Încep prin a vă spune că politica nu mă pasionează deloc, faptele sunt cele care mă interesează și prin urmare nu veți citi vreodată păreri politice aici. Postarea curentă vine ca urmare a unei insulte neargumentate pe care, deși indirect, am primit-o de la un personaj pe care într-o oarecare măsură îl consideram un „apropiat virtual”, apropiat în sensul că am mai discutat una, alta cu el, i-am mai întins câte o mână de ajutor când mi-a cerut și am făcut destul de des, aici, trimiteri spre articolele sale care mi-au părut interesante. Iar acum, că știți cum stă treaba, să purcedem.

mru

Pentru că, oricât de mult ar spune Cucu că-s prost fiindcă nu sunt de acord cu el, am motivele mele să cred că greșește. Dar să începem cu CV-ul lui Mihai Răzvan Ungureanu, un punct bun de sprijin pentru a-mi susține convingerea că este unul dintre puținii oameni competenți pentru un asemenea post important, dacă nu chiar singurul.

  • Mihai Răzvan Ungureanu se trage dintr-o familie de intelectuali din Iași.
  • A urmat studiile Liceului de matematică-fizică „Costache Negruzzi” din Iași pe care l-a absolvit ca șef de promoție în anul 1987.
  • În 1988 a devenit student al Facultății de Istorie-Filozofie din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași, unde a deținut pozițiile de membru al Senatului Universității (1990-1992) și de Secretar Executiv al Asociației Internaționale a Studenților în Istorie, Budapesta – Bruxelles (1990-1993).
  • În 1993 a susținut masteratul în Studii Ebraice la Centrul Oxford pentru Studii Ebraice din cadrul colegiului St. Cross al Universității Oxford, iar la 24 martie 2004 a obținut un doctorat în istorie modernă la Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
  • Mihai-Răzvan Ungureanu a îndeplinit funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe între 1998 și 2001.
  • Vorbește fluent limbile engleză, franceză, germană și ebraică și la nivel satisfăcător limba maghiară.
  • Este numit în funcția de director general – emisar special al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est (2001-2003).
  • Coordonator-adjunct al Inițiativei de Cooperare Sud-Est Europeană(SECI) (2003-2004), ambele cu sediul la Viena.
  • În paralel cu aceste atribuții, a fost ales ca Președinte al Institutului Român pentru Studii Strategice din București (din 2001), membru al board-ului administrativ al New Europe College din București (din 2002).
  • Ministrul Afacerilor Externe în perioada 29 decembrie 2004 – 12 martie 2007. (sursa)

Mihai Răzvan Ungureanu, prin cunoștințele și experiența sa, mănâncă relații externe pe pâine. N-are nevoie de interpret, că vorbește mai multe limbi decât i-au dat manipulatorul și spălatul pe creier în toată viața lor unei jamaicane, iar cel mai important, DNA-ul nu l-a căutat pe acasă, nu ne-a invitat niciodată să-i numărăm ouăle și nici nu i-a fost ruptă rotula de jos.

Aștept din partea minților mai luminate o propunere posibilă mai calificată, adică un politician actual mai pregătit, mai integru și cu un trecut nepătat nici măcar de Rexona, altfel nu-i bun. Din acest motiv m-am simțit jignit: îl consider realmente pe Mihai Răzvan Ungureanu un individ foarte bine pregătit pentru conducerea SIE, instituție în fruntea căreia s-a mai aflat și în trecut.

Sunt sigur că omul acesta, pentru că înainte de toate e om, deoarece partidul avea de justificat niște cheltuieli, a semnat „pe încredere” un inventar în care apărea că și-ar fi cumpărat tot stocul de produse pentru bărbați ale unui Douglas ordinar. E o greșeală greu de trecut cu vederea și pe care eu, unul, încă nu i-am iertat-o, motiv pentru care încă din 2 iulie mi-am arătat dezacordul față numirea domniei sale, dar de la asta la a-i jigni dezinvolt susținători e cale lungă.

Dar Marius lucrează la Prahova TV iar asta justifică multe. El trebuie să adopte convingerile lui Ghiță. Dacă nu ești de acord cu ce-i comandă șefuțul să creadă, ești clar prost. E, cum ar veni, un rândaș ordinar cu foarte puțin bun simț.

Gata, cele zece minute pe care i le-am alocat acestei postări au ajuns la sfârșit.

10 comentarii
  1. Așteptam pe primul care să facă analogia cu locul în care lucrez.
    Mă bucur că te-ai informat, mă bucur că tu crezi că eu am convingeri doar pentru că se scrie în ziare asta.
    Îți spun că, pe acolo n-a dat niciodată, iar convingerile mele sunt doar ale mele. Eu sunt plătit pentru treburi tehnice, nu pentru scris pe un blog personal.

    Poți selecta categoria politică și să te uiți ce-am zis de-a lungul timpului de toate partidele politice, cât și de Ghiță.

    Stai tu liniștit că nu se uită Ghiță la vreunul dintre noi, nu lua bloggăreala ca pe un factor de manipulare pentru că noi suntem prea mărunți pentru lupta lor.
    Câteva mii de unici proveniți din how to și câțiva comentatori constanți chiar nu reprezintă nimic. Be serious, nu suntem zoso sau arhi, oricât ai vrea tu asta.

    1. Repet, că văd că iar te-ai uitat doar la poze:

      Pe mine m-a deranjat eticheta de prostime pe care o pui oricui ar îndrăzni să aibă altă părere. Iei cuvântul „proști” și îl repeți de parcă zici că tu ai inventat inteligența și tot tu separi, Moise al zilelor noastre, prostimea de restul.

      Traficul e irelevant, important e să o spună cât mai mulți, dar mi-a plăcut gluma cu „câteva mii de unici”.

  2. Cristian, nu pot decât să-ți dau dreptate referitor la subiectul articolului.
    Din păcate, ideea de ”om potrivit la locul potrivit” își face greu loc, mai ales în mediul politic unde interesele sunt atât de mari. Cred că Mihai Răzvan Ungureanu a demonstrat că pentru acest post este cea mai bună alegere, iar CV-ul prezentat este cât se poate de elocvent.
    L-am urmărit pe MRU , fără a fi neapărat un simpatizant al lui, pentru că ”are cu ce” să atragă atenția. Nu pot să cred că toate personajele astea, cu adevărat importante politic, cu un asemenea CV pot fi ”fabricate” în laborator. Până la proba contrară, el este alesul.

  3. Oare cati santilbanci, cu CV-uri si referinte mai pompoase ca ale lui MRU si-au tocit fundul pe scaunele institutiilor, au dat chix si ne-au/ sau facut de rusine?
    Marius, e un tip satul de „koktail-ul” in care innotam, mix pregatit de altii si multi MRU, din 90 incoace, e pesimistul care nu mai crede in eticheta care-ti ia ochii si care se revolta, facandui „prosti”, pe cei care, in opinia lui, nu s-au trezit inca.
    Cristian, tu esti optimistul care vede omul per ansamblu si analizeaza tot „bagajul” pe care-l are in spate acea persoana, SPERAND, ca e omul potrivit la locul potrivit.
    Timpul o sa dea dreptate, unuia ori altuia, pana atunci, scoateti berile din frigider si cand ar fi, mai rau sa fie, ca acum!!!!
    … si lasati-l pe Ghita in pace, are si el dreptul la opinie, buna sau rea.

    1. N-am contestat opinii, ci limbajul folosit fără o justificare reală. Argumentele folosite de mine în text apar pentru a demonstra ca întemeiată convingerea multora că MRU e bun pentru SIE, prin urmare ei îl susțin. Ce observ e altă chestie: nici el, nici tu, nici și nici cei care m-au înjurat în comentariile care niciodată nu vor apărea pe blog fiindcă nu vreau eu, n-ați nominalizat unul mai bun. Încă aștept.

      Referitor la opinie, știi foarte bine că noi doi, adică tu și eu, n-am fost întotdeauna pe aceeași lungime de undă. M-ai/te-am jignit vreodată? Nu. Despre asta e vorba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.