Miercurea trecută am început relocarea a peste 80 de site-uri, 84 mai precis, iar la un moment dat m-am izbit de imposibilitatea de a importa o bază de date deoarece dimensiunea acesteia depășea limita impusă de serviciul de hosting. În astfel de împrejurări avem la dispoziție două posibilități mari și late:

  • email către suportul tehnic și rugămintea fierbinte de a face ei operațiunea.
  • căutarea și aplicarea altei metode (întotdeauna cea mai rapidă opțiune la dispoziție).

Tratând problema logic, am mers pe principiul „dacă nu putem intra toți deodată, să încercăm să intrăm pe rând”, așa că am căutat și găsit diverse programe care permiteau divizarea rapidă a bazelor de date MySQL. Singurul dintre cele încercate care a funcționat a fost SQLDumpSplitter, un program de care am aflat de la János Rusiczki.

SQLDumpSplitter 2

Deoarece limita impusă de serviciul de hosting era de 50 MB/fișier, am optat pentru împărțirea bazei de date MySQL în fragmente de câte 49 MB fiecare (49 deoarece am întâlnit cazuri în care existau discrepanțe între felul în care calculau fiecare dimensiunea fișierelor rezultate de pe urma unei astfel de operații și-am vrut să evit repetarea sa).

În locația indicată de mine în fereastra principală a SQLDumpSplitter, acesta a salvat fragmentele la dimensiunea configurată, precum și un fișier de configurare a structurii de date. Respectivul fișier, după cum și programul vă va recomanda, va trebui importat primul.

baza de date mysql impartita

Urmează, în ordine crescătoare, importarea celorlalte fragmente ale bazei de date MySQL ce a fost divizată folosind SQLDumpSplitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.