Ieri a văzut lumina zilei versiunea cu numărul 40 a Firefox. Aceasta vine cu îmbunătățiri ale performanțelor pe GNU/Linux și devine prima versiune compatibilă oficial cu Windows 10.

Firefox 40

În GNU/Linux, Firefox 40 este mai rapid și mai stabil în principal datorită unei caracteristici, Off-Main-Thread Compositing, a cărui principal scop este acela de reduce problemele de performanță la redarea conținuturilor multimedia, în special a video-urilor și graficelor.

O altă îmbunătățire o vom simți și la afișarea imaginilor în format JPG. Începând cu această versiune a Firefox, vizorul de imagini a navigatorului va solicita mai puține resurse pentru afișarea acestui tip de imagini aflate în cadrul site-urilor Web.

De asemenea, Firefox 40 vine însoțit și de câteva îmbunătățiri ale securității, navigatorul avertizând începând de acum utilizatorul cu privire la complementele care nu dețin semnătura dezvoltatorului, precum și de o alta care ne va proteja de descărcările de software nedorit, similar cele disponibile de o bună bucată de timp în Chrome.

În cele câteva ore de utilizare, am remarcat efortul făcut de Mozilla în scopul reducerii consumului de resurse, Firefox 40 acaparând în medie doar jumătate din resursele necesitate de Chrome pentru afișarea acelorași site-uri, ori asta nu poate decât să-i bucure pe posesorii de PC-uri mai puțin dotate când vine vorba de memoria RAM și a puterii de calcul a procesorului.

6 comentarii
    1. Nu știu ce să spun știind că Google a promis că în următoarele versiuni va face tot posibilul pentru a minimiza consumul de resurse și crește performanța propriului browser. În schimb, dacă lucrurile vor decurge la fel ca în ultimele lui, înainte de sfârșitul anului vom avea cu siguranță un Firefox mai rapid și mai simțit decât Chrome.

  1. Cristi, iti recomand cand ai timp, sa te uiti peste Solus. L-am testat zilele astea si e superb. Foloseste Budgie ca si mediu grafic (ceva facut de ei) , nu e bazat e o alta distributie iar versiunea stabila cica va iesi pe 1 octombrie. Cred ca o sa fie noul elementary os.

  2. Deși am încercat cam toate navigatoarele, eu tot la Firefox am rămas ca navigator principal
    Deși Chrome cred că e mai rapid și mai sigur, actualizarea forțată și tendința lui Google de a spiona tot ce mișcă mă fac să nu îl pot utiliza

    Îmi place să văd că Firefox evoluează, mai ales pe Linux

  3. O alta facilitate noua, este contul firefox, prin intermediul caruia poti sincroniza istoricul si bookmarkul de pe orice dispozitiv fara a mai fi nevoit sa dai import (adica, sa ai o copie la tine).
    A fost implementata cam tarziu, dar mai bine mai tarziu decat nicio data.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.