Nu-l cunosc personal, nu-i împărtășesc toate ideile și supozițiile, înțelege unele lucruri total pe dos, dar Bobses scrie, pe îndelete, tutoriale GNU/Linux. În cea mai recentă postare pe blog, acesta explică, așa cum ne place mie și celor mai mulți dintre voi, procedura de instalare a Ubuntu Minimal, versiunea „curată” a cunoscutei distribuții GNU/Linux.
Dacă vă interesează subiectul, sau dacă vă vedeți în viitorul apropiat făcând primii pași în Linux, blogul „Lumea lui Bobses” e un bun punct de pornire. E un blog personal, la fel ca acesta, deci nu porniți de la ideea că 100% din materialele pe care le veți citi acolo vor fi despre GNU/Linux sau subiecte tech.
Iar dacă tot am adus vorba, iată câteva tutoriale și articole care tratează câteva subiecte de interes general în rândul celor care intenționează să facă primi pași în GNU/Linux:
- Instalarea ARCH LINUX în mod grafic
- Câteva distribuții Linux de categorie ușoară care pot resuscita un PC vechi
- Este necesară instalarea unui antivirus în Linux?
- Comenzi pe care orice începător în Linux trebuie să le cunoască
- Editoare de imagini în Linux – alternative la Photoshop
- Cum se montează Google Drive în Linux folosind GOOGLE-DRIVE-OCAMLFUSE
Vă sfătuiesc să ignorați excesul de zel al autorului când vine vorba de Windows; unii înțeleg să-și arate dragostea și devotamentul pentru ceva, orice, urând „concurența”, iar Bobses e mare fan GNU/Linux. Prin urmare, tot ce apare nou în Windows, va considera că e clar copiat din/de la o distribuție GNU/Linux, pe modelul celor de la Apple, niște unii convinși că au inventat zăvorul și telefonul cu margini rotunjite…
Majoritatea articolelor sunt scrise evaziv, denotând neîncrederea autorului în potențialul GNU/Linux când vine vorba de rezultate, de expunere, tocmai de aceea trebuie încurajat să continue ceea ce mulți nici nu s-au încumetat să urnească.
Pompiliu, dacă citești asta… stai calm și treci la scris! Nu aștept nimic în schimb, nu e cazul să simți nevoia să te recompensezi în vreun fel.
Mulțumesc atât pentru aprecieri, cât și pentru critici.
Și eu îți citesc blogul (sunt abonat la feed-ul RSS), chiar dacă nu sunt de acord cu unele dintre ideile tale. :) Dar tocmai din părerile diferite s-au născut lucrurile mari. :)
Să-ți crească blogul mare!