Una dintre primele aplicații pe care le instalez după configurarea unei distribuții GNU/Linux în PC-ul personal este Angry IP Scanner, probabil cea mai bună alternativă grafică la SoftPerfect Network Scanner. Toată lumea recomandă Nmap, însă în realitate acesta le este mai practic doar celor realizează scanări dese și au memorat comenzile.

Angry IP Scanner

Deoarece Angry IP Scanner afișează în mod implicit toate adresele IP aflate în rangul supus scanării, pentru a-mi fi mai ușor și mai rapid să identific adresa IP a dispozitivului care mă interesează îl configurez să le arate doar pe cele asociate celor pornito și conectate în acel moment la rețeaua locală.

Această setare se realizează din Tools » Preferences » Display.

Angry IP Scanner

Din Commands » Open, sau din meniul contextual al fiecărei componente a listei, aveți acces la cele mai frecvente operații realizate asupra unei adrese IP, inclusiv conectarea la aceasta prin Telnet ori SSH.

commands Angry IP Scanner

Pentru scanările realizate în afara rețelei, adică asupra unui rang de adrese IP publice, sunt utile și celelalte opțiuni afișate, respectiv FTP, Trace route, Whois ori Geo locate.

Bineînțeles, pentru ca unele dintre aceste comenzi să și funcționeze va trebui să instalați mai întâi o aplicație care să le înțeleagă, Angry IP Scanner fiind în realitate doar o interfață grafică pentru lansarea acestora.

În concluzie, dacă ați ajuns aici în căutarea unei alternative la SoftPerfect Network Scanner, Angry IP Scanner este una dintre cele mai bune, iar dacă nu o puteți instala din magazinul de aplicații a distribuție GNU/Linux pe care o folosiți, o puteți descărca de pe site-ul oficial în formate formatul compatibil acesteia și instala manual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.