Pentru gestionarea și personalizarea notificărilor din Windows, cel puțin în momentul de față, nu prea avem de unde alege, Growl for Windows și Snarl fiind singurele singurele opțiuni avute la dispoziție. În ceea ce privește Growl, din punctul meu de vedere, acesta nu este nici pe departe o alternativă demnă de corespondentul său pentru OS X și prin urmare, nu merită efortul de a-i dedica foarte mult timp. În schimb, Snarl îmi place din mai multe puncte de vedere.

Personalizarea notificărilor din Windows cu Snarl

În Windows avem parte de tot felul de notificări, de la cele care ne avertizează de riscurile de securitate ale sistemului, până la cele care ne indică nivelurile sunetului. În acest mod, suntem notificați la conectarea încărcătorului laptopului, a unui stick de memorie la unul din porturile USB sau la debranșarea conexiunilor.

Aceste notificări, enervante pentru unii, sunt foarte utili pentru o mare parte dintre utilizatori. De exemplu, deoarece laptop-ul meu nu dispune de un led indicator dedicat acestei acțiuni, îmi place să fie afișat un mesaj de notificare ori de câte ori este activat Caps Lock; și exemplele pot continua.

IP address change

Snarl, pe lângă faptul că permite personalizarea modului în care sunt afișate notificările venite din partea sistemului de operare ori a aplicațiilor instalate în acesta, ne pune la dispoziție și câteva funcții utile cu care putem redirecta notificările spre alt sistem sau, cu ajutorul unor aplicații terțe, către un smartphone Android ori iPhone. În acest fel, folosind Snarl, nu vom mai pierde niciodată mesajele importante și mai mult de atât, vom fi la curent cu tot ce se întâmplă în calculatorul sau laptopul nostru.

Notificari prin Notify My Android

În ceea ce privește personalizarea notificărilor, Snarl ne oferă o listă destul de bogată în șabloane și stiluri, permite modificarea fontului implicit și a duratei de afișare a mesajelor notificărilor, precum și utilizarea unor sunete personalizate pentru avertizarea sonoră în momentul afișării sertarului de notificare:

Personalizarea notificarilor în Snarl

Observație:

Snarl, indiferent dacă este rulat în prim-plan sau pe fundal, necesită aproximativ 70 MB de memorie RAM pentru a rula corespunzător, motiv pentru care sunt convins că mulți dintre voi veți refuza să-l utilizați, cu atât mai mult dacă dispuneți de un laptop sau calculator cu o cantitate de memorie RAM justă pentru a putea rula sistemul de operare și cele câteva programe pe care le folosiți des.

Dacă dețineți un calculator suficient de puternic încât consumul de memorie RAM al Snarl să nu presupună un impact negativ asupra performanței sale, sfatul meu este să instalați programul; apropo, îl puteți descărca de aici. Și când veți face acest lucru, nu  vă gândiți că o faceți pentru a fi obligați să-l utilizați, ci doar pentru a cunoaște un sistem de gestionare a notificărilor, versat și atractiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.