Dintre toate programele pe care sunt invitat să le testez, lucru ce poate fi demonstrat luând la rând articolele publicate pe această temă, prefer să le iau la bani mărunți pe cele dedicate recuperării datelor, pe care le pot instala și utiliza în propriul sistem fără riscuri. În plus, fiind vorba de programe de la care nu vrei altceva decât să îți recupereze datele rapid și în cele mai bune condiții, concluziile le tragi cu foarte mare ușurință.
Din aceste motive am dat curs invitației de a testa cea mai nouă versiune a Tenorshare Any Data Recovery Pro, despre care vă voi vorbi în continuare, oferindu-vă totodată posibilitatea de a obține gratuit una dintre cele 10 licențe care mi-au fost facilitatea de către dezvoltator.
La prima rulare a programului veți fi întâmpinați de o interfață prietenoasă în care va trebui doar să selectați tipul de fișiere pe care vreți să le recuperați cu ajutorul său. Aveți de ales între documente, fotografii, muzică, video-uri, email-uri și arhive.
Indicarea tipului fișierelor de recuperat și a locației acestora
Pentru a-mi fi mai ușor să vi-l prezint, am șters de pe hard disk un folder cu câteva fotografii și voi încerca să le recuperez. Am ales această operație deoarece fotografiile sunt cele a căror pierdere o regretăm cel mai mult datorită valorii lor sentimentale.
Dacă doriți recuperarea altui tip de fișiere, în prima fereastră a programului va trebui să bifați caseta dinaintea categoriei din care acestea fac parte și să dați click pe butonul Next pentru a trece la pasul următor.
Pentru ca scanarea să nu dureze mai mult decât este necesar, dacă vă amintiți locația avută de fișiere înainte de eliminarea sau pierderea lor, alegeți dispozitivul de stocare, hard disk-ul sau partiția în care acestea se aflau și apăsați butonului Scan de la pasul Select a location to scan lost files:
Apropo de această etapă premergătoare scanării, mi-ar fi plăcut ca Tenorshare Any Data Recovery Pro să ofere posibilitatea alegerii unui folder anume, dar știind că locația fizică pe hard disk a unui folder poate fi diferită de cea a fișierelor găzduite, iar localizarea apelând la metadate ar putea îngreuna nenecesar procedurile de scanare și recuperare, presupun că dezvoltatorul a ales metoda cea mai rapidă și eficientă.
Scanarea dispozitivelor de stocare
Nici Tenorshare Any Data Recovery Pro nu face rabat de la regula nescrisă conform căreia toate soluțiile software de recuperare a datelor șterse trebuie să ofere cel puțin două tipuri de scanări, iar în cazul de față avem:
- Scanarea rapidă – scanarea sumară, utilă pentru identificarea rapidă a fișierelor șterse recent de pe dispozitivul de stocare, indiferent dacă vorbim de un hard disk, de un stick sau un card de memorie.
- Scanarea exhaustivă (deep scan) – este vorba de scanarea integrală la care vom fi nevoiți să apelăm dacă prima se dovedește a fi incapabilă depistarea datelor pierdute.
Recomandat ar fi să începeți întotdeauna cu prima, iar la a doua să recurgeți doar dacă este absolut necesar. Mai mult, pe durata efectuării unei scanări exhaustive, vă recomand să nu descărcați sau să mutați fișiere pe hard disk-ul supus analizei. Neținând cont de acest sfat, examinarea dispozitivului se va efectua mult mai greu iar șansele de reușită vor fi diminuate.
Durata scanării va fi întotdeauna determinată de capacitatea dispozitivului scanat și de tipul acestuia, precum și de cantitatea datelor șterse de pe el de-a lungul timpului, identificate de către tehnologiile de recuperare din costrucția programului.
Recuperarea datelor șterse folosind Tenorshare Any Data Recovery
La finalizarea scanării, bifați caseta dinaintea tuturor fișierelor pe care doriți să le recuperați, apoi apăsați butonul Recover, aflat în colțul drept inferior al interfeței programului.
După apăsarea butonului, veți fi întrebați unde anume doriți să fie salvate fișierele care vor fi recuperate. Pentru a evita pierderea permanentă a datelor, recomand alegerea unei locații aflate pe un alt dispozitiv de stocare. De exemplu, dacă veți recupera fișierele de pe un stick sau de pe un card de memorie, va trebui să le salvați în hard disk-ul intern și viceversa.
Pentru alegerea unei locații diferite celei recomandate, dați click pe Browse și selectați-o pe cea dorită, apoi apăsați butonul OK pentru ca programul să înceapă recuperarea fișierelor:
Când și procesul de recuperare a atins punctul final, veți putea accesa folderul de destinație pentru a examina rezultatele. În cazul meu au fost recuperate toate, inclusiv niște fotografii pentru C.V.-ul al Oanei, eliminate de pe hard disk cu mai bine de un an în urmă.
Versiunea de probă a Tenorshare Any Data Recovery Pro permite recuperarea a cel mult 500 MB de date, indiferent de tipul acestora. Pentru a putea recupera o cantitate mai mare, programul va trebui achiziționată o licență.
Concluzii
În afară de interfața grafică leită altor programe de recuperare a datelor pe care, din respect pentru dezvoltator nu le voi menționa, alte asemănări între Tenorshare Any Data Recovery Pro și concurență n-am găsit.
Mi s-a părut mai lent decât toate softurile încercate în ultimele șase luni, dar nu m-a deranjat deloc văzând că fotografiile n-au fost recuperate parțial și nici corupte pe durata restaurării, cum am pățit recent cu un soft care, din această cauză, n-a mai apărut pe blog.
Ca de fiecare dată când sunt mulțumit de prestațiile unui produs pe care îl testez, am să vă invit să-l testați și să trageți propriile voastre concluzii. Până la urmă, pentru asta există și poate fi descărcată gratuit o versiune de probă.
Cum puteți obține gratuit una dintre cele 10 licențe pentru versiunea Pro
Dezvoltatorul mi-a oferit în schimbul recenziei câteva licențe pentru activarea versiunii Pro a Tenorshare Any Data Recovery, licențe care, fără excepție, vor ajunge la 10 dintre voi în primele zile ale săptămânii viitoare.
Dacă sunteți interesați de program și doriți să participați la tragerea la sorți ce va avea loc duminică, 17 aprilie 2016, la ora 23:00, menționați într-un comentariu la acest articol cel puțin alte două aplicații ale Tenorshare. Succes tuturor!
Update 18.04.2016 – Lista câștigătorilor, în ordinea în care au comentat:
- Mihai
- Buluceanu Marius
- Emil-M
- Dan
- steli
- Alexandru Badaluta
- Simion Ionut
- Antipaxi
- Gabriel NEgraru
- sorin
Extragerea a fost efectuată cu ajutorul site-ului random.org, care a ales 10 dintre cele 14 comentarii validate. Felicitări câștigătorilor! Vă mulțumesc tuturor pentru participare!
Alte programe ale companiei Tenorshare sunt Windows Boot Genius, Windows Care Genius, iPhone Data Recovery sau Android Data Recovery
Buna ziua! In primul rand va urmaresc postarile voastre si imi plac foarte mult. Raspunsul la concursul organizat de voi este: Alte aplicatii folosite de Tenorshare, in afara de Tenorshare Any Data Recovery Pro, mai sunt: iPhone Care Pro, Windows Boot Genius, Reiboot.
As vrea sa-l folosesc
Iphone data recovery și android data recovery.
Windows Care Genius si Windows Boot Genius .
iPhone Care Pro si Android Data Recovery. Mulțumesc !
Sal, – Windows Care Genius
– Windows Boot Genius
– Reiboot
Windows Care Genius impreuna cu Android Data Recovery.
Multu succes tuturor
iPhone Care Pro ,Android Data Recovery & Windows Boot Genius.
iPhone Care Pro si Android Data Recovery.
Da vreau și eu, l-am folosit în trecut și e bun și friendly.
Windows Boot Genius
Windows Care Genius
Android Data Recovery
Samsung Data Recovery
Bună ziua!
Alte două programe ale Tenorshare sunt Windows Boot Genius și Windows Care Genius.
Două programe dezvoltate de Tenorshare: Windows Boot Genius și Windows Care Genius.
Windows Boot Genius,Windows Care Genius
iPhone Care Pro si Android Data Recovery. Mulțumesc…
O lista cu castigatorii ?
Deși nu obișnuiam să fac asta, ci comunicam direct prin email licențele, de data aceasta va apărea o listă a câștigătorilor până diseară.
Nu cu unul, ci cu două harduri de 1TB respectiv 2TB am avut „necazuri” in a le fi recuperat datele – (nu-s probleme fizice) și când am citit prezentarea ta făcând lobby acestui produs, am zis că am apucat de picior pe Dumnezeu.
Din păcate se pare că aseară deja a expirat posibilitatea de a mă fi căpătat cu o licență PRO… sau nu ?! :)
Mă gandesc totuși că 500 MB nu sunt relevanți în a face o evaluare corectă softului, mai ales că recuperarea durează deobicei FOARTE MULT și să plătesc 50 $ ca să mă conving că am pierdut banii pe un produs până la urmă „inutil” pentru ceea ce am eu de recuperat, parcă nu-mi dă mâna să fac astfel de încercări…
Motivele pentru care am pierdut datele de pe cele doău harduri :
*Printr-o deconectare rapidă, cu bănuiala că ar fi avut ceva în lucru, la reconectare nu l-a mai vazut, cerându-mi sa-l formatez. Prin toate metodele nu am mai reușit să fac nimic. Am fost sfătuit să-l formatez totuși, ca mai apoi să folosesc un soft de genul celui care l-ai prezentat,
*Cel de-al doilea, il aveam pe un player digital și accidental am dat comanda de a-l formata. Chiar dacă l-am deconectat imediat, desigur, a avut aceeași soartă ca și primul…
Prin amabilitatea ta, doresc sa-mi raspunzi, iar printr-o evaluare corectă, să-mi spui dacă am procedat corect la formatarea hardurilor, dacă softul acesta este cu adevărat performant și dacă mai am vreo șansă in a primi o licență PRO.
Mulțumesc anticipat
Târziu, da, din păcate. Pentru problema ta ai două soluții:
1. Încerci să recuperezi partițiile cu un program specializat. Nu datele, partițiile.
2. Apelezi la un specialist în recuperări de date, dacă datele pierdute merită cheltuiala.
Partițiile cum spuneam, le-am recuperat, dar din păcate DOAR prin formatarea HDDurilor,
iar acum am nevoie ținând cont de perioada îndelungată de recuperare a datelor, de „SOFTUL RECOMANDAT” ! Așa cum ziceai și tu n-am să numesc pe cele de la concurență, dar ce am folosit mi-au dat multe erori si fișiere incomplete, că-mi venea să arunc calculatorul pe geam…
Așadar, ÎMI RECOMAZI CU SINCERĂ CĂLDURĂ ACEST SOFT, zici că ar fi capabil de mai multe „boroboațe” decât altele ?! Măcar să știu ce am de făcut, fiindcă de n-ar fi să am rezultatele scontate, lesne de-nțeles că dacă de l-aș și cumpăra și să ajung la același rezultat ca pân-acum, n-am să știu pe cine-am să „pun la blestem”…
Aștept răspunsul tău. Mulțumesc
Cristian, renunț eu la licența primită (mulțumiri) în favoarea lui Ciprian. Te rog să i-o trimiți lui.
Multumesc !
Să crești mare! :)
Va multumesc!
Noroc ca ,am intrat acum pe site sa vad daca am castigat licenta :))) si noroc ca nu am sters mailurile din gosul de gunoi :D
Multumesc pentru key !