Internet Explorer-ul îl am setat să și le șteargă singur la închidere, iar asta deoarece nu vreau să păstreze cache-ul site-urilor la care lucrez, ci să descarce de fiecare dată tot conținutul. Dar, e drept, am Internet Explorer în computer doar pentru a mă asigura de compatibilitatea site-urilor cu el. Internet Browserul pe care-l folosesc zilnic e Chrome, iar Firefox și Opera îmi sunt utile pentru plugin-urile dezvoltate exclusiv pentru ele. În fine, întrebarea vine din dorința de a afla unde vă poziționați voi comparativ cu cantitatea de temporare pe care CCleaner mi le găsește la scanarea bilunară: aproximativ 25 GB.
Cele mai utilizate programe sunt Google Chrome (pentru browsing), AIMP3 (care rulează în permanență), PhpStorm, Notepad++ și VMware Workstation (în care rulez serverul web local folosit la teste), Putty și WinSCP.
Culmea, niciunul dintre acestea nu este principalul generator de temporare!
În fine, întrebarea pe care v-am adresat-o în articol este o simplă curiozitate, iar dacă veți avea bunăvoința să-mi răspundeți ar fi interesant să indicați în răspuns și care sunt programele pe care le utilizați cel mai frecvent.
La 2-3 zile cu Ccleaner.
Nu e, totuși, prea des?
Eu mai folosesc si programul Tracks Eraser.Este foarte bun si curata bine.Incearca-l trial 30 zile si vei vedea avantajele.
Firefox, Notepad++, Geek, AmmyyAdmin, VLC, Tcpview, Netscan. OS-WindowsXP fara antivirus. :) – ( QuickScan in FF si AVZ Antiviral Toolkit pentru HDD ).
Faină colecție! :)
Pfff, scuze am uitat de intrebare :) CCleaner, cam la trei saptamani.
Eu folosesc Clean Master care este mult mai eficient decat CCleaner,iar scanarea o fac zilnic inainte sa inchid calculatorul.Chiar daca browserul imi face curatenie automat la inchidere,Clean Master tot imi mai gaseste ceva de sters si o face in mod eficient.
Mda, și eu îl preferam, dar după o restaurare a sistemului cu nu mai știu ce ocazie, am omis să-l mai instalez, revenind la CCleaner.
Apropo de ștergerea zilnică, această practică nu mi se pare deloc OK.
De ce nu e ok?! Fara vreo logica, fara sa-mi treaca prin minte vreo cauza care ar dauna, eu rulez CCleanerul de cate ori vad ca ‘tomberonul” meu are ceva in el (stiu, nu pentru a-l goli pe acesta, ci doar e un pretext pentru a goli temporarele). Dupa ce dezinstalez ceva, meg si deschid CCleanerul ruland si curatirea registrilor. Asta fac eu, nu sustin ca e bine. Astept argumente care sa imi mai stopeze obsesia asta.
Scuze. Am citit argumentatia ulterior.
1. Ți-am răspuns la email.
2. Vezi răspunsul dat lui @Sandu.
Clean Master
Mi-ai spus cu ce, dar nu mi-ai răspuns la întrebare…
Revin si te intreb de ce nu e ok o stergere zilnica a ‘gunoaielor’din calculator.Dauneaza la ceva anume?Explica-mi te rog daca sunt in pericol sa stric ceva pe acolo fara sa stiu.
Dacă ai accesa zilnic site-uri noi, niciodată pe cele accesate cu o zi înainte, s-ar justifica ștergerea zilnică, iar asta deoarece site-urile salvează la tine pe HDD fișierele statice (foaia de stil, iconițele, etc.), de unde Internet Browserul le va citi la reaccesarea site-ului, descărcând de pe server doar informația nouă (texte, imagini, etc).
Ștergând zilnic temporarele, la reaccesarea site-ului toate aceste fișiere se vor descărca iar, prin urmare site-urile pe care le accesezi zilnic sau cel puțin periodic se vor încărca mai greu, scrii zilnic, inutil, zeci de fișiere pe HDD, etc.
Mersi Cristi pentru lamurire.Sa-nteleg ca-mi recomanzi sa dezactivez si stergerea automata la iesirea din browser sau nu e nevoie?Daca totusi e nevoie o sa o dezactivez urmand sa sterg cu Clean Master-ul la o anumita perioada optima desi n-am idee care sa fie asta.
La cel pe care-l folosești zilnic pentru a naviga, da, îți recomand să o dezactivezi.
CCleaner, folosit de cate ori îmi amintesc. Aproximativ la vreo luna.. La mine valorile insa sunt mult mai mici. Si totuși, parca nu ne-ai spus ce anume generează așa de mult ” gunoi”?
Dacă vă spun va trebui să vă ucid. :) Sincer, n-am fost curios, dar voi investiga la următoarea curățare și vă anunț, însă presupun că e vorba de ceva aplicație de streaming dintre cele testate recent.
De cate ori amintesc de ele , este si de multe ori cand inchid PC – ul
TFC (Temporary File Cleaner) …. pentru ca curata si ramasitele de Flash
UnCleaner …. ptr. ca e simplu
lunar ….. Privazer
CCleaner o data pe luna .
Cu o aproximatie relativa de odata pe luna si ori de cite ori imi aduc aminte, dar nu mai des de odata la 2-3 saptamini, folosesc o varianta portabila a TempFileCleaner (practic un singur fisier). Am renuntat demult la CCcleaner pentru ca de fiecare data cind l-am folosit, a trebuit sa reinstalez AutoCAD-ul 2007, esential pentruvmunca de zi cu zi. Am mai folosit si alte softuri de curatat temporarele de browser, din curiozitate, nu le mai stiu numele pentru ca asta se petrecea demult, in perioada cind eram entuziasmat sa caut softuri exotice. Cu TempFileCleaner imi fac damblaua, mai dau apoi o defragmentare la discul C cu MyDefrag, iar temporarele se aduna fainbfrumod de fiecare data. Mai ceva ca si buruienile.
Eu il curatam in fiecarea seara inainte sa inchid laptopul cu cclener dar acum daca mi-ai spus mai ales ca am si ssd am ales sa il curat la 2 saptamani.
SSD-ul tău îți va fi recunoscător pentru asta :)
interesant articolul pina acum curatam cu clean master o data pe saptamana deci nu e bine pt un ssd multumesc inca o data pt acest articol omul invata cat traieste
CCleaner si CleanMaster-ul o data,maxim de doua dati /saptamana.Am renuntat de mult la Wise Care 365 si Glary Utilities.Au ramas agatate pe ecran si pc.
Salut Cristian! Eu folosesc o extensie a Chrome cu numele „OneClick Cleaner for Chrome” si poti sa-ti alegi ce sa stearga, dar numai din browser. Cristian am si eu o intrebare la tine…am incercat pe mai multe site-uri, dar nu am primit raspuns. As dori sa stiu daca am o versiune de Win 8.1 crack-uita, dar care primeste fara nici o probleme toate update-urile (adica functia Auto update este activata), pot sa-mi fac un cont Microsoft fara sa-mi cauzeze din cauza faptului ca windows-ul nu este licentiat? Multumesc mult (anticipat) pentru raspuns.
Nu știu să-ți spun, dar să sperăm că îți vede comentariul cineva care știe și-ți va răspunde.