Partea nasoală a achiziționării unui smartphone de care n-a prea auzit lumea e că nu prea găsești accesorii pentru el. Am vrut o husă, un tempered glass și-un bumper? A trebuit să le comand din China și să le-aștept câteva săptămâni! Dar când am de ales între a face asta și a plăti de trei ori prețul unui telefon doar pentru că e „popular” și toți se-ngrămădesc să fabrice accesorii pentru el, parcă prefer prima variantă în detrimentul libertății de alegere.

Bumper aluminiu Meizu MX5

Bumper-ul „hauriu” din imaginea de mai sus l-am cumpărat de la GearBest, singurul pe care l-am găsit pentru Meizu MX5, drept care nu pot spune că am avut opțiuni. Dar, după cum spuneam și mai devreme, așa stau lucrurile când îți cumperi un smartphone doar bun.

Pentru un smartphone bun care mai e și foarte popular, ai de ales între zeci de bumpere, iar pe posesorii unui astfel de telefon care preferă să nu folosească așa ceva, chiar nu-i înțeleg, dar asta e o altă poveste cu care n-are rost să vă răpesc timp acum.

Proaspăt scos din cutie, bumperul achiziționat de mine pare crema bumperelor, dar când îl montezi pe telefon îți dai seama de ce nu foarte multa lume folosește acest tip de accesoriu și preferă să riște: acestea îți transformă jucăria într-o cărămidă!

bumper meizu mx5 sus

Arată ca o carapace de broască țestoasă, iar în acest condiții nici nu e de mirare că am renunțat la utilizarea sa în aceeași zi în care l-am montat pe telefon pentru prima dată. Motive să-mi displacă am suficiente, iată alte câteva exemple:

Abia după ce smartphone-ul a luat o trântă zdravănă am ajuns la concluzia că totuși ar trebui să renunț la estetică în favoarea protecției, dacă intenționam să prindă 2016 întreg. Și-am făcut bine, că la doar o zi după, telefonul a hotărât să coboare scările înaintea mea. Din fericire, el n-a pățit nimic, doar bumperul si folia de sticlă securizată s-au ales cu „cicatrici”:

Cu această ocazie m-am bucurat că am comandat două folii, nu una, am înlocuit-o pe cea care s-a spart și desprins în urma șocului, și-am mai adăugat niște bureței în interiorul bumper-ului pentru a mă asigura că va proteja telefonul și mai bine decât o făcuse deja.

burete adaugat in bumper

Poate că telefoanele nu arată nemaipomenit în bumpere și nici nu sunt la fel de comod de manipulat cum sunt atunci când le utilizați fără așa ceva, dar dacă ați avut până acum cel puțin un dispozitiv căruia i-ați spart ecranul sau carcasa mai devreme decât ați fi sperat, în locul vostru aș lua serios în calcul achiziționarea unui bumper de metal sau cauciuc.

Nu spune nimeni să le folosiți în permanență, deși ar fi de preferat, ci doar atunci când riscurile sunt mai mari, de exemplu, în drum spre serviciu, la schi sau în drumeții.

11 comentarii
  1. Iarta-ma ca o spun dar esti predispus la accidente cu telefonul. Nu glumesc, parca toate telefoanele pe care le-ai achizitionat au iesit cu vanatai. Lumia are ecranul spart, xiaomi a fost scapat de cateva ori la rand (noroc ca chinezii i-au strans bine suruburile) si acum meizu. Doar samsung a scapat (din cate stim noi).Ti s-a intamplat aproape sa scapi un telefon de teste?

    1. Asa este, dar, în mod surprinzător, nu mi s-a întâmplat până acum să scap un telefon avut în teste. Habar n-am de ce, dar presupun că, știind că nu-mi aparțin și că trebuie fie să le dau înapoi, fie să le trimit cadou unui cititor, am mai multă grijă.

  2. Am un raspuns la intrebarea ta: De ce oameni poarta telefoane scumpe fara husa? Raspunsul este simplu: Ca sa se laude. Una e cand ceilalti te vad la ureche cu un telefon din sticla si metal, gen s6, care scoate invidia din oameni si alta e cand telefonul e imbracat intro bucata ieftina (in teorie) de plastic si poate (uneori, in cazuri izolate) cu putin metal. Intr-o nata obtimista: Avantajul sticlei: scapi odata telefonul si-l faci mozaic; Avantaj aluminiu:poti uni zgarieturile de la cazaturi in diverse forme. Acum sa redevenim seriosi: senzatia pe care o ai cand telefonul scump iti cade pe jos este echivalent cu un preinfard (proportional cu cat tehnologia devine parte din viata noastra).

    1. Daca ar fi majoritar din metal (peste 60-70 %) da. De aceea producatorii nu fac smartphon-uri 100% acoperite de metal, mai apar si cateva dungi din plastic, pentru antene. Cred ca producatorii care-si permis sa lanseze huse de calitate superioara, din materiale premium se gandesc putin si la conectivitate, ca altfel si-ar stica imaginea.

  3. Si eu am un Huawei Y6 pentru care nu gasesc accesorii prin Iasi, de aceea am comandat un bumper identic cu al tau de pe GearBest. La fel de dezamagit estetic am fost dupa instalarea lui, mai ales ca asteptarea durase 3 saptamani pe putin. Dupa 2 trante, nu la fel de puternice ca ale tale, am inceput sa il apreciez. :)))

  4. Salutare. Am un meizu m2 cu o husă asemănătoare celei pe care o ai tu și aș dori să știu de unde ai luat acei bureței pe care i-ai lipit pentru protecție suplimentară (sau unde găsesc o bandă asemănătoare celei montate din fabrică). Intreb deoarece la mine capacul din spate, după ce e montat, are un joc slabut dinspre baza telefonului în sus și ceva mai deranjant în lateral. Mă gândeam să lipesc ceva de genul pe capac ca să preseze mai mult pe telefon.

    1. Găsești în supermarketuri, sunt discuri de diverse dimensiuni și grosimi pentru protecția picioarelor mobilierului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.