În cadrul unei conferințe video realizată de Universitatea Ryerson și Canadian Journalists For Expression, cineva a întrebat prin Twitter care sunt aplicațiile pe care Edward Snowden le recomandă pentru protejarea intimității online.

aplicatii pentru protejarea intimitatii datelor

Edward Snowden a dat de înțeles că majoritatea aplicațiilor și serviciilor, deoarece comunicațiile lor nu sunt criptate, permit interceptarea informațiilor de către furnizorul de servicii, care le poate accesa în orice moment fără nici un fel de probleme.

Pentru a evita interceptarea datelor și informațiilor noastre, el a recomandat câteva alternative sigure la aplicațiile de mesagerie convenționale, dar și alternative la principalele servicii de stocare cloud a fișierelor, insistând că înainte de a folosi un serviciu trebuie să ne asigurăm că datele și informațiile noastre sunt protejate în timpul tranzitului.

În acest context, pentru a cripta apelurile efectuate de pe smartphones, Edward Snowden recomandă RedPhone (Android) și Signal (iOS), asigurându-ne că folosind aceste aplicații toate apelurile noastre vor fi criptate și nu vor putea fi interceptate.

Ca alternativă pentru serviciile de mesagerie instant, Snowden recomandă TextSecure.

SpiderOak este propunerea sa pentru serviciile de stocare cloud, iar asta deoarece administratorii serviciului nu dispun de cheia de criptare a datelor și prin urmare nu vor putea accesa, nici ei și nici alte persoane, fisierele găzduite în serverele lor, spre diferență de alte servicii precum Dropbox.

Snowden a încheiat spunând că prin utilizarea acestor tipuri de servicii vom crea un soi de „turmă imună” la interceptările de orice tip, protejând pe toată lumea.

Așadar, dar nu doriți să vă fie ascultate convorbirile telefonice, citite mesajele și interceptate informațiile din documentele stocate online, apelații la serviciile recomandate de Snowden sau la altele de care sunteți siguri că vă oferă aceleași garanții când vine vorba de intimitatea online.

Un comentariu
  1. E foarte posibil ca aceste servicii recomandate de Snowden sa asigure anonimitatea.Insa atunci cand cumparam un produs cu conectivitate la web suntem constienti la ceea ce urmeaza sa ne expunem.Sau ar trebuii sa constientizam asa ceva.Aici mai intervine si dorinta arzatoare a multora de a sta mereu conectati la web arucandu-se cu capul inainte.
    Fii-va mereu o lupta dusa intre prada si vanat.Rareori rolurile se inverseaza dar se intampla.Intimitatea costa ! Americanii au o vorba:”Freedom is not free !”
    Depinde de pretul pe care dorim sa-l platim ! Se fac bani seriosi din sisteme de protectie a intimitatii de orice fel.Oricat ne-am straduii am senzatia ca cineva,nu doar sta la panda,ci si e cu un pas inaintea noastra.
    Atunci cand hosterii serviciilor respective vor fii presati,si se va intampla putand sa argumentez ce spun,va disparea totul ca un fum de tigara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.