Un suport pentru picioare bun, cum ar fi I-Spire-ul acestea, nu e deloc scump și merită să vă cumpărați unul dacă petreceți multe ore în fața calculatorului. Totuși, dacă aveți posibilitatea și sunteți dispuși să vă construiți voi înșivă unul, am să vă explic ce aveți de făcut pentru a obține un suport pentru picioare asemănător cu al meu, cel din fotografia de mai jos.

suport-pentru-picioare

Pentru început veți avea nevoie de o bucată de placaj de 50×20 cm. Pentru picioarele suportului, tăiați din acesta un dreptunghi de 20×10 cm, apoi tăiați dreptunghiul rezultat pe diagonală.

picioarele-suportului

Măsurați grosimea placajului, apoi faceți 4 găuri, câte două pe fiecare latură a bucății mai mari, la o distanță de margine egală cu jumătate din grosimea placajului, după cum poate fi observat în fotografia superioară.

Prindeți în continuare picioarele cu holșuruburi. Curățați și degresați suprafața pe care veți sprijini picioarele, apoi lipiți pe aceasta un covor de intrare (ștergător de picioare) folosind un adeziv bun și rezistent. Eu am folosit Picătura gel, dar ar trebui să fie bun orice alt adeziv de calitate.

Covorașul folosit de mine a fost cumpărat din Auchan și m-a costat undeva în jur de 3 lei.

Pentru o aderență mai bună puteți lipi de-a lungul picioarelor benzi de burete sau cauciuc auto-adezive. Eu am cumpărat un pachet de „protecții picioare scaune” care includea diverse modele, inclusiv benzi, tot din Auchan, cu mai puțin de 5 lei pachetul.

aderenta picioare suport

După ce adezivul cu care l-ați lipit s-a uscat, tăiați preșul lăsând pentru fiecare latură un surplus având o dimensiune egală cu grosimea placajului. Decupați din fiecare colț al preșului un pătrat.

patrat colturi suport picioare

Îndoiți laturile preșului astfel încât să acopere laturile blatului superior, apoi fixați-le cu pioneze.

pioneze suport picioare

Pioneze găsiți tot la Auchan, de diferite culori, la mai puțin de 5 lei cutia. Eu am cumpărat un set cu pioneze, dibluri, cuie și chestii utile în casă.

Să nu uit: calculați înclinația blatului astfel încât atunci când îl folosiți tălpile picioarelor să stea în poziția dorită. O spun deoarece n-am ținut cont de acest detaliu la prima încercare, calculând totul „la ochiometru”. Ar fi păcat să faceți un lucru de două ori…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.