După o lună și jumătate de de folosire a programului Clean Master for PC la curățarea tuturor temporarelor generate de sistemul de operare Windows și de aplicațiile instalate în laptopul personal, sunt 100% convins de faptul că, după mulți ani în care a fost preferatul meu, lui CCleaner i-am găsit un înlocuitor care-l surclasează din toate punctele de vedere.
Cu un an și jumătate în urmă, mai exact pe 15 aprilie 2013, v-am vorbit despre Clean Master pentru Android, încă îl mai folosesc și, cu fiecare nouă ocazie cu care îl foloseam pentru optimizarea smartphone-ului, îmi doream tot mai mult o versiune a acestuia pentru Windows.
În Android, ca să vă faceți o idee, sunt peste 280 de milioane de utilizatori care folosesc constant. În Windows e la început de drum da, vă asigur, va fi noul CCleaner în rândul programelor concepute pentru a păstra computerul curat, în cea mai bună formă.
De exemplu, acolo unde actualul CCleaner a raportat practic un sistem curat, Clean Master a găsit peste 400 de MB de fișiere de care sistemul nu mai are nevoie. Printre acestea se enumeră cache-ul, fișierele temporare generate de browsere, de aplicații, log-uri, patch-uri care includeau soluții integrate în patch-uri mai no și alte temporare generate de sistem.
Nu vreau să vă încredeți în mine orbește, ci vreau să faceți mai întâi următorul test: descărcați și instalați Clean Master, rulați CCleaner și faceți o analiză cu el, apoi realizați o analiză și cu Clean Master. Vă asigur că rezultatele vor convinge de calitățile acestui program mai mult și mai rapid decât ar putea-o face toate recenziile publicate pe blogurile și site-urile de specialitate!
Dar veți vedea că nu doar la capitolul analiză și curățare excelează Clean Master, ci și la aspect și cantitatea de instrumente puse la dispoziția utilizatorului. Comparativ cu acesta, CCleaner e în urmă cu cel puțin 5 ani din acest punct de vedere, în ciuda customizării la care a fost supus de curând și despre care v-am vorbit în urmă cu doar câteva zile.
E incredibil cu Piriform a permis să-i scape printre degete o nișă în care ani la rând a stabilit standardele. Au spaniolii o vorbă care în astfel de situații reprezintă ceea ce s-a întâmplat: „El que no corre, vuela!” = „Cel care nu fuge, zboară!”. Iar asta a făcut Clean Master în opinia mea, nu a trecut, a zburat pe lângă CCleaner!
Mersi pentru articol Cristi
Cu multă plăcere! :)
Si eu credeam ca Cclener e cel mai bun in domeniu. M-ai facut curios. Am folosit Clean Master pe telefon dar am avut impresia ca mi-l incetinea… (Samsung trend lite). O zi buna!
Depinde de cum îl utilizezi. E important să fii conștient de ce-l pui să curețe, iar în acest scop recomand tuturor să citească cu atenție fiecare opțiune în parte, iar dacă nu o înțelege, să dea un search în Google și caute detalii. Unele temporare, în unele situații, e bine să fie păstrate. De exemplu, într-un PC nu vom șterge conținutul pagefile dacă sistemul de operare nu e instalat pe un SSD.
Este cu multi pasi inaintea CCcleaner-ului. Multumesc pentru informatie.
Chiar ii bun programu si cum ai zi si tu, la aspect arata deosebit, parca ii din Matrix :-p mersi, o zi buna!
Nu numai că e mai meticulos dar are și o grafică wow!
programul e bun si pt posesori de ssd cum e cazul meu ?
Și eu am SSD.
Functioneaza si in varianta portabila, adica dupa instalarea normala, se copiaza folderul in alta parte (am un folder numai cu programe portabile) si apoi se dezinstaleaza programul. Eu sterg in mod regulat fisierele temporare, folosesc Temp File Cleaner v3.1.1 (evident in varianta portabila, practic e un singur fisier!) si acum o sa folosesc si Clean Master.
Multumesc ! Am sa-l incerc !
In primul rand multumesc pt. licenta la Power Data Recovery.
Cat despre CleanMaster (Kingsoft Software) l-am instalat, l-am testat dupa care l-am verificat cu Privazer si surpriza si acesta a gasit „resturi” lasate de CleanMaster asa cum au ramas si dupa CCleaner. In plus Privatefirewall imi tot da alerte legate de activitatea acestui program.
Nu am legatura cu tizul de mai sus.
Privazer, din câte știu (sper să nu vorbesc tâmpenii), n-are motor de scanare inteligenta a cookie-urilor, șterge inclusiv setările anumitor programe, etc. E foarte exhaustiv din punctul meu de vedere, prea agresiv pentru ce are nevoie un utilizator normal. Un program bun știe să șteargă doar fișiere de care nu mai ai nevoie, precum și cele din cache a căror headere le-au declarat expirate.
Vezi că ai în setările Clean Master o caseta bifata care-i permite programului trimiterea de informații referitoare la felul în care e folosit programul, eventualele probleme întâmpinate, erori (dau au apăru), șamd. Toate informațiile trimise sunt strict cele cu privire la utilizarea și funcționarea programului, dar poți renunța la ele.
PrivateFirewall avertizează de prezența conexiunilor, nimic mai mult, acesta e rolul său. Conexiunile periculoase le blochează în mod automat, nu te mai întreabă; mă rog, dacă e setat corect n-ar trebui să o facă.
Mulţumim de recomandare.
De fel nu îmi place sa fiu cobai de teste,referindu-mă strict la computerul personal,dar devreme ce a trecut printre atâtea filtre mă încumet şi eu la rândul meu sa îî dau o şansă.
Pai in ultima poza apare CCleaner care a omis analiza la Chrome, nefiind bifata probabil, iar Clean Master a analizat fisierele Chrome-ului si le-a detectat…
Nu era nebifat, Chrome rula în fundal.
Sterge mai multe fisiere….,dar daca sterge si ce nu trebuie…..