De câteva zile, în loc să se oprească, PC-ul repornea, adică „își dădea restart”, cum văd că se plâng unii pe net. Inițial n-am făcut legătura între „problemă” și actualizarea routerului, dar mi-am dat seama când am luat la puricat toate dispozitivele autorizate să „trezească” PC-ul.
În astfel de situații, nu puneți din primul moment problema pe seama farmecelor, spiritelor sau virușilor, ci accesați Managerul de dispozitive ( o puteți face executând în caseta Run comanda devmgmt.msc), apoi deschideți proprietățile adaptorului (plăcii) de rețea.
Accesați în continuare fila Management alimentare, apoi, dacă aceasta este bifată, debifați caseta Se permite acestui dispozitiv să activeze computerul și apăsați butonul OK.
Dacă folosiți WoL (Wake on Lan), în loc să debifați caseta indicată mai sus, bifați-o pe cea de dedesubt, respectiv Se permite doar unui pachet magic să activeze computerul.
Bineînțeles, poate fi vorba de un alt dispozitiv, dar îl veți putea identifica pe cel responsabil dezactivând rând pe rând posibilitatea de activare a PC-ului a tuturor celor care vin însoțite de această opțiune. Pornirea sau trezirea din repaus a computerului poate fi efectuată și de către maus, tastatură, sau orice alt dispozitiv periferic dotat cu această capacitate.
Dacă ajungeți la concluzia că nici placa de rețea și nici alte dispozitivele conectate la PC nu sunt responsabile de repornirea automată PC-ului la oprirea acestuia, pe Winaero găsiți alte câteva posibile soluții.
În cazul meu, vinovat era routerul Archer C2, mai precis cel mai recent firmware al acestuia, pe care eu l-am instalat de curând pentru a rezolva pierderile de viteză a conexiunii la Internet pe care le experimentam în ultima perioadă. Se pare că acesta trimitea constant în rețea pachete WoL, care aveau ca efect pornirea nesolicitată a computerului.
Bine ca nu era vreo magie Voodoo !
De ce ești așa de sigur că era mai bine? Cu rugăciunea corectă, e posibil ca Sf. Efrem să fi rezolvat problema mai rapid… :)
Va multumim,bine de stiut ! Am si eu o intrebare : Cum opresc backup-ul automat in Windows 10 ? Nu-mi trebuiesi imi ocupa spatiu degeaba. Eu mi-am facut un backup cu altceva . Va multumesc !
Settings » Update & security » Backup » More options » See advanced settings » File History is on » click pe Turn off
Multumesc !
Cu multă plăcere!
Salut.Acum cateva zile am descoperit acest blog.E interesant.Felicitari.
In prima imagine la adaptoare retea apare TAP-W(e acoperit …in32 Adapter OAS).
La mine apar si TAP-Win 32 Adapter OAS# de la 2 pana la 19 !!!
Am windows 10 de cateva saptamani.
Apar 17 conexiuni Ethernet;Cablu de retea neconectat;TAP-Win 32 Adapter OAS# de la 2 pana la 19.Am dezinstalat driverele la 7 astfel de conexiuni am dat restart si nu sunt probleme.Nu mai apar in lista adaptoarelor.
De unde au aparut aceste conexiuni?
Sa-mi sara ochii, chiar in timp ce citeam articolul asta ma suna o pasarica, domnu A., nu stiu ce are calculatorul meu, il inchid si se deschide singur. Vin in 5 minute zic, termin articolul si plec.
Windows xp, cand inchidea pc-ul avea setat la confirmare restart in loc de shut down, nicio treaba cu articolul.
Cristian recomanda-mi te rog un program de suprascriere hdd in intregime, cu tot cu sistem de operare, ceva boot-abil. Multumiri anticipate.
DBAN, ai diverse tipuri de rescriere, inclusiv vestita metodă Gutmann.
Ca tot te-am prins on-line, ia sa te iau la intrebari.
Se da urmatoarea situatie: un PC/laptop cu SO si toate alea pe el, ii facem o imagine partitiei principale cu, sa zicem, Acronis. Instalam apoi un trial oarecare, de 30 de zile (sa zicem Internet Evidence Finder, care-i un program extraordinar by the way). Trec 30 de zile, trial-ul expira, restauram imaginea, reinstalam trial-ul.
Mai avem 30 de zile de trial sau nu?
Nu.
Si multumesc de sugestie, cunosteam programul (DBAN) dar uitasem de el.