Am vrut neapărat ca în penultimul articol pe 2016 să vă vorbesc despre aplicațiile și serviciile cu care deși nu l-am început, îl voi încheia, iar asta deoarece mi-au simplificat multe dintre sarcinile pe care le realizez zilnic. Voi începe cu Franz, o aplicație universală pentru principalele servicii de mesagerie instant, multiplatformă, din care conversez prin Telegram, Messenger sau WhatsApp.
Dacă ar fi după mine, altceva decât Telegram n-ați găsi la mine în dispozitive, însă la fel ca voi, nu am doar prieteni, colegi, verișori și mătuși geeks. Franz reunește toate aceste servicii într-un singur loc, scutindu-mă astfel de instalarea unui clientului oficial al fiecăruia.
Google Play Music Desktop Player
Am început să folosesc Google Play Music Desktop Player în vară, când m-am reabonat la serviciul de streaming a cărui nume îl poartă. Este actualizat periodic și se comportă impecabil acolo unde am eu nevoie de el: pe desktop.
Îmi place că dispune de versiuni pentru principalele sisteme de operare pentru PC, de la Mac OS X la Windows și Ubuntu, adică ideal pentru cineva atât de nestatornic cum sunt eu, și totodată esențial pentru a justifica plata lunară a unui abonament Google Play Music în condițiile în care majoritatea timpului ți-l petreci în fața calculatorului.
Spark
Este clientul de email pe care-l prefer pe MacBook și-l aștept cu nerăbdare pe Android, Windows și Ubuntu. Mă încântă multe lucruri la el, dar o face în mod special funcția de căutare, extrem de rapidă și eficientă când vine vorba de localizarea e-mail-urilor cu o oarecare vechime în Inbox.
GhostWriter
Vă mai amintiți despre sucul de mere? Am renunțat la a mai scrie asemenea minuni aici, încă mai scriu, dar dacă vă spun unde va trebui să vă ucid. :| Pentru acel gen de conținut prefer GhostWriter, dar îl folosesc și îl alte scopuri.
ProtonMail
Aveți secrete? Eu am, și fiindcă prefer să-și păstreze acest statut, am început să folosesc ProtonMail. Am încredere deplină în acest serviciu, dar această încredere nu i se datorează asocierii sale cu Edward Snowden.
Google Photos
Prefer să folosesc propriile-mi fotografii la ilustrarea articolelor, rar apelez la băncile de imagini, iar Google Photos e ideal la organizarea și localizarea lor. Când am nevoie de o fotografie cu telefoane, scriu „telefoane” în caseta de căutare și sunt întâmpinat de toate fotografiile în care OCR-ul a identificat telefoanele fotografiate la un moment dat.
Toby
Cu o medie de 40 de file deschise permanente în browser, nu e de mirare că Google Chrome ajungea să acapareze 3-4 GB de memorie RAM, dar am aflat de Toby, o extensie foarte utilă pentru gestionarea filelor, dotată cu motor de căutare propriu.
Incompetech
Dacă aveți vreodată de muzică gratuită, distribuită sub licența Creative Commons, pentru a o folosi în proiectele voastre de orice tip, acesta este portalul la care ar trebui să apelați mai întâi. E locul din care descarc muzica pe care o folosesc în podcast sau ca fundal tutorialele video.
OBS Studio
E programul cu care înregistrez activitatea la calculator, util pentru realizarea de tutoriale video, însă poate fi folosit și la streaming (util pentru cei care vor să transmită prin internet o partidă de Counter Strike, de exemplu.
Cloudup
Multe dintre fotografiile full screen pe care le postez pe blog sunt găzduite de Cloudup, serviciu de găzduire a fișierelor multimedia care nu exagerează cu compresia, pe care vi-l recomand ca o alternativă la Imgur, Flickr, Photon, etc.
Cam astea ar fi noutățile comparativ cu lista de aplicații publicată în primăvara anului trecut. Am îmbătrânit și eu, mi-am format tabieturi; cu toții o facem la un moment dat… :)
Să scrii de sucuri de mere mai lipsea pe 2016.
Sărbători fericite! ?
Așa mă gândeam și eu :) Sărbători fericite!
O intrebare as avea : exista (sau ai folosit) Google Drive sau OneDrive in Ubuntu ?
Si o urare : Sarbatori fericite alaturi de cei dragi !
Nu, doar Dropbox, dar poți conecta după cum e explicat aici.
Mulțumesc, asemenea!
Sărbători fericite!
Interesant Franz, chiar cautam ….ecva asemanator sa zic
Îmi da și mie câteva poze de desktop pe care le folosești? Mulțumesc.