Vorbind cu un prieten, nu știu cum dar am ajuns să vorbim despre CCleaner, moment în care mi-a recomandat să testez versiunea Professional a cunoscutului instrument de curățare a temporarelor, fiind convins că voi fi plăcut surprins de diferențele dintre cele două atât din punct de vedere al performanței, cât și a numărului de fișiere temporare și nenecesare pe care le identifică fiecare. Am acceptat curios invitația, iar rezultatul îl vedeți mai jos.

ccleaner pro vs free

Diferențe ori fi existând pe undeva, nu zic nu, dar eu unul n-am fost capabil să le găsesc. În afară de milisecunda diferență cu care versiunea Pro a realizat scanarea mai rapid decât versiunea Free, n-am găsit de niciunele.

Cum n-am găsit diferențe între funcționarea funcției de curățare a temporarelor, așa n-am găsit nici între cele de scanare a regiștrilor și eliminare a cheilor orfane. Pentru curioși, iată mai jos o captură de ecran comparativă dintre CCleaner Free v4 și CCleaner Professional v5.

ccleaner-free-vs-pro-registrii

Văzând rezultatele scanărilor, unii dintre noi am putea fi tentați să credem că versiunea Professional curăță mai multe fișiere temporare și o face mai bine, sau poate remediază mai multe probleme ale regiștrilor. Ei bine, nu. O scanare realizată cu versiunea Professional după curățarea temporarelor cu versiunea Free nu identifică niciun fișier temporar sau inutil prezent.

ccleaner curatare

Același lucru se întâmplă și dacă remediem problemele identificate în regiștrii.

ccleaner registrii

Aceleași calități, aceleași instrumente, același timp de operare îl văd la ambele. Nu spun că-i rău să plătești pentru un soft care-ți simplifică viața, dar nu mi se pare corect ca pe site versiunea Professional să-ți fie descrisă ca fiind superioară celei Free, dar faptele să indice altceva. A face asta, în opinia mea, e înșelătorie.

Publicitate:
8 comentarii
    1. Dacă accesezi zilnic aceleași site-uri și folosești aceleași programe pentru a face același lucru, e valabil în parte ceea ce spui tu, dacă nu, permite-mi să nu fiu de acord cu tine. Evident, un astfel de program e de preferat să nu se folosească zilnic, ci o dată, maxim de două ori pe lună, totul depinde de modul în care și la ce folosești computerul.

  1. In versiunea PRO exista o monitorizare activa a browserelor si a sistemului de operare la fiecare inchidere va sterge automat istoricul din browser iar la un anumit timp cand gunoaiele dau afara din tomberon si incep sa puta urat se executa o curatare automata a sistemului.

    1. Am observat și eu widget-ul ce tot apare din când în când în colțul ecranului. Personal nu mi-e util.

    1. Am descarcat-o de pe site, trial de 30 de zile. Acum nu o mai folosesc, am dezinstalat-o.

  2. multumesc pt. explicatiile foarte bune si demonstatia efectuata,am cautat diferentele pe multe site-uri si aici este cel mai bun test.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.