Pot fi vizionate videouri pe YouTube și YouTube Kids și fără a plăti abonamentul lunar la YouTube Premium (pe Android inclusiv le poți reda în fundal, cu ecranul stins), ci utilizând aplicația potrivită pentru asta.

Pe smart TV, în cazul meu unul cu Android 10 fabricat de Xiaomi, cea care întotdeauna mi-a funcționat impecabil a fost Smart YouTube TV. Are și versiune pentru YouTube Kids și funcționează la fel de bine.

Este puțin mai complicată instalarea, iar asta deoarece Android TV nu vine cu un Internet Browser și nici nu găsești vreunul în magazinul oficial, dar descarci în PC apk-ul, îl transferi pe un stick și instalezi de pe acesta.

Pe smartphone și tabletă, ambele cu Android, folosesc YouTube Vanced, care e practic YouTube-ul Premium fără posibilitatea de a descărca și viziona clipuri offline, dar oricum nu-s adept. În plus, lunar îmi rămân minimum 40GB neconsumați.

Recent, dezvoltatorii aplicației au lansat Vanced Manager, având rolul de a reduce bătăile de cap prin facilitarea instalării și actualizării periodice a MicroG și YouTube Vanced pe orice dispozitiv compatibil.

Ca să n-am surprize pe viitor, n-am autorizat niciuna dintre aceste aplicații la contul Google personal, ci am creat unul special pentru asta, unul pe care nu-l folosesc la altceva. A fost puțin mai complicată migrarea abonamentelor, însă cu această ocazie am făcut și curățenie prin ele.

Iar în Windows folosesc Brave, care vine cu blocant nativ de reclame, dar dacă nu vă place fiindcă nu vă spionează activitatea și preferați altceva, instalați extensia uBlock Origin în browserul folosit.

Nu obișnuiesc să recomand astfel de aplicații pe blog, dar am o scuză bună: YouTube va insera obligatoriu publicitate în video-uri, păstrând banii generați de canalele care „nu îndeplinesc condițiile pentru monetizare”.

Pe lângă asta, am anulat abonamentul la Premium și șters canalul de YouTube unde încărcam ocazional tutoriale; nicio pierdere importantă pentru umanitate…

Publicitate:
8 comentarii
  1. Cu un vpn de India, abonamentul family e 10 lei pe luna si pot fi adaugati 5 membri.
    Folosesc metoda asta de un an de zile.

  2. Cu asta a disparut canalul youtube care mă învăţa pe vremuri cum să am grija de laptopul meu. Asta e, să şti că acele tutoriale au reuşit să-şi servească scopul ?
    Legat de reclamele youtube… nu mă uit. Poate să zică Buhnici ce vrea cu faptul că „după o lună nici nu le mai observi” căci eu nu muşc. Nu vreau idei din reclame, nici măcar în subconştient (poate sunt eu paranoic, dar nu vreau să subestimez deceniile de cercetare pe care aceşti indivizi le-au investit pentru a te face să cumperi – acum – în câteva luni – detalii)
    Pentru Android apelez la [NewPipe](https://newpipe.schabi.org/) faţă de care m-am ataşat (consider o soluţie minimă pentru dependenţa de google).
    Pentru PC direct uBlock Origin şi Privacy Badger + Firefox / Brave / Vivaldi (în trecut, căci tot avea probleme de performanţă, mai ales la redarea video). Am încercat să caut alternative şi pentru asta dar [Minitube](https://flavio.tordini.org/minitube) nu poate fi numită soluţie acceptabilă.

  3. Legat de Youtube Premium, sincer nu merită. Prefer ca, atunci când voi fi pe picioarele mele, cu un venit stabil lunal, să donez canalelor şi creatorilor de la care ştiu că am rămas cu ceva, direct, prin Patreon sau orice altă platformă care o să apară. Da, nici aşa nu-i corect, donează la 15 din 1000 câţi ai urmărit de-a lungul anilor, dar pot să o consider o soluţie fezabilă. Nu tot contentul e făcut egal, nu fiecare clip aduce aceaşi doză de informaţie. Canalele educaţionale, tehnice ori ştiinţifice merită mai mult decât canalele de vlog, iar Youtube Premium nu prea face acest lucru.
    Banii nu sunt infiniţi, iar fracţionarea lor nu ajută, ci mai mult disturbă. Youtube e o platformă, mereu a fost, doar că recent a devenit mai clar pentru toată lumea.

    1. YouTube a fost profitabil și fără să insereze anunțuri în clipuri, pe nimeni nu deranja anunțul text suprapus, deranjează că, spre diferență de de ceea ce se întâmplă cu Adsense, unde își iau comisionul de 40%, nu câștigă nimic creatorul de conținut dacă n-are canal „eligibil”. Dintr-o dată canalele mici au devenit eligibile doar pentru profitul lor.

  4. Pe laptop-uri folosesc uBlock Origin in Mozilla.Pe telefonul vechi din casa ce-l folosesc pe post de somnifer (documentare de pe YT) folosesc tot uBlock in Mozilla.Pe TV-ul Sharp cu Android voi instala probabil uBlock in Google si bag de acolo YT.

  5. Te rog, daca poti, sa scrii un tutorial despre cum poti instala de pe un stick USB acest APK Smart youtube TV. Nu stiu cum sa instalez neoficial o aplicatie in android si nu mi-am root-at niciodata telefonul.
    Multumesc anticipat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.