiile nu-s nici pe departe excelente, calitatea lor fiind chiar mediocră dacă sunt realizate având activat modul auto, camera smartphone-ului nu-i mai prejos decât o compactă. Am selectat câteva dintre acestea și le-am încărcat ca atare, fără a le postprocesa ori altera în vreun fel. Practic au trecut pe blog direct de pe cardul de memorie.

Filmările în schimb sunt destul de reușite iar sunetul clar, uniform. Totuși, lipsa unui sistem de stabilizare a imaginii se face simțită indiferent de împrejurările în care a fost realizată filmarea, dacă nu se dispune de un trepied, sau dacă telefonul nu stă pe un corp fix.

Filmare făcută ziua, mergând pe bicicletă.

Filmare făcută în interior

5. Sistem de operare și aplicații

Xiaomi Redmi 1S vine cu sistemul de operare MIUI v5, care are la bază Android 4.3. Am discutat despre acesta în articolul MIUI: Android cu trăsături de iOS, deci n-are rost să vă mai repet ce am spus acolo.

Concluzii

Xiaomi Redmi 1S este un foarte bun pentru segmentul din care face parte. Practic e imposibil să găsești în România un smartphone care să se comporte mai bine decât el, dar să coste mai puțin de 200€. Așadar, sfatul meu este să nu mai stați pe gânduri și să-l achiziționați dacă nu dispuneți de un buget mai mare.

Pro

  1. Ecran foarte bun din toate punctele de vedere, foarte bine protejat.
  2. Procesor ultra-rapid. Telefonul se mișcă excelent datorită lui.
  3. E rezistent la lovituri. Al meu a luat deja două trânte zdravene de asfalt și a trecut cu brio „testul”.
  4. Senzorul de luminozitate își face foarte bine treaba.
  5. Camera filmează la 1080p, iar sunetul este extraordinar.
  6. Este dual sim. E 3G.
  7. Calitate foarte bună a sunetului în convorbiri.
  8. Va primi upgrade la Android 4.4 înainte de sfârșitul acestui an, fapt care se traduce prin îmbunătățirea semnificativă a performanței (știu asta deoarece am testat deja versiunea beta a MIUI V6).

Contra

  1. Calitate slabă a fotografiilor.
  2. Lipsa unui stabilizator de imagine se face simțită când filmezi.
  3. Lipsa acută a accesoriilor pe piață. Dacă vrei o husă, carcasa, căști, sau altă baterie ori încărcător pentru el, neapărat trebuie să le comanzi din China.
  4. Autonomia lasă de dorit. Nu am reușit să-l folosesc fără a-l reîncărca mai mult de două zile și o noapte.
  5. Uneori prezintă lag la pornirea jocurilor (1, maximum 2 secunde), deși după pornire totul rulează fluid.
  6. Are doar 1 GB de memorie RAM. MIUI n-are nevoie de mai mult, dar longevitatea acestui smartphone s-ar putea vedea afectată.
  7. Butoanele de control Android nu sunt iluminate.
  8. Versiunea actuală a MIUI nu dispune de selector de sim prestabilit. Telefonul afișează un timer înainte de realizarea apelului de pe cartela de pe care s-a mai apelat în trecut numărul format.
  9. Încărcătorul e oribil. Eu am cumpărat unul universal cu aceleași caracteristici. M-a costat 10 lei.
  10. Nu dispune de căști (handsfree). Eu folosesc unele LG.
  11. Vine cu foarte mult bloatware! Xiaomi a insistat să instaleze în el aplicațiile tuturor serviciilor proprii.

Cam asta ar fi. Urmează să da o fugă prin parc, într-o seară, să fac niște fotografii nocturne. Altfel, dacă aveți întrebări sau nelămuriri, nu ezitați să mi le adresați.

27 comentarii
  1. Ce specificatii tehnice are incarcatorul original ce vine in pachetul telefonului?
    Am achizitionat acest model la promotie de pe cel.ro si mi l-au livrat fara incarcator, mi-ar fi de mare ajutor sa stiu ce incarcator sa iau in schimb.
    Multumesc anticipat !

    1. Ia legătura cu cel.ro, sau cu protecția consumatorului. E ilegal ce au făcut. 5.0V – 1.0A

  2. Multumesc pt raspuns, i-am contactat telefonic si prin mail-ul destinat reclamatiilor,delicios raspunsul duduiei ,cica nu vine cu incarcator si daca nu sunt multumit sa fac retur.
    La ce conditii de retur au astept mult si bine pana intru in posesia banilor si pe deasupra trebuie sa platesc eu coletul retur.
    Incurajat de review-ul facut de tine ,l-am achizitionat ,daca stiam ca sunt atat de incompetenti ,il luam de la emag ,dar na cica era la promo si mai ieftin un pic.Oricum ,mi-au fost de folos informatiile furnizate de tine .
    La cat mai multe review-uri !

  3. L-am conectat la 3 PC-uri cu XPsp3 si nu instaleaza driverele. In My Computer imi apare doar un CD virtual de 10,7 Mb cu un setup pe care l-am rulat si degeaba, nu pot ,,explora” SD cardul sau memoria telefonului.
    Nu am incercat pe Win7 ca nu am deocamdata la indemina.
    O idee, o sugestie?
    Multumesc

  4. 1. Care ti se pare mai bun S3 Neo Dual-Sim sau Xiaomi Redmi 1S?
    2. Daca stau pe internet (Facebook, pe Mozilla de baza) cat ma tine bateria la o luminozitate medie?
    3. Cum ti se pare in mana, e greu? Ca vad ca este cam gros.
    4. Husa ai sau daca nu ai idee unde pot gasi?

    1. Nu stiu, am folosit doar Xiaomi.
      Bateria tine cam o zi, o zi si cateva ore avand luminozitatea setata pe automat.
      E doar cu 1mm mai gros decat S3. Nu mi se pare deloc greu iar in mana se simte foarte ok datorita marginilor rotunjite.
      Problema mare cu accesoriile. Poti comanda de pe xiaomi world. Caut in Ro o husa de cand l-am cumparat, dar fara succes. Am gasit ceva de silicon pe okazii, dar nu-mi place.

    1. Înseamnă că al meu nu-i original, că de obicei împarte buzunarul cu cheile și display-ul e încă intact.

  5. Ar merita sa-l iau la sub 500 lei? L-am gasit la oferta. Cam ce romuri custom mi-ai recomanda pentru el (si in general pentru dispozitivele android)?

  6. Asi vrea si eu unul , am studiat o gramada si am ramas surprins atat de pret (450 lei in vreo 5 locuri) cat si de ceea ce spun cei ce il au nu cei ce isi dau cu parerea. Practic in acesti bani nu exista absolut nimic mai bun , abia, abia de pe la 700 lei in sus poti sa ii aduci ceva care sa ii faca concurenta. In afara de asta , daca este mai bun decat s advance-ul meu (care costa o gramada si acum- eu il am de trei ani ) este ok si , sigur este, atunci vreau sa il iau .
    Intrebarea mea este : care este diferenta dintre Xiaomi Redmi 1S si Xiaomi Hongmi 1S pt ca eu nu mai inteleg nimic ?
    Vad la unii distribuitori Xiaomi Hongmi 1S dar la specificatii sunt trecute cele de pe Xiaomi Redmi 1S.
    Am cautat pe situri si am vazut ca sunt diferente in special in ceea ce priveste arhitectura procesoarelor si a procesoarelor grafice si pentru mine conteaza enorm sa fie snapdragon cu adreno 305 ci nu un media tek cu powervr sgx544 cum este pe Xiaomi Hongmi
    Multumesc!

  7. Multumesc mult!
    Am intrat pe situl unui distribuitor , am vazut telul , am citit cu atentie specificatiile , am facut comanda iar dupa rasfoirea internetului am constatat ca de fapt sunt doua modele respectiv , Xiaomi Redmi 1S si Xiaomi Hongmi 1S si mai mult decat atat , am vazut pe situl de mai jos , ca sunt diferite exact la punctele care ma intereseaza cel mai mult !

    https://www.phonearena.com/phones/compare/Xiaomi-Redmi-1S,Xiaomi-Hongmi/phones/8769,8194

  8. Am cumparat pana la urma acest telefon si, pana sa fac update-ul la miui v6 , am avut o gramada de probleme.
    Dupa update toate problemele au disparut inasa nici inainte si nici dupa, nu am reusit sa obtin un scor mai mare de 14.000 puncte in antutu benchmarkt.
    In afara de acest mare inconvenient, mai este unul: in jocul real racing 3 , in cursele aglomerate si mai incarcate , agata foarte there, mai tare decat vechiul meu s advance.
    Sunt foarte nemultumit din cauza ancestor mari inconveniente.
    Oare de ce obtin un scor atat de mic cand vad ca in majoritatea cazurilor sare de 22.000 puncte?

  9. Am luat azi un telefon Xiaomi Redmi 1S și nu se conectează la servicii web ssl. Eroarea este „No peer certificate javax.net.ssl.SSLPeerUnverifiedException”. Cum pot elimina această eroare și cum se face update la MIUI6?

    1. Telefonul are multe probleme la inceput , cu ROM-ul oficial.
      Lafel am patit si eu dar si multi altii care l-au mai cumparat.
      Pentru a scapa de ele fa urmatorii pasi:
      1. Descarca de pe net programelul Mi Pc Swite in limba engleza (el vine cu programelul acesta dar in limba chineza si nu cred ca intelegi ceva din el :) );
      2. Instaleaza-l in PC;
      3. Conecteaza telul la PC prin cablul USB pe care l-ai primit:
      4. Dupa ce iti recunoaste telul programelul se va deschide singur singurel;
      5. Te duci la folderul update si ii dai o scanare asa incat el isi va updata romu la variantele mai noi dar , dupa fiecare update ii dai cate o scanare pt ca sunt in urma cu update-ul si are nevoie de cel putin 2 pana va ajunge la android 4.4.4 si MIUI V6 :
      6. Dupa ce ai ajuns la MIUI V6 cu android 4.4.4 , toate problemele vor disparea .

      Daca vrei sa te bucuri din plin de performantele telefonului va trebui sa ii setezi bateria din ,,Power Seting” pe ,,Performance” nu pe ,,Balanced” , daca nu faci acest lucru telefonul va fuctiona cam il limita a 60% din cat poate el cu adevarat (la mine , tot din cauza softului , tr sa dau restart sa ia functia ) dar , ca orice lucru bun , reactia adversa consta in consumul rapid al bateriei :)))
      S-auzim numai de bine !!!

  10. Buna. Am telefonul sotiei un Xiaomi Redmi 1S, i-am dat resetare pt.ca mi-a intrat un program antivirus de care nu mai scapam, iar acum nu imi recunoaste cartela SIM. Am incercat sa intru la Configurare SIM si la Retele mobile, dar nu imi da voie. Va rog mult sa ma ajutati, ca de nu, cred ca am „pus-o” cu nevasta mea. ;-) As pune si o versiune mai buna de soft, dar as fi bucuros macar sa mearga. Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.