Telefoanele mobile fac fotografii tot mai bune, unele dintre acestea întrecând dpdv al calității aparatele foto compacte și drept urmare, deși în urmă cu 2-3 ani erau primele gadget-uri pe care le îngrămădeam printre hainele din trolerul ce ne însoțea în excursii și concedii, acum purtăm grija unui singur dispozitiv, ceea ce e și bine, și rău, în egală măsură.

Xiaomi Mi 5 - camera foto

E rău deoarece un smartphone primește actualizări a căror instalare poate eșua, este expus infectării cu malware, sau, cel mai comun, ajunge pe mâna mezinului și de acolo la dezastru e doar un singur pas, că pentru a efectua o resetare din fabrică nu ți se cere buletinul.

Iar acestea sunt doar câteva exemple de cum poți ajunge la mila Google în căutarea unei aplicații cu care să poți recupera din memoria telefonului fotografii sau documente care au dispărut fără urmă, cum mi s-a întâmplat mie, recent, ocazie cu care am ajuns să testez și EaseUS MobiSaver, aplicația Windows despre care vă voi vorbi în continuare.

recuperare poze din telefon

Aflasem de existența ei când am organizat, împreună cu dezvoltatorul său, un giveaway la un alt program, deci n-a trebuit să insist prea mult pe căutarea unei soluții. Ce trebuie să vă spun încă de pe acum e că poate fi utilizată doar pentru recuperarea datelor din dispozitive asupra cărora dispuneți de permisiuni root, cu Android 5.0 sau o versiune mai nouă.

Cum se recuperează datele șterse din memoria telefonului

După descărcarea și instalarea programului, instalare care s-ar putea să vă solicite autorizări speciale, apăsați butonul Later pentru a efectua o analiză și afla dacă identifică la scanare fișierele pierdute pe care doriți să le recuperați, apoi conectați smarthpne-ul la computer prin cablul USB și, după detectarea sa de către aplicație, apăsați butonul Start.

Start EaseUS MobiSaver for Android

Activați depanarea USB și urmăriți cu atenție ecranul dispozitivului. Atunci când SuperSU va întreba dacă doriți să acordați permisiuni root pentru ADB și AndroidRpcSerivice, apăsați Grant înainte de epuizarea timpului oferit pentru răspuns.

Aplicația va începe să scaneze memoria internă a telefonului în scopul identificării pozelor și celorlalte fișiere șterse de-a lungul timpului, dar care mai pot fi recuperate. Dacă printre cele identificate de MobiSaver se numără și cele dorite, va trebui să activați programul folosind o licență cumpărată sau obținută în cadrul giveaway-ului despre care aveți detalii la final.

După cum veți vedea, MobiSaver nu se rezumă doar la a recupera poze și videouri, ci și alte tipuri de fișiere, mesaje, etc., inclusiv contacte pe care le va exporta ulterior în format VCard.

Totodată va genera și alte fișiere, printre care un tabel în format .csv și html, pentru a ușura accesarea datelor de contact, date printre care se regăsesc adresele de email și numerele de telefon asociate contactului înainte de ștergerea sa.

contact recuperat

Celelalte operații de recuperare se efectuează similar. De exemplu, pentru a recupera poze șterse, după bifarea casetelor asociate, apăsați butonul Recover.

recuperare poze din telefon

Vi se va cere, ca și în cazul contactelor, să indicați folderul în care doriți ca acestea să fie salvate după recuperarea lor din memoria internă a telefonului, iar după ce veți face acest lucru va fi inițiat procesul de recuperare.

Eu am reușit să recuperez cu MobiSaver  mai multe fotografii, printre care și ale brățării Mi Band 1S (cea cu senzor de monitorizare a ritmului cardiac), iar după cum puteți observa în galeria de mai jos, acestea au fost restaurate fără cusur.

În concluzie, dacă ați resetat telefonul, ați instalat alt firmware în el sau pur și simplu ați șters din memoria sa poze și video-uri, s-ar putea ca aceasta să fie aplicația de care aveți nevoie.

Deoarece mie nu mi-a recuperat anumite fotografii șterse odată cu cele recuperate, de altfel încă n-am descoperit un program capabil să o facă, vă recomand ca înainte de achiziționare să efectuați o scanare pentru a vă asigura că într-adevăr merită cumpărat.

Cum puteți obține una dintre licențele pentru versiunea Pro

Fiind în relații bune cu EaseUS, dezvoltatorul aplicației MobiSaver, de ale cărei rezultate am fost mulțumit, am luat legătura cu acesta și am cerut pentru voi, în schimbul acestui review, câteva licențe care, sunt convins, vă va prinde foarte la un moment dat.

Dacă sunteți interesați, tot ce aveți de făcut este să-mi spuneți, într-un comentariu la acest articol, ce date ați pierdut recent din telefon și de ce doriți să le recuperați. Aveți la dispoziție timp suficient, adică până înainte de tragerea la sorți din 23 mai, ora 23:00. Multă baftă!

8 comentarii
  1. Am vrut sa revin la un kernel stock si am pierdut absolut tot de pe un htc one m7. Nu aveam nimic salvat nici in cloud…. Nu s-a mai putut face nimic

  2. Sal, din fericire nu am pierdut date de pe telefon, dar micul meu „zmeu” imi butoneaza telefonul destul de des si nu-i exclus sa se intample si „accidente”.

  3. Am pierdut pozele pe care le-am făcut la multe iarna aceasta, și nu le mai pot recupera. De atunci nu am mai folosit telefonul deoarece nu as vrea sa le pierd definitiv. Mi-ar prinde bine o licență a acestui program, poate o sa le recuperez în siguranță.

  4. As vrea sa recuperez cu acest program poze de pe un smartphone, pe care le-am sters din greseala.

  5. Am vreo 20 de flmulete si poze facute de Craciun, cu valoare deosebita, dar pe care nu le mai pot deschide nici cu telefonul, dar nici cu calculatorul. Daca stau sa ma gandesc bine, problema a aparut dupa o actualizare a softului. Le mai pot oare recupera? Ma poate ajuta aplicatia descrisa mai sus?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.