Singura chestie pe care o detest la sistemul meu este zgomotul produs de ventilatoarele sale. Până lunea trecută, când a sosit perechea de ML-uri de 120mm, în acesta se învârteau 8 ventilatoare de diferite dimensiuni. Speram la o ameliorare după „upgrade”, însă m-am ales doar cu o dezamăgire.

Chiar dacă le folosesc la turații minime, prin activarea profilului „Silent” în setările aferente din BIOS, nu am remarcat diferențe dpdv al zgomotului, ceea ce mă determină să cred că levitația magnetică e doar o altă „tehnologie revoluționară” a cerui unic scop este acela de a revigora vânzările de ventilatoare și coolere produse de Corsair.

Cum altfel aș putea explica faptul că două ventilatoare Corsair Magnetic Levitation de 120 mm, utilizate la jumătate din puterea de lucru, produc la fel de mult zgomot precum 5 ventilatoare convenționale (pe rulmenți cu bile), 2 de 120 mm și altele 3 de 80 mm?

RPM Corsair ML

Poate ajuta mai mult crestarea palelor, cum am văzut la ventilatoarele coolerului Noctua.

Corsair vorbește de o durată de viață mult mai mare și chiar dacă îi cred pe cuvânt și nu exclud posibilitatea de a lăsa moștenire nepoților, mi-aș fi dorit ca „unrivaled low noise” să fie mai mult decât o simplă promisiune.

Am mai și demontat unitatea convins că înlocuind ventilatorul stock al sursei de alimentare cu unul Corsair ML scap de roiul de bondari în călduri…

corsair magnetic levitation montat in sursa de alimentare

Așadar, dacă sperând la mai puțin zgomot plănuiați înlocuirea ventilatoarelor actuale cu unele de la Corsair cu „revoluționara” tehnologie Magnetic Levitation, îmi pare rău că a trebuit să fiu eu cel care v-a distrus iluziile. De răcit răcesc bine, nimic de comentat la acest capitol.

5 comentarii
  1. Eu le desfac abțibildul ăla, scot un căpăcel, suflu nițel înăuntru cu o pompă de saltea, torn două picături de ulei mineral (sau vaselinic) și pun totul la loc. E liniște între 2 și 12 luni, depinde de cât de jegos e biroul unde stă calculatorul.

  2. Exact din acelasi motiv nu folosesc nici un fel de ventilator in carcasa computerului meu.
    Singurele ventilatoare pe care le folosesc sunt cele de la coolerele de racire ( cel de la sursa de 650W este oprit si nu se misca ) procesor si placa video.
    Sunt date la minim si nu se aude absolut nici un sunet. Cat de mare trebuia sa fie zgomotul daca aveam ventilatoare in carcasa, nu am idee, dar in formula actuala, nu se aude nimic.
    Asta nu inseamna ca dispretuiesc ventilatoarele, chiar si pe cele descrise aici, sau ca nu sunt de acord sa fie puse in carcase. Chiar am cumparat si eu doua ventilatoare Corsair alt model, tot pt a le pune in carcasa, dar nu a mai fost nevoie.
    Mie chiar mi-a reusit conbinatia componenteleor alese personal, sau poate a fost un noroc pur si simplu.

  3. Eu cind am dat drumul la al meu-deep cool beering ventilatoarele fiind- am zis ca e ceva montat gresit… am crezut ca e tractorul-fata de vechiul pc-instinctul a fost sa l opresc instant. apoi cind am constatat cite ventilatoare am, si reglind turatia m am mai linistit.dar parca totusi e prea mare. zgomotul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.