Spune o vorbă că ce nu poți face astăzi să nu lași pe mâine, ci pe poimâine, că până atunci fie o fac alții în locul tău, fie nu mai trebuie făcut. Partea bună a problemelor de genul acesteia, fiindcă fiecare problemă are întotdeauna și o parte bună, e că dacă ea n-ar fi existat, n-aș fi organizat și nici securizat site-ul de parcă ar fi unul care oferă acces la conturile bancare ale miliardarilor.
Cu această ocazie am aflat și că link-urile scurte și directe care duc la descărcarea fișierului promis, chiar dacă simplifică munca utilizatorului scutindu-l de click-uri în plus, nu sunt văzute cu ochi buni de către motoarele de căutare, acestea preferând, la fel ca și taximetriștii, drumul cel mai lung.
Am mai aflat și că tot mai mulți indivizi îmi copiază cu nerușinare, cuvânt cu cuvânt articolele, și mai mult, își însușesc munca mea și a altora în timp ce nu văd în asta o problemă, dar și că Google și Bing dau curs rapid solicitărilor de eliminare din rezultate link-urile ce găzduiesc conținutul însușit pe nedrept.
Apropo de asta, în caz că aveți un site și ați observat că un oarecare a preluat ceva de la voi fără acordul vostru și fără a cita sursa, puteți solicita aici eliminarea din rezultatele Google, iar dincoace din Bing, completând formularele cu informațiile cerute.
În ambele cazuri durează. E necesar ca mai întâi să luați legătura cu cel care administrează site-ului, să-l rugați să elimine conținutul respectiv și să păstrați o dovadă a trimiterii solicitării.
Păstrarea dovezii e importantă deoarece e posibil să vă fie cerută de reprezentanții motoarelor de căutare, care în acest mod doresc să se asigure că ați făcut tot ce v-a stat în putință pentru a soluționa pe cale amiabilă problema.
Pe lângă cele de mai sus, am mai descoperit o chestie interesantă vis-a-vis de felul în care motoarele de căutare evaluează site-urile. Ei bine, acestea, iar acum mă refer doar la Google și Bing, pun foarte mare preț pe experiența avută de utilizator la accesarea site-ului de pe mobil.
Mai mult decât viteza de încărcare și numărul redus de fișiere și scripturi, contează comoditatea utilizatorului la navigare și interacționare cu site-ul. E foarte important ca utilizatorul să nu apese din greșeală pe altceva decât elementul (imagine, link, banner, șamd) de care era interesat.
Excepție făcând ultima observație, de toate celelalte probleme eram conștient, dar am tot amânat remedierea sau combaterea lor. Odată remediate problemele, conform statisticilor oferite de Google Analitics, soluționarea lor a dus, în doar o săptămână, la o creștere de 17 procente a vizitelor zilnice primite de articolele care în ultimele luni au avut un trafic constant.
Sunt convins că un rol important în această creștere îl are și eliminarea din motoarele de căutare a link-urilor fermelor de conținut furat, dar creșterea cu două sau chiar trei poziții în rezultate inclusiv deasupra competitorilor legitimi se datorează, și sunt ferm convins de asta, în mare parte optimizării conținutului și îmbunătățirii experienței la navigare. Aveți un site? Știți ce aveți de făcut!
Tot raul spre bine, spune o vorba. Dupa lectia de zoologie cu maimutele, prin documentare a urmat (as zice eu in mod firesc) o mai buna intelegere a modului de indexare a motoarelor de cautare si chiar posibilitatea raportarilor plagiaturilor, ori asta deja e un lucru bun pentru ca procentele au crescut. Sfaturile sint utile pentru cei care administreaza site-uri.
Excelent articol, bine zis. Felicitări. Chiar aşa…nimeni nu le poate ştii pe ” toate”…