Azi am primit generatorul de ozon comandat pe Bangood și trebuie să-i confecționez o cutie, un loc de veci în care să intre doar praful, nu și degetele curioșilor neinițiați în ale bricolajului cu riscuri relativ mari. Dispozitivul propriu-zis arată foarte bine și funcționează impecabil, dar pentru a deveni util e important ca acesta să fie scăldat în flux de aer ≅ 100 cfm.

generator de ozon

Am făcut rapid și o schemă electrică ce detaliază exact felul în care doresc montarea, dar se acceptă și alte variante. Nu insist pe un anume material, mă interesează aspectul exterior și spațiul interior. Și da, generatorul se încălzește pe durata funcționării ( ∼80°C).

Am văzut că mulți folosesc truse de scule, dar parcă vreau ceva mai atractiv de atât. Nu mă dau la o parte nici de la confecționarea unei cutii, dar problema e că nu știu unde aș putea găsi materialele necesare la dimensiunile specificate, că n-am posibilitatea tăierii lor.

schema electrica generator ozon

M-ați ajutat de multe ori și nu doar cu idei, de aceea apelez la voi, știu că nu mă veți lăsa la greu nici de data această! Deci, ce recomandări aveți?

35 comentarii
  1. Te-ai gandit ca 3D Printingul ar putea fi o solutie? Sunt firme care confectioneaza orice pe baza unor dimensiuni

    1. Nu, însă ai dreptate, ar putea fi o soluție. Recomandări?
      Later Edit: nici costurile nu vreau să fie foarte mari.

  2. Nu, am vazut pe youtube procedeul, am cautat pe google si am vazut ca sunt firme la noi care fac asa ceva (preturile spre surprinderea mea nu erau super mari) si am ramas impresionat de multitudinea de variante in care poti folosi tehnologia asta noua

    1. Avantajul ar fi că aș putea să modelez cutia în CAD exact așa cum îmi place mie, dar sunt curios și de ce costuri vorbim. Am dat de o astfel de firmă de la noi, le voi cere mâine o ofertă.

    1. Ba nu ești nedormit…așa ai scris…40x20x30 cm…Și zii mai EXACT… Ce dorești anume de la cutie…ce și cum adică…IZOLARE ?
      Se poate construii foarte ușor și din sticlă…cu adeziv siliconic…ca la acvarii, din plăci de ABS lipite cu lipici pe bază de codez…din policarbonat colorat sau transparent, plexiglas…și de ce nu din țeavă ( rotundă )…de construcții pvc…sunt și la diametru de 30-40 cm, faci două capace rotunde…etc…

    2. Vezi link, am rectificat titlul ulterior. :)
      Izolant termic, să nu ia foc. Mi-a venit o idee. Tub ⌀ 100mm x 600 mm. Punct de sprijin din ABS, la un capăt sită, la altul ventilator axial t.v. ⌀ 100mm, componentele în linie.
      Tubul îmbrăcat în autocolant și mâner de plastic montat pe partea superioară. Și mai simplu.
      Dar iese tun…

    1. Nu, au trecut ceva luni de când am luat-o, cam ar fi vremea să aducă din nou.

  3. Uite o idee, plasează traful în panoul de siguranțe (dacă îți permite spațiul), legat direct, fără priză, și găsește o cutie de dimensiuni mai mici pentru bobină. Asta ar insemna să mergi cu cabluri prin casă de la traf la bobină, nu știu dacă e atractiv sau nu, dar poate le poți camufla, sau poate ai traseu deja făcut pentru cablul de net, nu știu. Pe cablul ăla poți pune și întrerupător.
    Eu folosesc deseori genul ăsta de trafuri pentru camere de supraveghere (12V), și când am posibilitatea le leg direct la panoul de siguranțe, bine, nu eu, electricianul.

    1. Tot la lemn m-am gândit și eu, asta în cazul în care Dan nu reușește să mă ajute cu una din aluminiu după schița trimisă.

  4. Domnule Cristian puteti sa folositi o caserola de plastic pe care sa o ” captusiti ” cu o folie de aluminiu .

  5. La magazinele cu specific electric (s-ar putea si ceva gen Praktiker) gasesti cutii de distributie sau doze de ramificatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.