Chiar dacă am cumpărat SSD-ul 840 EVO pentru a-l monta în laptop, am renunțat la idee și am folosit în locul său SSHD-ul Seagate. Bine, o parte din „vină” o are și Oana, care mă tot bătea la cap să nu montez SSD-ul că nu va avea destul loc să-și salveze chestii. În fine, dacă tot îl aveam și nu-l foloseam, am vrut să profit și să instalez Yosemite pe el, să văd ce și cum. Zis și făcut! L-am montat în locul SD-ului Kingston cu triple boot și am început instalarea.

yosemite hackintosh

Instalarea a decurs rapid și fără complicații, așa că mă așteptam ca totul să funcționeze „brici”. De funcționat a funcționat, dar nicidecum pe măsura așteptărilor mele. În primul rând se închidea foarte greu, adică în circa 4-5 minute, iar restart făcea abia după vreo 10-15 minute, uneori chiar și mai mult. Cealaltă chestie enervantă, deși nu se repeta des, era blocarea interfeței grafice, moment în care nu puteam folosi mouse-ul și tastatura.

Mi-am dedicat întreaga duminică să-l fac să funcționeze reinstalând și încercând tot felul de configurații — m-am dat bătut pe la 2 dimineața. Yosemite și placa de bază H87M-D3H nu se împacă de moment și nici nu mă miră; puținii programatori din comunitatea Hackintosh care dețin acestă placă de bază au avut prea puțin timp la dispoziție pentru a identifica și remedia toate conflictele, așa că am renunțat la instalarea OS X 10.10 de moment.

Luni, adică ieri, fiindcă tot aveam liber și n-aveam altceva mai bun de făcut, am descărcat Mavericks-ul cumpărat la începutul acestui an, am creat cu UniBeast un stick bootabil al OS X 10.9.5 Mavericks și l-am instalat. Ca și în cazul Yosemite, instalarea a decurs normal, iar după reinstalare tot ce am avut de făcut a fost să-l pornesc cu „flag-ul” GraphicsEnabler=No. Evident, după instalare a urmat configurarea inițială, iar în acest scop am folosit, ca de obicei, MultiBeast.

MultiBeast H87M-D3H

OS X 10.9.5 Mavericks funcționează excelent! Poate pare greu de crezut, dar vă asigur că nu sunt capabil să găsesc vreo diferență între felul în care se comportă acesta comparativ cu Windows 8.1 x64 sau Ubuntu 14.10, iar acest lucru se datorează în mare parte și celor de la Apple, care au integrat în sistem driver nativ pentru grafica GTX-650.

Cât despre MultiBeast, celor care dispun de aceeași placă de bază și vor să testeze OS X 10.9.5 Mavericks le pun la dispoziție fișierul setărilor și DSDT-ul folosite.

Publicitate:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.