Deși l-am descărcat și instalat de câteva zile bune, încă nu știu dacă LightZone seamănă mai mult cu Photoshop sau cu Lightroom, acesta dispunând, practic în egală măsură, de uneltele de editare și postprocesare disponibile în ambele soluții oferite de Adobe.

LightZone

În locul straturilor și a măștilor, LightZone împarte fotografiile în 16 zone cu funcționalități diferite. Printre virtuțiile sale se numără și capacitatea sa de procesare în lot a fotografiilor, gama bogată de instrumente, stiluri și efecte utile manipulării și postprocesării, precum și compatibilitatea completă cu cele mai răspândite formate RAW.

Chiar dacă este comparat adesea cu acesta, LightZone nu se vrea a fi o alternativă a Lightroom, ci o trusă de instrumente de reparare și îmbunătățire rapidă a fotografiilor (de aici și similitudinile cu Photoshop), menite să permită realizarea celor mai comune și frecvente operații realizate de fotografi.

Vă recomand să-l descărcați și instalați chiar dacă pentru a face acest lucru va trebui să vă creați un cont pe LightZoneProject.org, apoi să așteptați activarea acestuia (durează între 10 minute și 3-4 ore; veți ști că v-a fost activat contul atunci când în panoul lateral stâng al site-ului vor fi afișate link-urile de download). În opinia mea, LightZone, datorită funcțiilor sale, chiar merită acest mic efort!

7 comentarii
    1. Link-urile de download vor apărea în partea dreaptă a paginii, de îndată ce contul a fost activat de un administrator al site-ului.

    1. Link-urile de download vor apărea în partea dreaptă a paginii, de îndată ce contul a fost activat de un administrator al site-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.