După 28 de ani, marca McAfee dispare, însă va păstra scutul roșu care o reprezintă. În cadrul Consumer Electronics Show din Las Vegas (CES 2014), Brian Krzanich, CEO-ul companiei Intel, a afirmat că aplicațiile de securitate McAfee vor continua să existe însă sub un nume nou, Intel Security. Mai mult, aplicațiile de securitate pentru Android vor fi oferite gratuit.
Când Intel a cumpărat McAfee în 2010, compania era conștientă că pe lângă un produs de securitate renumit, cumpărase unul a cărui imagine se afla în cădere liberă. În mâinile sale, McAfee nu a reușit să impresioneze în testele de performanță și eficacitate, iar excluderea sa din Virus Buletin, datorită rezultatelor nesatisfăcătoare obținute în urma testelor, nu a făcut altceva decât să îngroape și mai mult soluția de securitate.
Ceea ce-și propune Intel acum pare greu de obținut, cu atât mai greu cu cât multe persoane asociază soluția de securitate cu John McAfee, fondatorul său, care și-a subminat încrederea datorită problemelor recente cu justiția, cercetat în 2012 în Belize pentru asasinarea unui compatriot. Evident că această publicitate negativă, deși se spune că nu există publicitate de două feluri, n-a favorizat compania McAfee, motiv pentru care Intel a decis închiderea mărcii.
Totuși, McAfee continuă să fie un nume asociat cu soluțiile antivirus, să nu uităm că VirusScan, în epoca Windows 95, a fost primul scaner utilizat de majoritatea dintre cei care în acea vreme aveam un computer personal. Prin urmare, Intel nu-i va putea schimba numele de la o zi la alta, campania de rebranding urmând să fie pusă în practică pe durata anului în curs.
Mai știm și că Intel intenționează integrarea mecanismelor de securitate direct în hardware, în acest fel, sistemele informatice fiind capabile să detecteze și blocheze amenințările cu o viteză și eficacitate mult mai mari, fără a implica o creștere a resurselor necesare. Astfel, cel puțin teoretic, nucleul antivirusului nu va putea fi atacat și încărcarea acestuia nu va mai depinde în niciun fel de sistemul de operare, chiar dacă acesta ar putea fi controlat prin intermediul unor aplicații desktop. Posibil știm că este, iar tehnologia a fost patentată de Kaspersky în 2012!
sursa | cnet.com