În timpul procesului de instalare al sistemului de operare Windows 8.1, chiar la început, asistentul solicită introducerea unei chei de produs valide (licență / serial). Astfel, dacă nu se dispune de o cheie de activare a Windows 8 sau Windows 8.1, instalarea nu va putea fi efectuată.

cheie produs windows

Acest pas poate fi evitat prin crearea și integrarea unui fișier de configurare în kitul de instalare al sistemului de operare Windows 8.1, așa cum vă voi explica în acest scurt tutorial.

Pentru început, creați într-o partiție un nou folder și dați-i orice nume doriți. Eu i-am dat numele blogului. Extrageți în acest folder, cu 7-zip, KuaiZip sau WinRAR, conținutul imaginii ISO a discului de instalare a Windows 8.1.

continut extras iso

Decideți Notepad și lipiți în acesta următorul text:

[EditionID]
Professional
[Channel]
Retail
[VL]
0

Dacă ați extras conținutul unei imagini ISO a Windows 8.1 Core sau Windows 8.1 Enterprise, înlocuiți din text cuvântul Professional cu Core sau Enterprise. De asemenea, dacă nu folosiți imaginea ISO a ediției Retail, ci o imagine ISO a unei ediții OEM, înlocuiți Retail cu OEM.

Salvați documentul în subfolderul sources cu numele ei și extensia *.cfg.

ei.cfg

Pentru a confirma că fișierul de configurare a fost creat și salvat în locația corectă, accesați folderul în care ați extras conținutul imaginii ISO a discului de instalare, accesați sources și verificați că în interiorul acestuia din urmă există un fișier ei.cfg.

fisierul salvat

Tot ce v-a mai rămas de făcut este să reîmpachetați kitul de instalare într-o imagine ISO așa cum v-am explicat în articolul anterior. Dacă veți crea folosind această imagine ISO un DVD sau un USB bootabil de instalare a Windows 8.1, veți vedea că nu vi se va mai cere să introduceți cheia de produs pe durata procesului de instalare.

13 comentarii
  1. Se poate la fel de ușor și cu Ultra Iso.Deschizi imaginea,cauți ei.cfg,deschizi cu notepad,modifici și încerci ulterior să închizi Ultraiso.Acesta îți va spune că ai modificat un fișier și se oferă să salveze el imaginea astfel încât să fie bootabilă.Cu acest program am curățat foarte multe imagini de viruși sau le-am făcut să încapă pe un dvd sau dvd-dl.Te rog dacă poți spune-mi care sunt diferențele între versiuni,de unde se pot descărca și unde putem găsi versiuni în ro și cu N(fără mediaplayer).

    1. Bine, poți face asta dacă vei utiliza respectivul mediu de instalare doare pentru a-ți instala ție Windows-ul, nu și altora.

  2. Tot o sa aveam nevoie de licenta ulterior altfel cand vor expira cele 30-90 zile va fi nevoie sa reinstalam windowsul?

  3. Am o versiune officiala de enterprise 7 sau 8, cum modific/creez acel fisier ei.cfg ca la instalare pe mai multe pc-uri sa pot sa aleg de exmplu : windows 7 profesional si sa bag licenta, pe alt pc sa pot instala enterprise iar pe altu Home si tot asa….?

    1. Windows 7 nu cere licența înainte de a porni instalarea. Pentru Windows 8 va trebui să faci cum e indicat în tutorial, doar că în loc de Professional introduci Enterprise.

    2. Nu m-ai inteles, am gasit un articol ca daca elimin ei.cfg din w 7, eu am enterprise , poat sa aleg la fiecare reinstalare versiune: home, home premium, profesional. Asta ma scuteste de dvd sau stikuri in plus. O sugestie un articol cu ce update-uri are rost sa includem in kit-ul de instalare windows 7, dureaza o zi sa-i faci toate update-urile chiar daca deja am sp1, nu chiar o zi :) dar dureaza mult…… ma gadesc ca nu e nevoie de 161 si ceva sau cate sunt si chiar daca e nevoie de toate mai bine le includem in imaginea iso si cu ocazia asta mai curatam si imaginea iso, o personalizam :)

    3. Da, nu știu fiindcă n-am fost curios sa încerc. Referitor la update-uri, pe vremea când instalam Windows-uri zilnic, făceam periodic discuri cu tot cu toate update-urile importante, excluzându-le pe cele opționale. Iar când spun periodic mă refer la 3-4 luni distanță.
      Totuși, cea mai bună opțiune rămâne includerea SP-ului sau, cum e în cazul Windows 8.1, a „update 1”, restul fiind lăsate pentru instalare individuală, care se efectuează rapid dacă se dispune de o conexiune decentă.
      Pentru sistemele mele, singurele cu care am contact în ultima vreme, am instalat și pus drivere în Windows, am activat și actualizat, apoi am făcut o imagine cu Acronis.
      Când „crapă” dau restore, instalez update-urile, fac imagine nouă, mă asigur ca e OK și o șterg pe cea veche.

  4. La asa ceva ma refeream, numa in ultima vreme am folosit stick cu versiune pe care o vroiam, cum e in imagine imi pare cel mai ok, de era si enterprise erau toate dar merge si asa, la 8 nu aveam asa, la 7 am gasit un articol in trecut si am modificat versiune ultimate si la instalare aveam sa aleg
    https://ibb.co/nhRWyS

    1. nu am mai insistat ca acum una doua, chiar cu tool-ul microsoft, faci un stick sau descarci rapid, oficial si gata dar asa zic ca trebuie sa fie din fabrica plus obtiune sa treci de licenta ca mai instalezi pe virtualbox, uni cred ca musai vrei sa piratezi daca nu vrei sa bagi licenta aia la instalare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.