Avantajul de a oferi smartphone-uri pentru toate buzunarele vine la braț cu un mare dezavantaj: oferta prea mare și ambiguă. De altfel, oferta prea mare este și motivul pentru care mulți consideră smartphone-urile cu Android o mizerie comparativ cu iPhone-urile.
Puțini știu că e nejustificată comparația între un telefon de 3000 de lei cu unul de 300, dar și mai puțini știu să-și aleagă telefonul în funcție de întrebuințarea zilnică de bază pe care i-o va da acestuia, iar aici intervine Which Phone, o nouă aplicație Web de la Google care ne ajută să alegem telefonul care se adaptează cel mai bine așteptărilor și buzunarului nostru.
Dacă folosești telefonul în principal pentru a te juca pe el e greșit să-l alegi pe cel cu cea mai bună cameră, cum la fel de greșit e să-l iei pe cel mai puternic de pe piață pentru a citi știrile și sta în contact cu prietenii prin WhatsApp și Facebook.
Dacă în primul exemplu dat e posibil ca după achiziționarea telefonului să te plângi de aptitudinile acestuia, în cel de-al doilea vei deveni melancolic amintindu-ți cât de mult ține bateria bătrânului Nokia cu display de de calculator de buzunar.
Sunt interesanti si cei de la GOOGLE, cumpara pe bani grei, aplicatii bune, la care ulterior renunta, dezvoltand altele „de doi bani”, ca aceasta….
De obicei cumpără aplicații pentru a le integra în serviciile și aplicațiile proprii, dar chestia asta o fac toți, nu doar Google.
Dar totuși, de ce zici că aceasta e inutilă?
Mie imi recomanda Samsung Galaxy S6 (S6 Edge), LG G4 si HTC One (M9).