Oferit în cadrul sistemelor de operare Windows începând cu versiunea Vista, Windows Defender are rolul de a spori securitatea sistemului împotriva infectării acestuia cu malware. Cu alte cuvinte, acesta este o protecție auxiliară împotriva software-ului rău intenționat și prin urmare nu înlocuiește soluția antivirus.
Chiar dacă prezența sa, după cum am spus și mai sus, poate ajuta la securizarea computerului, eu obișnuiesc să-l dezactivez imediat după instalarea sistemului de operare, iar asta deoarece am încredere deplină în antivirusul pe care îl folosesc și prin urmare Windows Defender ar consuma inutil resurse.
Dacă și dumneavoastră folosiți un antivirus complet și doriți să dezactivați Windows Defender, introduceți numele acestuia în caseta de căutare a meniului Start și dați click pe primul răspuns primit, pentru a afișa interfața programului.
Atunci când interfața grafică a Windows Defender își va face apariția, apăsați butonul Tools, apoi faceți click pe link-ul Options din cadrul Settings:
În continuare faceți click pe opțiunea Administrator aflată în coloana din partea stângă a interfeței, debifați caseta Use this program și apăsați butonul Save pentru a salva modificările.
După apăsarea butonului Save, în cel mult un minut, o fereastră plutitoare ar trebui să-și facă apariția pentru a confirma dezactivarea Windows Defender.
Dacă în viitor veți dori să puteți folosi Windows Defender, mai întâi va trebui să-l activați, lucru pe care îl puteți face pur și simplu selectând caseta Use this program și salvând modificările.
Țin să vă reamintesc faptul că dezactivarea Windows Defender fără a dispune de o soluție antivirus instalată, actualizată, activată și funcțională, poate duce la infectarea fișierelor din calculator și pierderea permanentă a acestora. Dacă nu dispuneți de unul, puteți instala oricare dintre soluțiile antivirus gratuite recomandate în acest articol.
Dacă acest truc v-a fost util și vreți să cunoașteți mai multe astfel de trucuri, vă invit să vizitați arhiva etichetei “Trucuri Windows“ dând click aici. Dacă aveți întrebări, dacă ați identificat vreo greșeală, sau dacă doriți să împărtășiți cu ceilalți cititori ai blogului un truc nou, aștept mesajul vostru sub forma unui comentariu la acest articol.