Nib a prins formă ca urmare a unei ambiții personale de a unifica blogurile pe care le dețineam și în care scriam în acel moment, printre care și programecalculator.ro, latestit.info, 4ti.info, samd. A fost — și nu mi-e rușine să recunosc asta — o decizie greșită, dar știți cum e, „omul e dator să încerce”. Cu această ocazie am adus în echipă oameni noi, primul a fost Moxin, l-au urmat de Paul Beer, Adrian Stoica, Mioara și Andrei Bogdan, formulă în care blogul a funcționat aproape un an.
Apoi a venit criza și, odată cu ea, am pierdut mulți clienți importanți, pierderea creându-mi mari dificultăți în a continua finanțarea blogului. Colac peste pupăză, în aprilie 2012, un update în baza de date a blogului a generat conținut duplicat, fapt care a rezultat în penalizarea sa de către motoarele de căutare. Din păcate, mi-am dat seama de problemă prea târziu. Scurtând telenovela, eu am rămas fără bani înainte ca blogul să genereze banii necesari pentru a-și acoperi cheltuielile.
Dacă pentru Moxin n-a fost o problemă să continue cot la cot cu mine munca de voluntariat, Adrian și Mioara aveau o familie de întreținut și n-aveau altă sursă de venit, așadar au trebuit să-și încerce norocul în altă parte și, din câte știu, ambii s-au reîntors în învățământ fără probleme (da, sunt profesori, și o spun doar ca să înțelegeți cu ce fel de oameni am pus bazele proiectului).
Din lipsa banilor, timpul pe care-l dedicam blogului s-a diminuat. Dacă înainte de criză nu-mi era greu să susțin financiar blogul muncind doar 6 ore/zi, după criză și cu doi editori mai puțin, muncind chiar și 12 ore pe zi îmi era greu să acopăr cheltuielile. Un an mai târziu, în februarie 2013, după multă muncă, bani pierduți și foarte mulți nervi făcuți, am renunțat la ideea de a resuscita Nib; eu am revenit aici, pe clsb.net, iar Paul și Moxin au început să lucreze la readucerea pe linia de plutire a programecalculator.ro. Între timp, Nib a rămas activ din simplul motiv că menținerea lui online nu presupune niciun cost adițional pentru mine și-n acest condiții n-am vrut să renunț la munca depusă și banii investiți în el.
În septembrie ar trebui să-i prelungesc hostingul, dar ar fi inutil să o fac având în vedere că nu se mai ocupă nimeni de el, prin urmare voi profita de timpul rămas pentru a-i muta aici articolele.
Cum vă afectează pe voi…
Într-un singur fel: printre articolele noi pe care le voi posta, veți vedea și articole pe care e posibil să le fi citit deja dacă ați urmărit la un moment dat Nib.ro. Le-aș muta prin funcția de import & export, dar asta ar presupune să le mut pur și simplu, fără a le îmbunătăți și actualiza, incluzând în mutare chiar și articolele care la momentul publicării lor aveau rolul de a anunța un eveniment consumat acum, ceea ce ar fi complet inutil din punctul meu de vedere.
Acestea fiind spuse, îmi pare rău pentru neplăcerile ocazionate de această mutare și, dacă aceasta există, vă mulțumesc pentru înțelegere. Dacă în orice moment considerați deranjant să primiți în rss reader, printre noutăți, și articole pe care le-ați citit deja, sfatul meu e să vă dezabonați de la newsletter și să vă reabonați abia după ce termin migrarea conținutului, acțiune care sper să dureze cât mai puțin cu putință.
Sincer,nu ma deranjeaza.Poate chiar o sa citesc articole care mi-au scapat.
Suntem alaturi de tine. Chiar nu ne intereseaza toate detaliile, dar tu, ca de obicei vrei sa fii un om corect. Vezi, de aceea te apreciem si noi… Pe scurt: suntem cu ochii pe tine si bafta !
Mulțumesc!
chiar daca se vor repeta, vom recapitula ca la scoala :p
Cum faci scren shot-urile acelea la pagina blogului, asa dintr-o parte, sau sunt modificate ulterior….si cu ce? (scuze pt offtopic)
E fotografie. Mi s-a părut mai interesant așa. :)
Le recitesc pe cele vechi .Ma bucur de cele noi .
Apreciez munca care o depui, citesc cu plăcere articolele (nu chiar toate, dar majoritatea) şi nu mă deranjează absolut deloc să (re)citesc „articole pe care e posibil să le fi citit deja”. Din contra, e posibil să-mi mai scape cîte ceva, pentru că şi cititul este un consumator de timp, dar oricum incomparabil mai puţin decît timpul necesar pentru a scrie un articol !
Şi eu „sunt cu ochii pe tine” şi BAFTĂ !!!
Mulțumesc!
Unele articole de acolo sunt excelente. De unde ideea ca pentru a le muta trebuie sa le imbunatatesti ? Dar daca trebuie ,asta este. Respectam decizia ! Iti multumesc pentru efortul depus de tine si colaboratorii tai !
Cele OK nu vor suferi modificări, doar cele care merită un face-lift sau cele care prezintă versiuni vechi ale programelor, acestea urmând a fi actualizate. Mulțumesc și eu pentru înțelegere!
Bafta!
Buna si eu sunt unul dintre admiratorii tai de ceva vreme si pot spune ca am invatat multe lucruri dupa ce am citit blogul tau. O inrebare as avea,daca ai timp sa imi explici cum poti face ca un blog sau pagina web sa produca bani si cu ce programe. Multumesc anticipat din Spania.
Complicat subiect. Văd că ești pe WordPress. Poți începe prin a învăța de unde să-ți închiriezi un hosting (pentru blogul în spaniolă folosesc Host Europe, VPS, dar poți începe cu pachetul bussines; eu l-am folosit vreo 3 ani și am fost foarte mulțumit), și cum se instalează WordPress în acesta. Urmează construirea unei teme sau folosirea uneia gratuite ori comerciale, în funcție de buget. Urmează conținutul. Sub 1000 de unici/zi nu trage speranțe la a face bani din blogging în Spania. Banii îi poți câștiga prin anunțuri AdSense sau prin programe de afiliere, cel al Amazon fiind în opinia mea cea mai bună variantă. Cu un public fain targetat, din afilierea Amazon și cu doar câteva sute de unici pe zi, poți câștiga lejer 1-2k/€/lună. În AdSense nu-ți pune mari speranțe. Un blog cu 5-6k unici/zi îți va acoperi costul hostingului.