Telenovela continuă, din această cauză blogul n-a fost disponibil cea mai mare parte a zilei de astăzi, iar șablonul acesta oribil vă dă dureri de cap. L-am ales în grabă, pentru a permite accesul la conținut.

Astăzi am restaurat VPS-ul la stadiul avut imediat după instalarea sistemului de operare, a mysql și nginx. Am creat un cont nou, o bază de date nouă, am reinstalat WordPress și plugin-urile, apoi am mutat articolele, comentariile, categoriile și etichetele de pe blog folosind funcția Import/Export a WordPress, pentru a mă asigura că nu aduc după mine backdoors ascunse în conținut sau în codul sursă al șablonului ori plugin-urile anterioare. În fine, am făcut cam tot ce-am considerat că ajută la eradicarea problemei pe care o tot identifică scanerul Google.

De ce vă spun toate asta? Pentru că vreau să știți că problema, conform Google, n-a fost înlăturată încă. Chiar dacă după fiecare scanare solicitată primesc felicitările de rigoare, la cel mult 4 zile face prezența cu precizia unui ceas elvețian.

probleme functionalitate

Pe lângă operațiile menționate mai sus, după identificarea problemei am făcut următoarele:

  • chiar dacă Google spune clar că site-ul nu găzduiește și n-a găzduit niciodată malware, am descărcat tot conținutul serverului și l-am scanat cu mai multe soluții antivirus. N-au fost descoperite probleme.
  • instalat Sucuri Security și am efectuat scanările de rigoare. N-au fost descoperite probleme, dar chiar și așa am făcut și alte scanări cu Anti-Malware, AntiVirusQuttera Web Malware Scanner (despre care am aflat cu această ocazie că e o mizerie, dar despre cum am ajuns la această concluzie am să vă vorbesc într-un articol viitor), Wemahu și Wordfence Security, dar rezultatul a fost același.
  • scos AdSense, că începusem să bănuiesc această platformă ca fiind sursa problemei. Nu e! Știu sigur că nu e fiindcă înainte de a solicita reanalizarea site-ului am scos fiecare banner, dar chiar și fără AdSense problema a revenit la câteva zile.
  • activat filtrul de protecție al Chrome și accesat manual de pe acesta toate cele 3213 link-uri externe identificate pe site de Broken Link Checker.
  • înlocuit toate zip-urile cu rar-uri, din motivele explicate aici.

E greu să-mi dau seama unde sau care este problema având în vedere că Google nu-mi oferă niciun indiciu, dar și frustrant în aceeași măsură.

Tocmai am solicitat în Webmaster Tools o reexaminare a blogului. Sper ca de data asta să-mi fi atins scopul, dar nu voi spune hop până nu sar gardul… Oricum, promit să vă țin la curent indiferent dacă am vești bune sau mai puțin bune.

Apropo de asta, am o mare rugăminte: Dacă identificați orice problemă de securitate (vă avertizează browserul, extensia antivirusului, sau orice alt instrument), lăsați un comentariu la orice articol cu link-ul unde a apărut alerta! Mă ajutați enorm dacă faceți asta și fiți siguri că nu vă voi rămâne dator!

12 comentarii
  1. Nu m-a prea preocupat partea de web dar am avut ceva probleme și eu cu adware pe care Malwarebytes nu a reușit să le curățe.Soluția a fost AdwCleaner 4.112 care am constatat că se descurcă bine cu scripturi și altele.Nu pot preciza dacă pe tine te-ar putea ajuta dar poți încerca.Aș avea rugămintea realizării unui tutorial ”cum facem backup la linux” deoarece nu am găsit nimic concludent.Utilitarul din distribuții face backup dar nu reușesc recuperarea cu el.Acronis a scos ceva dar cred că pentru rețele decalculatoare.Mulțumesc anticipat.

    1. Mulțumesc de sugestie, dar problema e în cod, adică e un link sau un js pe undeva care face trimitere spre un site ori fișier nu în fișiere. Site-ul, și nu o spun doar eu, o spune inclusiv scanerul Google, n-a găzduit niciodată malware. Link-ul acela stupid nenorocit poate fi oriunde, inclusiv în comentarii, dar nu mă las până nu-l găsesc. Păcat că google nu-mi oferă URL-ul celor 4 pagini în care a detectat problema.

  2. Nici la mine pare sa nu fie vreo problema.Se deschide normal,repede…Firefox,Bitdefender Internet Security 2015

    1. quasimodo, n-am ce face cu clonezilla pe serverul la care am acces doar prin ssh, așa că am folosit tool-ul oferit de hosting.

  3. @quasiimodo mulțumesc. Pare foarte ușor de realizat conform tutorialului. Practica a dovedit altceva de fiecare dată.Perseverența mama succesului.:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.