Știți fotografiile și filmările în care apar becuri sau electronice în funcțiune deși, aparent, acestea nu sunt alimentate în vreun fel cu energie electrică? Nu le știți? Am pregătit eu una în care se observă cum imprimanta mea este „alimentată wireless” deși acest lucru nu este deocamdată posibil.
Este vorba de un truc deosebit de simplu realizat cu ajutorul a două fotografii pe care ulterior le-am suprapus în Photoshop. Mai întâi am fotografiat imprimanta deconectată, după care am conectat cablurile, am pus-o în funcțiune și i-am făcut o altă fotografie.
Odată încărcate în Photoshop ca straturi independente, am șters din cea de-a doua fotografie doar porțiunile care nu voiam să apară în cadrul final.
Procedura este aceeași și atunci când fotografiați becuri sau alte corpuri de iluminat, ori când doriți să creați senzația că un obiect levitează.
Într-adevăr, imaginea de mai sus nu este cel mai bun exemplu de montaj bine realizat, însă pentru scopul propus, acela de a vă arăta cum se realizează un astfel de cadru, e numai bună.
Și de această dată am făcut două fotografii. În prima am plasat în fața camerelor, sprijinit pe niște clești, un măr. Am demontat cleștii și am făcut o nouă fotografie. Am plasat-o pe prima deasupra celeilalte, după care am șters cleștii folosiți pe post de suport.
Pentru rezultate cât mai bune este important să controlați lumina ambientală și reflexiile, altfel vor fi sesizate diferențele. La fel de importantă este camera foto și punctul de focalizare, care trebuie să rămână în aceeași poziție. Dacă veți schimba punctul de focalizare sau poziția camerei foto, nu veți obține un rezultat convingător și va trebui să repetați fiecare pas.
Pe același principiu sunt realizate și fotografiile în care un obiect sau un individ apar de mai multe ori în locuri sau poziții diferite: mai multe fotografii suprapuse, realizate după deplasarea subiectului dintr-un loc în altul, având grijă ca luminile și reflexiile să nu genereze umbre inestetice.
Desigur, la realizarea acestui tip de montaje se poate folosi orice program de editare foto, nu doar Photoshop, dar sfatul meu este să apelați la unul care permite lucrul cu layers, cum ar fi Gimp, de exemplu. Eu am folosit Photoshop fiindcă e singurul pe care-l am la dispoziție.
Ce smecherii ! Acea cu marul stiam ca fizic este imposibil sa plutesca singur,neajutat.Dar cu imprimanta e bine realizata.Eu ma gandeam ca firele toate-s trase printr-o gaura ascunsa sub imprimanta.