Trebuie să recunosc, mă simt măgulit de fiecare dată când cineva mă întreabă ce și de ce folosesc, ce smartphone, PC ori componentă recomand pentru un anume buget, sau ce sistem de operare ori aplicație folosesc pentru X sau Y sarcină. Satisfacția mea întrece orice limita atunci când văd încrederea pe care mulți dintre voi mi-o acordați!
Nu știu cum să descriu asta în cuvinte, dar pentru mine nu există satisfacție mai mare decât aceea pe care o simt atunci când cineva îmi trimite un mesaj pentru a-mi mulțumit de recomandare și arăta că a ținut cont de ea!
În ultima vreme primesc tot mai des mesaje, pe email și pe Facebook, în care sunt întrebat ce aplicații folosesc zi de zi în smartphone-ul personal, așadar o listă a tuturor acestora îmi va fi de folos pentru a-i trimite aici pe viitorii curioși.
Înainte de a trece la subiect, trebuie să vă mai spun că lista se schimbă periodic, că nu există un top al favoritelor, eu fiind genul de utilizator care păstrează ceea ce consideră că e mai bun pentru el însuși, fiind neinteresat foarte tare de părerile celorlalți.
Părerile altora nu mă interesează în discuțiile care încep cu argumente de genul „E mai bună ailaltă fiindcă face asta și cealaltă”. Pe mine, de cele mai multe ori, mă interesează o aplicație pentru felul în care execută sarcini pe care eu am nevoie să le execute. Sunt unele care pe lângă respectivele sarcini fac și altceva?! Foarte bine! Mă bucur, dar eu n-am nevoie de toată trusa de scule pentru a scoate un cui, dacă-mi pui un clește în mână mi-e suficient!
Aplicațiile pe care le folosesc în Android
Pentru a-mi fi mai ușoară listarea lor, mă voi folosi de All Apps, așadar, ordinea în care apar acolo va fi și ordinea în care vor apărea în lista de mai jos.
- 8tracks – pentru a asculta muzică. Am plătit un abonament de o lună la Google Music, nu ne-am înțeles, așa că am divorțat. Între timp am descoperit aplicația asta și e tot ce-mi trebuie.
- Authenticator – mi-am cumpărat un YubiKey care în primele zile stătea mai mult pe birou așteptând să fie nevoie de el. La un moment dat, cu programul potrivit, am început să-l folosesc pentru blocarea și deblocarea desktop-ului. La câteva zile după resoftare l-am conectat la portul USB din spatele unității de unde îl scot doar atunci când plec de-acasă pentru mai multe zile. Pentru accesarea conturilor Google îmi e mult mai ușor să folosesc Authenticator, poate și datorită faptului că m-am obișnuit deja cu el.
- Analytics – contorizez vizitele tuturor site-urilor mele cu Google Analytics, iar aplicația îmi oferă acces rapid la informațiile de care am nevoie sau care îmi sunt solicitate de potențiali clienți.
- BusyBox Pro – o țin în telefon fiindcă are nevoie de ea Titanium Backup Pro.
- Chrome – în folosesc ca navigator predeterminat în toate dispozitivele mele deoarece îmi place să am istoricul și favoritele sincronizate în permanență. Am încercat și alte browsere, dar până la urmă am revenit la Chrome. Știu, mă spionează, asta e.
- Calendar – întâlnirile, programările și onomasticile le gestionez cu el.
- ColorNote – o folosesc din motivele menționate în articolul în care v-am vorbit despre ea. Înaintea ei am folosit Evernote, dar s-au cam dus pe apa sâmbetei caracteristicile ce m-au atras la ea.
- Digi.Online – uneori, când aștept sau mănânc, îmi place să urmăresc știrile, iar Digi24 e postul pe care-l prefer. În plus, fiind client Digi, n-am probleme cu streamingul.
- Drippler – nu mă interesează tot ce se întâmplă cu Android, mă interesează doar ceea ce ar putea avea de-a face telefonul meu, iar aplicația asta îmi oferă doar informațiile care-mi sunt utile.
- DAEMON Sync – din motivele date în articolul în care v-am prezentat-o.
- Dropbox – pentru că am vreo 75 GB spațiu de stocare, pentru că serviciul dispune de clienți compatibili cu toate platformele software pe care le folosesc, de la Linux la Windows.
- Drive – folosesc doar 7 din cei 25 de GB pe care mi-i pune la dispoziție, dar Drive este locul în care țin toate documentele importante, de la diplome la facturi.
- Facebook – a, what the duck?! nevermind…
- Feedly – sunt abonat la foarte multe bloguri, majoritatea în engleză și spaniolă, iar Feedly mă scutește de vizite inutile.
- FireTube – din aceleași motive pe care le-am menționat aici.
- Gmail – pentru că Inbox, până la urmă, s-a adeverit a fi o porcărie.
- Googles – pentru că mă ajută să identific flori și monumente, dar și pentru a traduce etichetele produselor din Dragonul Roșu…
- Google Camera – pentru că modulul foto al telefonului meu nu e însoțit și de un soft pe măsură. Vrea poze clare, nu „blurate”!
- Google Keyboard – prima dată am folosit Swipe pentru a scrie rapid, dar tastatura de la Google s-a adeverit a fi ceea ce aveam nevoie.
- Penetrate Pro – pentru… pentru că am nevoie de ea, cum am nevoie și de AnDOSid, RFA și alte aplicații care vouă n-au cu ce să vă fie de folos.
- Instagram – pentru că prietenii mei fac fotografii frumoase și le postează acolo.
- Maps – nu o folosesc pentru că ies din casă mai des decât crede Oana și nici fiindcă aș ieși mai des decât cred eu, ci fiindcă nu cunosc Bucureștiul chiar atât de bine pe cât cred cei care-mi spun că ne întâlnim la 2, în spate la X sau în față la Y local.
- Microsoft account – pentru că mi-e mai ușor să apăs Autorizează decât să tastez coduri primite prin SMS de fiecare dată când îmi accesez „Hotmail-ul”.
- OneDrive – pentru că am acolo toate fotografiile mele. Da, am auzit de Flickr și Google Fotos, dar dacă tot am spațiu suficient pe OneDrive…
- Radios de España – am locuit în Spania 6 ani, iar la serviciu ascultam Cadena Ser, un post de radio care m-a ajutat foarte mult să-mi dezvolt vocabularul. Am prins drag de el, de emisiunile difuzate, așadar a rămas companionul meu atunci când fac curat, duș, sau mă plimb.
- Snapseed – pentru că niciun smartphone nu face fotografii perfecte, cineva a inventat aplicația asta cu care repari ceea ce trebuie reparat la o fotografie pentru a „ieși bine”.
- Security – a venit la pachet în Flyme OS, dar o foloseam și înainte. E o versiune a Clean Master brănduită de (sau pentru) Meizu.
- Slack – am nevoie de ea pentru a ține legătura cu echipa editorială a blogului în Spaniolă în care scriu periodic articole de vreo 5 ani.
- Super SU – pentru că are nevoie de ea Titanium Backup Pro.
- Titanium Backup Pro – pentru efectuarea backup-urilor periodice, dar și pentru a îngheța aplicațiile ce nu pot fi dezinstalate și pe care mă enervează să le întâlnesc în telefon.
- TVR+ – pentru Dragos Pătraru are o emisiune foarte faină pe TVR, iar eu prefer să o văd atunci când am chef, nu când e în grila TVR.
- Toolbox – și asta a venit la pachet, înainte de ea foloseam Smart Tools. Are lanternă, busolă, lupă, metru și oglindă.
- Unified Remote Full – o folosesc pe post de telecomandă pentru desktop.
- Weather – pentru că-mi spune dacă e cazul să mă îmbrac bine sau să iau umbrela atunci când ies din casă, fără ca eu să o deschid.
- WhatsApp – până și cu medicul stomatolog conversez prin WhatsApp! Nu trebui să adaug pe nimeni în nicio listă de prieteni, îmi ajunge să am numărul de telefon în agendă pentru a putea conversa cu (aproape) oricine.
- WordPress – pentru a aproba comentariile de pe blog și răspunde la unele dintre ele atunci când nu sunt în fața calculatorului.
- WiFiKill – pentru că e distractiv să-i vezi pe unii cum se agită când nu le funcționează Wi-Fi-ul gratuit în Mac.
După cum vedeți, nimic special, ci doar aplicații obișnuite pentru un utilizator obișnuit. Ca de obicei, dacă apar modificări până la publicarea următoarei liste pe această temă, le voi adăuga de îndată ce consider necesar.
Iar acum e rândul vostru! Mă rog, a celor care nu considerați prea mare deranjul…
Chiar voiam sa iti dau si eu un mail sa te intreb ce aplicatii folosesti :))) Acum nu mai e nevoie :P
Pushbullet, ca să am notificările direct pe PC.
L-am folosit și eu o vreme, dar începuse să devină enervant.
Salut.Am si eu cateva recomandari interesante daca doriti sa le incercati.
-Earthquake Notifier ( arata notificari in cazul producerii unui cutremur de peste 3 Magnitudine)
-Aix Weather Widget ( are un widget foarte simplu si util)
-Notification Toggle (tools bar util )
Mulțumim pentru articol si recomandări! (de când îl așteptam :) ). În principiu aplicațiile mele sunt asemănătoare, ce am în plus ar fi: Adobe Reader pentru că se descurcă cel mai bine cu documentele PDF (din ce am încercat până acum); Google Docs, Sheets și Slides ca „suită Office” să-i spunem așa; Pocket pentru că nu am un abonament de date nelimitat și uneori, mi-e mai ușor decât un bookmark; Pushbullet pentru a avea notificările pe PC dar și pentru transfer mai rapid; TuneIn Radio.
Aștept cu nerăbdare și o actualizare a listei de programe pentru PC! Toate cele bune!
Twitter,WhatsApp,Instagram,Messenger,youTube,Olx,Emag,WPSoffice,1MobileMarket,Open Camera,Fotografii,VLC,TubeMate,Feedly,,CamScaner,Text later,Apk Extractor,Google Maps,Drive,Here Maps,Opera mini,Firefox,Es Explorer,Contul meu Orange,Telekom,Yahoo weather,Retrica,Security,Mail(aplicatia implicita a telefonului).Telefonul e Xiaomi Redmi Note 2.
Un tutorial despre cum blocam aplicatiii cu Titanium backup cred ca ar fi util.
Nu prea e necesar un tutorial. Pur și simplu deschizi Titanium Backup Pro, accesezi backup & restore, apeși pe aplicația respectivă și, în noua fereastră, pe „Freeze!”
Multumesc pentru raspuns.Nu am folosit niciodata Titanium de aia intrebam.
Da,ok.Eu am plus sau minus citeva cum ar fi: skype,shazam,wmu-nikon,yahoo mail,zile de nastere-sub alta forma.
De ce este Inbox o porcărie? Nu încerc să îi iau apărarea, doar m-ar ajuta în luarea propriei decizii.
Pentru că îmi organizează haotic email-urile.
zANTI (detectare vulnerabilități rețea, sniffing etc)
XPOSED Framework+diverse module
Lucky Patcher (shame on me… )
VSCO Cam
AirDroid
PAW server
Spotify
O intrebare. Daca esti abonat digi platesti ceva pentru activarea digi online? Am cont digi si as vrea sa activez digi online, dar ma intereseaza costurile (cei de la digi afiseaza online doar costul digi play).
Nu plătesc nimic în plus. Serviciul poate fi folosit doar de pe net Digi sau RCS & RDS, atâta tot.
(Scuze daca nu este locul potrivit pentru aceasta postare, dar nu am gasit subiectul de mai jos pe site!)
Am un telefon LG k8, n350, pe ORANGE, android.
Vrand sa il deblochez cu IMEIUL, pentru a-l folosi pe alta retea, dupa 3 incercari nereusite, a aparut mesajul: ACEST TELEFFON ESTE BLOCAT PERMANENT SI NU POATE FI DEBLOCAT.
Telefonul functioneaza in continuare doar pe ORANGE, dar nu mai pot introduce nici un cod.
Am facut hard reset, dar nu a dat rezultate.
INTREBRE: rezolva aceaste problema, o resoftare a telefonului?
Multumesc!
PS: ai un site fain!!!!
Ai intuit bine, se poate debloca doar in centre specializate pe acest tip de operatiuni!
Succes.