După cel mai recent update, Windows 10 se comportă de parcă n-ar fi conectat la Internet. Deși am reușit, prin metodele prezentate mai jos, să-l readuc pe drumul cel bun doar pe cel instalat într-o virtuală, le descriu în speranța că vouă v-ar putea fi de folos la soluționarea aceleiași probleme.

nu putem accesa aceasta pagina

Cu excepția Microsoft Edge, care afișează mesajul de eroare „Hmm, nu putem accesa această pagină.”, celelalte browsere și programe care necesită o conexiune la Internet funcționează perfect. Nu pot nici să conectez PC-ul la contul Microsoft și nici să verific dacă există actualizări (0x8007042c).

Iar eu mă plângeam că distribuțiile GNU/Linux au bug-uri greu de justificat…

Înainte de a încerca orice altceva apelați la depanatorul problemelor de rețea. Poate fi lansat din Setări » Rețea și internet » Stare rețea » Depanare. Lăsați-l să-și facă treaba. Dacă va găsi probleme le va remedia și, eventual, vă va cere să reporniți calculatorul.

depanator probleme de retea

Dacă problema nu se remediază, configurați manual proprietățile adaptorului (adresă IP, DNS, etc), folosind DNS-urile Google (8.8.8.8 și 8.8.4.4).

Reconfigurarea browserului Microsoft Edge

Ca ultimă soluție, accesați C: » Users » NumeUtilizator » AppData » Local » Packages și ștergeți directorul Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe:

Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe

Bineînțeles, pentru realizarea acestei ultime operații va trebui ca în prealabil să fi închis browserul Microsoft Edge. Pentru reconfigurarea sa, deschideți o fereastră a PowerShell ca Administrator.

lansare power shell

După care executați în acesta comanda de mai jos:

Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}

Ar trebui să primiți confirmarea efectuării cu succes a operației.

edge reinstalat

Iar dacă nici de această dată problema nu se rezolvă, nu vă rămâne altceva de făcut decât să așteptați, la fel ca și mine, noutăți de la Microsoft.

Deși în mașina virtuală s-a remediat problema, pe desktop mă declar incapabil să-i găsesc o rezolvare. Și nu, nici resetarea rețelei, care m-a scos din ceva similar pe Insider, nu a dat roade.

Update în 04.02.2017

Revin cu o actualizare deoarece am reușit sa identific și remediez problema și pe desktop: se pare că ori eu, ori unul dintre programele de tuning, am dezactivat la un moment dat serviciul Windows Event Log. L-am pornit (instructiuni aici), iar acum totul funcționează corect.

actualizari windows

Nu găsesc o explicație logică pentru condiționarea conexiunii la Internet de log-uri, dar asta e o cu totul altă poveste.

5 comentarii
  1. Parcă e încă o problemă de-a lui Linux, nu Windows… Citeam postarea și mă așteptam să apară de undeva un sudo, ceva… :) Rămân la Windows 7!

  2. Microsoft a decrarat razboi lui Canonical pe tema: cine poate dezvolta erori care mai de care mai fara de sens. Si eu m-am confruntat cu astfel de eroare (pe windows), dar pe wifi, tot asa am incercat s-o rezolv, dar asa cum a aparut, asa a si disparut (adica fara urma).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.